Gi-Ga-Kinderprentenboek voor Museum Het Sterkenhuis

Het idee van het prentenboek is gebaseerd op het prentenboek dat Marie van Reenen-Völter

Op donderdagmiddag 13 oktober jl. overhandigden de leerlingen van groep 5 en 6 van de Bosschool in Bergen twee prentenboeken Gi-Ga-Groen in Bergen, dat zij in het kader van de Kinderboekenweek 2022 gemaakt hebben, aan de conservator van Museum Het Sterkenhuis, De leerlingen hebben de tekeningen gemaakt op basis van waarneming van de eigen groene omgeving. De prentenboeken zijn van dinsdag t/m zondagmiddag tot 31 oktober in het museum te zien.

De prentenboeken zijn gemaakt onder leiding van Ellen Scholten, die de leerlingen uitlegde hoe waarnemingen kunnen leiden tot kunstwerken zoals deze prenten. De leerlingen van groep 5 en 6 moesten hun eigen huis en een historisch gebouw tekenen in een Gi-Ga-Groene omgeving, die Bergen natuurlijk rijk is. Het idee van het prentenboek is gebaseerd op het prentenboek dat Marie van Reenen-Völter een eeuw geleden voor haar kleinzoon Dolf maakte en in Het Sterkenhuis te zien is. Het project is een samenwerking van cultuurcoaches Museum Kranenburgh, poppentheater Belletje Sterk/Ellen Scholten, historisch museum Het Sterkenhuis en de Bosschool in Bergen. Het prentenboek Gi-Ga-Groen in Bergen wordt samen met prentenboek van mw. Van Reenen-Völter tentoongesteld in Het Sterkenhuis.

Museum Het Sterkenhuis
Historisch Museum Het Sterkenhuis is in 1903 opgericht door Marie Völter-van Reenen, de vrouw van de toenmalige burgemeester. Haar doel was om het oude Bergense dorpsleven te behouden door een stijlkamer in het raadhuis in te richten. Tegenwoordig is het museum gevestigd in Het Sterkenhuis, een boerderij uit 1655, die rond de eeuwwisseling werd opgeknapt en geschikt gemaakt als museum in opdracht van Jacob Sterken.

Fotobijschriften
Leerlingen van de Bosschool aan het werk. Foto: Ellen Scholten
Tekeningen van de leerlingen van de Bosschool. Foto: Ellen Scholten

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.