Help je mee? KWF zoekt collectanten in Bergen!

Collecteweek 3 t/m 9 september

Bergen NH, juli 2023 – Het KWF-collecteteam in Bergen zoekt vrijwilligers die in de week van 3 t/m 9 september willen meedoen aan de huis-aan-huis collecte voor KWF Kankerbestrijding. “Het is een makkelijke en dankbare manier om je in te zetten voor een goed doel”, aldus Marja Rijnaard van het collecteteam in Bergen. “Al loop je maar één avondje, 2 uurtjes. Elke hulp is welkom! En wandelen is nog gezond ook.”

Eén op de drie mensen in Nederland krijgt kanker. Dat maakt het ook dit jaar weer heel belangrijk om geld op te halen voor KWF. Marja: “Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze ziekte. Of je het nu zelf hebt, of iemand in je omgeving. De impact van kanker is heel groot.”

Steeds beter behandelen
“Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken”, vervolgt Marja. Dankzij alle onderzoeken waarin KWF heeft geïnvesteerd, is kanker steeds beter te behandelen. Nu overleeft gemiddeld 66% van de patiënten de eerste vijf jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%. “Mooi om daar een steentje aan bij te dragen!”

Iets geven? Even scannen
Hoewel KWF dit jaar voor het 74e jaar op rij collecteert, is het er door de jaren heen wel moderner op geworden. Zo lopen sinds vorig jaar alle collectanten van KWF met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. “Handig, dan hoeven mensen niet meer op zoek naar contant geld als we voor de deur staan.”
Doneren werkt heel simpel. Marja: “Met je smartphone scan je de QR-code die op het collectebord staat, je past eventueel het bedrag aan, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig en veilig. Je zit nergens aan vast!”

Zelfs vanuit je luie stoel
Ook voor de collectant heeft het voordelen. “Je kunt online op elk moment inzien hoeveel je hebt opgehaald. Dat werkt motiverend.” Ook krijg je als collectant een linkje om te collecteren via WhatsApp. Met één druk op de knop stuur je een kant-en-klaar berichtje aan je vrienden en familie. “Zo kan collecteren zelfs vanuit je luie stoel!”

Meld je aan
Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen in Bergen? Je bent van harte welkom!
Heb je vragen of wil je je aanmelden als collectant, stuur dan een mailtje naar [email protected]. Dan nemen we contact met je op.