Deel

advertentie

Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog

Wat is er nog wel te doen...

Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog

Koningsdag 27 april 2021 wederom dit jaar niet zoals u gewend bent!

Ook dit jaar is het, als gevolg van de coronamaatregelen, voor de Oranjevereniging Bergen helaas niet mogelijk om een ouderwetse Koningsdag te organiseren. Wel ligt het in onze bedoeling de dag niet geheel onopgemerkt te laten voorbijgaan.

U mag daarom de volgende activiteiten verwachten:

• Wij zullen het dorp feestelijk versieren;
• er zal een aantal draaiorgels spelen op verschillende plaatsen;
• via RTV80 en de social media zal een aantal activiteiten plaatsvinden, deze worden nog nader aangekondigd;
• de Oranjevereniging trakteert, hierover later meer!

Hopelijk tot volgend jaar en blijf gezond!

Foto’s: Cor Dekker en Sandra Groot

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog Helaas… ook dit jaar geen uitbundige Koningsdag. Gelukkig hebben we de foto’s nog
advertentie

Meer 'Evenementen':

Tentoonstelling ‘Bergen Bezet en Bevrijd’ in Museum Het Sterkenhuis

18 juni 2021

76 jaar na dato vertellen de historische foto’s, knipsels en objecten in de tentoonstelling een verhaal dat niet mag worden vergeten

De vijf jaar durende bezetting van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog liet in iedere stad en dorp haar sporen en littekens, verhalen en herinneringen na. Zo ook in Bergen.

24 juni herstart van concerten in het Vredeskerkje

18 juni 2021

Wanneer: alle donderdagen vanaf 24 juni, om 17.00 en om 19.00 uur

Het Vredeskerkje kent sinds jaar en dag een serie Kunstgetij-zomerconcerten met wereldmuziek, jazz en kamermuziek. Net als vorige zomer zijn er steeds twee uitvoeringen.

Melopee brengt 3 nieuwe voorstellingen in Bergen, Schoorl en Bergen aan Zee

18 juni 2021

´Melopee´ brengt een nieuw, sprankelend verhalen- en liederenprogramma

In verband met corona is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wekelijkse actualiteit met ‘Tijdsbeelden’ van Pauline Bakker

18 juni 2021

‘TWITTER’. Materiaal: klei, hout, verf, metaal, epoxy

Wekelijkse actualiteit met ‘Tijdsbeelden’ van Pauline Bakker Tijdsbeeld: “De wijze waarop een historische periode zich vertoont in het samenstel van haar...

Ga jij ook binnenkort weer lekker in zee zwemmen?

18 juni 2021

Pas dan op voor muien (zie filmpje)

De zee is heerlijk, maar… ook levensgevaarlijk. Hoe red je jezelf uit een mui?

Ouder- en kindklimmen en Crossfit

18 juni 2021

Wanneer: zaterdag 19, 26 juni en 3 juli van 10.00 tot 11.30 uur.

Ouders kunnen tijdens het Ouder- en kindklimmen op een ontspannen en sportieve wijze samen met hun zoon of dochter de strijd aan gaan met de obstakels.

Te weinig geld voor een sportclub of creatieve les?

18 juni 2021

De Buurtsportcoaches in gemeente Bergen helpen u graag verder

Wil je kind graag op voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Vaderdag: 20 juni a.s. Een traditie van Vaderdag in Nederland is het ontbijt op bed

18 juni 2021

De geschiedenis en oorsprong van Vaderdag

De oorsprong van Vaderdag ligt in 1909, toen werd het voor het eerst gevierd door Sonora Smart Dodd. Een vrouw afkomstig uit de staat Washington in Amerika wilde graag haar vader, William Jackson Smart, eren voor wie hij was en voor wat hij door de jaren heen betekent heeft voor haar en haar familie.

Help de Rolstoelbus BES rijdend te houden

18 juni 2021

Het vervoer door de Rolstoelbus Bergen wordt gedaan door vrijwilligers

Als gevolg van Covid-19 is het gebruik van de Rolstoelbus nagenoeg tot stilstand gekomen en evenzo de inkomsten. Dat vraagt om actie.

Gluren bij duurzame buren

18 juni 2021

Wanneer: van 20 t/m 25 juni

Tijdens het unieke evenement 'Gluren bij duurzame buren' kijkt u coronaproof binnen bij duurzame buurtgenoten. Gewoon achter uw laptop, in uw eigen woonkamer. Ontdek van 20 t/m 25 juni hoe het is om duurzaam, energiezuinig of zelfs aardgasvrij te wonen.

Ode aan het landschap

11 juni 2021

Nu ook Schoorl in nieuwe app met excursie-fietsroutes door Nederlands landschap

Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar de natuur op korte afstand zo divers is als in Nederland. Toch vertelt dit landschap steeds hetzelfde verhaal, over de eeuwenoude verbinding tussen mens en natuur.

Wil je wat leuks doen voor je vader?

18 juni 2021

Kom dan naar de speciale Vaderdag Workshop in Studio C

Op zondag 20 juni is het Vaderdag en dat wordt groots gevierd in Studio C met een extra leuke workshop. Knutsel samen met je vader een waterraket die je zelf af kunt schieten in de speciale Vaderdag familieworkshop van 13.30 – 15.00 uur. Kunstenaar Michiel Bakkum helpt je om een extra mooie powerraket te maken!

Workshop modeltekenen

11 juni 2021

Er is nog plaats! (min. 4 max. 6 personen)

Wil je leren modeltekenen in een sfeervol schildersatelier? Dat kan op vrijdag 18 juni in het Schoorlse atelier van de Alkmaarse kunstenaar Inge Koetzier van Hooff.

Lopen voor het KWF

11 juni 2021

Al 1000 euro opgehaald

Zorgcentrum De Marke is gestart met tien dagen wandelen voor het KWF en heeft daarmee al 1000 euro opgehaald voor dit goede doel.

Wandel2daagse door Bergen

Le Champion organiseert 1 en 2 juli de Plus Wandel2daagse

Een alternatief voor de Wandel4daagse Alkmaar, met steun van de provincie. De organisatie cancelde dit evenement eerder dit jaar vanwege corona.

Zomeravondconcert Kamermuziek Festival Schoorl

11 juni 2021

Wanneer: op 3 juli aanstaande

In 2021 presenteert het Kamermuziek Festival Schoorl een feestelijk Zomeravondconcert met vier jonge topmusici. Het concert wordt tweemaal uitgevoerd op 3 juli. In verband met de coronamaatregelen zijn er slechts 26 kaarten per concert te verkrijgen. Wees er snel bij!

Senioren sporten weer samen buiten na vaccinaties

11 juni 2021

‘We mogen weer sporten, en wat hebben we dat hard nodig’

Maandenlang bleven de deuren van de sportschool gesloten en golden er strenge maatregelen met betrekking tot buiten sporten. Nu de meeste senioren gevaccineerd zijn en de zon zich vaker laat zien, beginnen de sportkriebels weer op te spelen.

Staatsbosbeheer organiseert Duindialogen over bosbeheer in de Schoorlse Duinen

11 juni 2021

Ga met de boswachter in gesprek

Staatsbosbeheer voert in het najaar van 2022 een dunning uit in een deel van de Schoorlse Duinen. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Natura 2000 meerjarenplan om de biodiversiteit in het bos te vergroten.

Zomerkamp indianenscouts

Wanneer: maandag 16 tot en met donderdag 19 augustus

Je eigen hutje maken, koken op een vuurtje, vlaggenroof met zelfgemaakte zwaarden en bogen, met vlotten varen. Van maandag 16 tot en met donderdag 19 augustus is er een kleinschalig zomerkamp voor max. 10 kinderen vanaf 8 jaar.

Wekelijkse actualiteit met ‘Tijdsbeelden’ van Pauline Bakker

4 juni 2021

'Beeldenstorm’, n.a.v. het beeld van Coen in Hoorn. Materiaal: ijzer, hout, klei, verf, gips, epoxy

Wekelijkse actualiteit met ‘Tijdsbeelden’ van Pauline Bakker Tijdsbeeld: “De wijze waarop een historische periode zich vertoont in het samenstel van haar kenmerkende elementen zoals gebeurtenissen, toestanden, denkwijzen, zeden en gewoonten, normen, waarden, gebruiken enz.”

Online evenement ‘Maak werk van je talent’

4 juni 2021

Je krijgt hiermee inzicht in jouw talenten en vaardigheden en leert hoe je deze kunt inzetten bij het zoeken naar een (nieuwe) baan

Op woensdag 9 juni van 15.00 -17.00 uur organiseert UWV voor werkzoekenden in Noord-Holland Noord het Online evenement 'Maak werk van je talent'. Je krijgt hiermee inzicht in jouw talenten en vaardigheden en leert hoe je deze kunt inzetten bij het zoeken naar een (nieuwe) baan.

Zomerkamp Schoorl, alles-in-1 dag!

4 juni 2021

Op 12 juli begint het feest

Op 12 juli vindt het alles-in-1 dag Zomerkamp plaats voor kinderen in de basisschoolleeftijd, uit Groet, Schoorl en Bergen.

Midzomernacht-yoga in de tuin

4 juni 2021

Waar en wanneer: Museum Krarenburgh op donderdag 24 juni

Wat denk je van Midzomernacht-yoga in de tuin van Museum Kranenburgh, en dat onder begeleiding van harpiste Fraukje Weishaupt? Heerlijk ontspannen, alle zintuigen open, één worden met de groene omgeving?

Karavaan Festival in de zomer: volop locatietheater en bruisend festivalhart

4 juni 2021

De kaartverkoop start 1 juli a.s.

Van 6 t/m 15 augustus is Karavaan Festival in de regio Groot Alkmaar. De vakantie-editie van het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt tien dagen lang spraakmakend locatietheater...

Opening zaterdag 5 juni nieuwe expo Schlessart

4 juni 2021

De opening is van 16.00 tot 18.00 met openingswoord door schrijfster en filosofe Joke Hermsen, de kunstenaars zijn aanwezig

José Heerkens, Nelleke Beltjens en Bart Kelholt exposeren respectievelijk schilderijen, tekeningen en kleine bronzen sculpturen.

Alle zintuigen op AAN in de tuin van Museum Kranenburgh

31 mei 2021

Museum Kranenburgh verleidt in de Tuin der Zinnen

Museum Kranenburgh nodigt deze zomer iedereen uit naar de beeldentuin te komen en hier alle zintuigen op ‘aan’ te zetten. De route door de Tuin der Zinnen voert je langs vertrouwde en spannende nieuwe kunst, biedt onverwachte uitzichten, intrigerende geluiden,

Wunderkammer ‘Nicolaes Witsen’ opent haar deuren in Egmond aan den Hoef

4 juni 2021

Wanneer: op zaterdag 5 juni a.s.

Op deze dag opent de Wunderkammer met de naam Nicolaes Witsen haar deuren in het Slotkwartier, het historische hart van Egmond aan den Hoef.

Laatste weekend om prachtige Chagalls te bekijken

Waar: bij galerie Klein Zwitserland

Aankomend weekend (28, 29 en 30 mei) is de laatste kans om de prachtige expositie van de werken van Marc Chagall in galerie Klein Zwitserland te bewonderen. Wij hebben litho’s en etsen, met natuurlijk een certificaat van echtheid, in onze galerie. U bent van harte welkom! Galerie Klein Zwitserland Duinweg 30 Schoorl Open van 11:00 tot 18:00 uur

Wekelijkse actualiteit met ‘Tijdsbeelden’ van Pauline Bakker

28 mei 2021

“Gender’, materiaal: klei, hout, ijzer, stof, verf, epoxy

Wekelijkse actualiteit met ‘Tijdsbeelden’ van Pauline Bakker Tijdsbeeld: “De wijze waarop een historische periode zich vertoont in het samenstel van haar kenmerkende elementen zoals gebeurtenissen, toestanden, denkwijzen, zeden en gewoonten, normen, waarden, gebruiken enz.”

Ben jij wel eens zo’n enorme Schotse hooglander tegengekomen? (filmpje)

28 mei 2021

Als je gaat wandelen tussen Bergen en Egmond is de kans groot dat je een kudde tegenkomt

Hooglanders in de duinen tussen Egmond en Bergen. Als twee Hooglanders de kudde zijn kwijtgeraakt...

Workshop Schilderen (filmpje)

28 mei 2021

Tekendocente/schilderes/schrijfster: Yvon Bos Eijssen

Doe een schilderworkshop in het kunstenaarsdorp. Mijn naam is Yvon Bos Eijssen, tekendocente/schilderes/schrijfster.

Aangepaste herdenking kamp Schoorl

28 mei 2021

Op donderdag 10 juni vindt de jaarlijkse herdenking van het voormalig Kamp Schoorl plaats bij het gedenkteken aan de Oorsprongweg

Het gedenkteken is indertijd op initiatief van de Stichting Vriendenkring Mauthausen opgericht ter nagedachtenis aan de mensen die in de Tweede Wereldoorlog vanuit dit kamp zijn gedeporteerd naar onder meer het concentratiekamp Mauthausen.

Week van de Jonge Mantelzorger

28 mei 2021

Van 1 tot 7 juni 2021 is het de Week van de Jonge Mantelzorger

Ken jij iemand die zorgt voor een vader, moeder, broertje of zusje die langdurig ziek of gehandicapt is? Een gewone jongere, maar in een bijzondere situatie...

‘Melopee’ brengt een nieuw verhalen- en liederenprogramma

28 mei 2021

Waar en wanneer: Ruïnekerk, vrijdagavond 18 juni om 20.00 uur

'Mária Lécina', een verhalend gedicht van Werumeus Bunung over leven, liefde en dood van een zeeman en een meisje van plezier.

Terug