Goede buren maken sterkere buurten!

Dicht op elkaar wonen, verschil in leeftijd, gezinssamenstelling en cultuur kunnen leiden tot ergernissen tussen buren waarbij de gemoederen hoog op kunnen lopen

Beter een goede buur dan een verre vriend. Iedereen kent de uitdrukking en iedereen kan zich indenken hoe vervelend het is als het contact met de buren minder goed verloopt. Als buren er samen niet meer uit komen, kan Buurtbemiddeling de oplossing zijn. Bekwame vrijwillige bemiddelaars uit de gemeente Bergen brengen gemiddeld 70% procent van de burenruzies tot een goed einde. En daar werken de inwoners van gemeente Bergen zelf hard aan mee!

Dicht op elkaar wonen, verschil in leeftijd, gezinssamenstelling en cultuur kunnen leiden tot ergernissen tussen buren waarbij de gemoederen hoog op kunnen lopen. Buurtbemiddeling kan in bijna al deze situaties helpen om problemen tussen buren bespreekbaar te maken. Bemiddelaars luisteren naar het verhaal van beide buren, geven geen oordeel, zijn onpartijdig en alle informatie is vertrouwelijk. Als beide buren instemmen, volgt een gezamenlijk gesprek op neutraal terrein. Tijdens dit gesprek wordt toegewerkt naar voor beide buren aanvaardbare afspraken.

Stichting De Bemiddelingskamer, uitvoerder van Buurtbemiddeling Bergen, is er trots op onlangs wederom het PLUS-certificaat in huis te hebben gehaald! U kunt er op rekenen dat Buurtbemiddeling Bergen de werkwijze en organisatie uitstekend op orde heeft. De Bemiddelingskamer organiseert Buurtbemiddeling in Koggenland, Opmeer, Medemblik, Heiloo, Bergen, Castricum, Uitgeest, Alkmaar. Hulp via Buurtbemiddeling is voor bewoners geheel gratis.

Voor advies, informatie en aanmelding kunt u bellen met De Bemiddelingskamer Bergen, tel. 06 39 83 95 15 of mailen naar [email protected].

Meer informatie vindt u op www.debemiddelingskamer.nl.  Wilt u zelf bemiddelaar worden? Ook dan kunt u contact met ons opnemen.