Herfst… dus hoogste tijd voor een lekker stamppotje!
Andijviestamppot met spekjes... Lekker en betaalbaar
Gepubliceerd: 23 september 2022
Stimpe stamp met krokante spekjes… Love it!
Aan de slag
1: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
2: Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een gladde puree. Voeg het spekvet en eventueel kookvocht toe. Schep er de andijvie door. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Verdeel de stamp over borden. Doe er de spekjes over.
Ingrediënten
4 personen
1.2 kg kruimige aardappel
250 g gerookte spekreepjes
500 g fijngesneden andijvie
½ tl gemalen nootmuskaat
Eet smakelijk!
Bron: Albert Heijn