Help ons de Ruïnekerk ‘overeind' te houden en word ook Vriend

Help ons de Ruïnekerk ‘overeind' te houden en word ook Vriend

Hallo beste lezers van de Flessenpost. Ik ben Rob van de Pas en o.a. kritisch columnist van dit prachtige medium én zeer betrokken bij wat er zich in ons dorp afspeelt. Eigenlijk zou de gemeente natuurlijk moeten bijspringen, maar die hebben een vaag excuus. Scheiding tussen kerk en staat. Maar in het geval van dé Ruïnekerk als cultureel centrum van ons dorp is dat vanzelfsprekend onzin. Dus dames, heren bestuurders, kom over de brug! Maar… tot die tijd ben ik graag donateur, want je moet er natuurlijk niet aan denken dat dit cultureel erfgoed zijn deuren zou moet sluiten.

Dus…  sluit u zich svp ook aan bij de Vrienden van de Ruïnekerk.

Het is vijf voor twaalf voor de Ruïnekerk, het unieke cultureel historisch erfgoed in het centrum van Bergen. De financiële situatie is rampzalig. Als we niets doen, moet de Protestantse Kerk die daarnaast wordt gebruikt voor tal van evenementen binnen afzienbare tijd de deuren sluiten.

De inkomsten blijven zwaar achter bij de uitgaven. Onderhoud en exploitatie van de Ruïnekerk moeten uit eigen middelen komen. Wij, Vrienden van de Ruïnekerk, proberen dit unieke erfgoed voor de toekomst te bewaren. Maar daar hebben we uw steun hard bij nodig.

Sluit u daarom aan bij onze Vriendenclub.

Met een jaarlijkse donatie van (minimaal) € 25,- draagt u bij tot de instandhouding van dit prachtige monument. U kunt zich opgeven via [email protected]

U helpt de Ruinekerk:

– in stand te houden

– te restaureren

– te verfraaien

– multifunctioneel te maken
– technisch aan de hedendaagse norm aan te passen

U ontvangt:

  • De eerste drie aanmelders ontvangen een kunstwerk gemaakt tijdens de art-battle K10Daagse.
    – twee (digitale) nieuwsbrieven per jaar
    – één Vriendendag of -avond per jaar
    – kortingsaanbiedingen voor activiteiten
    – dank voor uw betrokkenheid bij dit prachtige stukje Bergen

Wilt u eenmalig een donatie doen?
Dat kan natuurlijk ook. Maak uw donatie over onder vermelding van ‘eenmalige donatie’ en uw naam en adres, ten name van de Stichting Vrienden van de Ruïnekerk, bankrekeningnummer NL02ABNA0437040232.

ANBI instelling
De Stichting Vrienden van de Ruïnekerk is door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat de stichting u een aantal interessante fiscale voordelen biedt.