Herfst: Hoogste tijd voor een lekkere romige pompoensoep
Serveer er lekker een stokbroodje met wat smeersels bij
Gepubliceerd: 2 oktober 2020
Deze soep met geroosterde pompoen geeft toch net weer een iets andere smaak. De geroosterde pompoensoep staat met een kleine 30 minuten op tafel. Serveer er een stokbroodje met wat smeersels bij en je hebt een lekkere simpele maaltijd.
Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min. + 15 min. in de oven
BENODIGDHEDEN:
1 Hokkaido pompoen (of circa 400 gr pompoenblokjes)
1 l groentebouillon
snufje zout en peper
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl kurkuma
eventueel wat pompoenpitten
BEREIDINGSWIJZE: GEROOSTERDE POMPOENSOEP
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de ui en pompoen in grote stukken en verdeel over de bakplaat samen met de ongepelde teentjes knoflook. Besprenkel alles met een klein beetje olijfolie en kurkuma, zout en peper. Rooster vervolgens alles een minuut of 15 – 20 in de oven. Zoals je op de foto kunt zien, hebben wij de pompoen in grote stukken gesneden, als de pompoen uit de oven komt, snijden we de stukken iets kleiner.
Ondertussen breng je 1 liter water aan de kook en voeg je 1-2 groentebouillonblokjes toe (kijk even op de verpakking). Haal de bakplaat uit de oven en verwijder het schilletje van de knoflook. Voeg alles toe aan de bouillon.
Dan is het nu slechts een kwestie van pureren en eventueel een beetje extra op smaak brengen. Voor wat meer pit kun je bijvoorbeeld nog een beetje chilipoeder toevoegen. Voeg eventueel wat pompoenpitten toe en je kunt de soep serveren.