Grote uitslaande brand Plein Bergen (filmpjes)

Snackbar Bello, die eerder dit jaar nog gerenoveerd werd, en het naastgelegen eethuis No Span verwoest

Grote uitslaande brand Plein Bergen (filmpjes)

De brand brak rond 4.15 uur vanochtend uit. De brandweer probeert overige panden te redden. Wel zal een deel van die panden rook- en waterschade hebben opgelopen, zo laat de woordvoerder weten. Bij een van die panden heeft de brandweer de ruiten ingeslagen om binnen poolshoogte te nemen.

Update: de brand is inmiddels onder controle

Klik hier voor het filmpje.

Klik hier voor het filmpje.

Klik hier voor het filmpje.

Er kwam een sloopkraan aan te pas om het blussen te vergemakkelijken en verdere uitbreiding te voorkomen. Er zijn voor zo ver bekend geen gewonden gevallen.
Bij de brand komt veel rook vrij. Mensen in de directe omgeving van het Plein kregen daarom een NL Alert op hun telefoon, waarin wordt aangeraden om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Het is gelukkig windstil wat het blussen vergemakkelijkt.

Ook wethouder Arend Jan van den Beld was op het Plein aanwezig om de ondernemers en omwonenden een hart onder de riem te steken.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Grote uitslaande brand Plein Bergen (filmpjes) Grote uitslaande brand Plein Bergen (filmpjes) Grote uitslaande brand Plein Bergen (filmpjes) Grote uitslaande brand Plein Bergen (filmpjes) Grote uitslaande brand Plein Bergen (filmpjes)