Deel

advertentie

Gezocht: 10 Schoorlse Duinen Natuurgidsen

Met jouw inzet draag je bij aan het vergroten van kennis over de natuur en liefde voor de natuur bij jong en oud en het open houden van het Buitencentrum...

Staatsbosbeheer zoekt 10 vrijwilligers die groepen kinderen en volwassenen de Schoorlse Duinen willen laten zien, voelen, horen, ruiken en zelfs proeven. Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen en volwassenen bij de natuur te betrekken? Dan biedt Staatsbosbeheer je hiervoor een mooie kans! Volg de training tot Natuurgids en word vrijwilliger in de Schoorlse Duinen. Deze training is ontwikkeld door Stichting NatuurWijs en Staatsbosbeheer en bieden we in Schoorl aan. NatuurWijs is onderdeel van Staatsbosbeheer.

Wie kan Natuurgids Schoorlse Duinen worden?
Iedereen die blij wordt van buiten en die het leuk vindt om zijn passie voor de natuur met anderen te delen kan Schoorlse Duinen Natuurgids worden. Kennis van de natuur is fijn, maar niet noodzakelijk. Het activiteitenaanbod vanuit het Buitencentrum is groot. Regelmatig krijgen we aanvragen voor groepen en bieden we activiteiten aan in de weekenden en vakanties. In overleg met de gidsen kunnen we de aanvragen aanbieden en het activiteitenprogramma compleet maken.

Wat vragen we van je?
• je hebt ervaring en/of affiniteit met het begeleiden van (basisschool)kinderen
• je gaat graag op stap met een klas kinderen en een groep volwassenen de natuur in en laat ze het liefst zelf de natuur beleven
• je bent in overleg beschikbaar voor minimaal 30 dagen/dagdelen per jaar
• je begeleidt naast het ondersteunen van de NatuurWijzers ook andere programma’s en excursies/arrangementen en/of ondersteunt bij evenementen, deze zijn veelal in de vakanties en de weekeinden
• je vindt het prima om representatieve Staatsbosbeheer vrijwilligerskleding te dragen
• je overlegt, op kosten van Staatsbosbeheer, een verklaring van goed gedrag (vereist i.v.m. werken met kinderen)
• je kunt de training tot Schoorlse Duinengids volledig volgen, op 23, 24, 30 en 31 maart
• je woont in een straal van 20 kilometer van Schoorl

Inhoud training Schoorlse Duinen Natuurgids
Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Je volgt een training van vier dagen. De training tot Schoorlse Duinen Natuurgids is een praktische training. Tijdens de training maak je kennis met de basis van NatuurWijs. We besteden aandacht aan in verbinding zijn met de natuur en aan pedagogiek. Zo worden onder meer de verschillende ontwikkelingsfasen van kinderen behandeld. Ook leer je basistechnieken voor het begeleiden van groepen kinderen en is er aandacht voor natuurbeleving. Naast de inhoudelijke training maak je ook kennis met EHBO, en wat te doen bij ongelukken. Na deze twee dagen volgt een blok van twee dagen met informatie over de Schoorlse Duinen en de kennismaking met het aanbod van activiteiten vanuit het Buitencentrum. Zo ga je goed voorbereid op pad.
Na het succesvol voltooien van de training word je Schoorlse Duinen Natuurgids met de aantekening tot assistent NatuurWijzer. Je mag dan namens NatuurWijs en Staatsbosbeheer tijdens buitendagen assisteren en de algemene activiteiten uitvoeren.

Wat bieden wij je?
• We bieden een inspirerende werkomgeving in een prachtig natuurgebied, veel leuke collega-vrijwilligers, samenwerken met een team van boswachters van het Buitencentrum en natuurlijk enthousiaste kinderen.
• Staatsbosbeheer betaalt jouw deelname aan de training. Hiervoor vragen we jouw betrokkenheid voor minimaal twee jaar. Indien je door omstandigheden niet meer actief kunt zijn, betaal je (een deel) van de trainingskosten terug.
• Als Staatsbosbeheervrijwilliger krijg je een dagvergoeding van € 4,50 of een kilometervergoeding, ontvang je je eigen vrijwilligerskleding in Staatsbosbeheerstijl en krijg je het vrijwilligersblad ‘Veldpost’ digitaal.
• Ook is er jaarlijks een vrijwilligersuitje. Daarnaast zijn er regelmatig kennisbijeenkomsten gericht op natuurkennis vergroten en gastheerschap. Deze trainingen volg je ook met de andere vrijwilligers van het Buitencentrum.

Staatsbosbeheer
Het Buitencentrum en de excursieprogramma’s in de Schoorlse Duinen draaien zonder subsidie vanuit het rijk. Met jouw inzet draag je bij aan het vergroten van kennis over de natuur en liefde voor de natuur bij jong en oud en open houden van het Buitencentrum. Naast Schoorlse Duinen gidsen zijn er 80 vrijwilligers actief in het Buitencentrum. Ze helpen bij het geven van informatie aan de balie, presenteren in de winkel, activiteiten begeleiden, administratieve ondersteuning en onderhoud en beheer in de omgeving van het Buitencentrum. Naast activiteiten zorgen de winkel, horeca, zakelijke markt en het betaald parkeren voor het kostendekkend draaien van het Buitencentrum.

Geïnteresseerd?
Stuur dan je motivatie, met CV naar Patricia van Lieshout, manager Buitencentrum Schoorlse Duinen, per mail [email protected]. Vragen kun je ook mailen naar dit mailadres of telefonisch stellen op 0651828119. Graag nodig ik je daarna uit voor een kennismakingsgesprek.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1
1871 HA Schoorl, tel. 072 509 33 52.
Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur.
Toegang is gratis, betaald parkeren van 10.00-19.00 uur.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Expositie KunstenaarsCentrumBergen in Kranenburgh: FOLLOW UP

21 juni 2024

De opening van de tentoonstelling, die loopt t/m 1 september, is zondag 7 juli 17:00 uur

Het is altijd treffend om te zien hoe kunstenaars zich hebben ontwikkeld nadat zij hun opleiding hebben afgerond en vervolgens als professional op weg zijn gegaan.

Kunst aan Zee in Het Zeehuis

21 juni 2024

Expositie Nora van Klingeren (abstracte wandkleden) en Lisa Bakker-Schmidt (kleurrijke schilderijen)

In de centrale hal van Het Zeehuis, van de natuurvrienden vereniging NIVON, start op 28 juni een nieuwe kunstexpositie. Nora van Klingeren toont haar wandkleden en Lisa Bakker-Schmidt exposeert haar kleurrijke schilderijen.

Join the Chain

21 juni 2024

Waar en wanneer: Bergen aan Zee op zondag 23 juni

Op deze zondag organiseren we vanuit het Natuurvriendenhuis het Zeehuis de deelname aan de Climatechain. Daartoe willen we met zoveel mogelijk mensen onderdeel zijn van een menselijke ketting langs de gehele kust. Daar moet je bij zijn!

Vier de zomer met de vernieuwde ZomerGroet markt!

21 juni 2024

De traditionele braderie die al 40 jaar bestaat, wordt aangevuld met een gevarieerd programma voor jong en oud

Het sfeervolle witte kerkje in Groet vormt dit jaar het decor voor een gloednieuw zomers evenement: ZomerGroet. Elke maandagavond in de zomermaanden verandert het pittoreske dorpsplein in een bruisende festivallocatie waar ontmoeten, eten en plezier maken centraal staan.

Optredens en evenementen in de Taverne 21 – 23 juni

21 juni 2024

Vrijdag 21 juni Nederland - Frankrijk op groot scherm en aansluitend DJ Peter Parker

Eerst kijken we EK voetbal op groot scherm en op oorlogssterkte. Daarna draait Peter Parker in de Taverne. Normaal gaat hij tekeer in het beruchte café Checkpoint Charlie. Nu gaat de Taverne eraan. Hij draait alles van Abba tot Zappa. Van hiphop, hits tot hete funk en harde muziekporno. Aanvang 23:00, 18+, vrij entree.

Herenweg – Terug op de kaart

21 juni 2024

Prachtige expo in het Sterkenhuis

In Herenweg - terug op de kaart presenteert historisch museum Het Sterkenhuis de rijke geschiedenis van de Herenweg, de belangrijke verbinding tussen tal van plaatsen langs de Noord-Hollandse kust. Daarmee kijkt het museum over de dorpsgrenzen van Bergen naar de voetsporen van missionarissen, edelen, krijgslieden, kooplui, bollenboeren en toeristen.

Huiskamerconcert in Bergen: Duo Hamer-Bermudez

21 juni 2024

Waar en wanneer: Duinweg 12 op 28 juni a.s. 20.00 uur

Florien Hamer-cello en Ilein Berbudez-cello Een nieuw programma met oude en nieuwe Argentijnse tango's en Argentijnse folklore bewerkt voor twee cello's.

Marie Chaplet in het Vredeskerkje

21 juni 2024

Wanneer: donderdag 27 juni

Zangeres, chansonnière Marie Chaplet is terug in Nederland om haar soloproject te presenteren, waarin al haar favoriete werken zijn opgenomen, van Franse klassiekers tot jazz, evenals haar eigen geschreven nummers die liefde, ontberingen en veerkracht verkennen in een soulvolle stijl, vaak met een vleugje humor, en altijd sterk beïnvloed door haar internationale banden en brede scala aan muzikale smaak.

Nieuw: Vragen over …..? spreekuur in sportcentrum De Beeck

21 juni 2024

Gratis hulp bij taal, rekenen, digitale vaardigheden of digitale overheid

Binnen de gemeente Bergen organiseert Bibliotheek Kennemerwaard op verschillende plekken Vragen over...? spreekuren.

Yin Flow & Sound Healing XL

21 juni 2024

Waar en wanneer: Moon Yoga op donderdag 27 juni

Op deze datum organiseren we bij Moon Yoga Club een Yin Flow & Sound Healing XL. Geef je volledig over aan al je zintuigen en ontwaak na deze 90 minuten XL class met herboren energie.

Kunstmarkt op de C.F. Zeilerboulevard in Bergen aan Zee

14 juni 2024

Wanneer: zondag16 juni

Op deze zondag is de eerste van drie kunstmarkten in Bergen aan Zee op de C.F. Zeilerboulevard. Gratis entree.

SCHIK in kunst gaat van start

14 juni 2024

Zaterdag 15 en zondag 16 juni staat Schoorl in het teken van kunst...

De deelnemers zijn er na veel creatieve voorbereidingen bijna klaar voor! De vlaggen van Schik in Kunst wapperen komend weekend bij elke locatie.

Open weekend Top in de Kop. Juni, de tuin en kunst inspireren

14 juni 2024

Wanneer: op zaterdag en zondag 22 en 23 juni a.s.

‘Top in de Kop’ is een samensmelting van twee groepen enthousiaste tuin- en ook kunstliefhebbers en kwekers in Noord-Holland vol betrokkenheid bij de tuin en wat daar groeit en bloeit.

De leukste activiteitenweek van het jaar komt er weer aan: Zomerkamp Schoorl

14 juni 2024

Op maandag 22 juli gaan we van 13.00-22.00 uur originele activiteiten doen op verschillende locaties...

Groep oud: jongeren uit groep 7, 8 en 1e klas. Op maandag 22 juli gaan we van 13.00-22.00 uur originele activiteiten doen op verschillende locaties in Schoorl.

Optredens en evenementen in de Taverne 14 – 16 juni

14 juni 2024

Zondag 10 juni EK Polen - Nederland op groot scherm en op oorlogssterkte

Vrijdag 14 juni Thank God It's Steef

Bergen-OPEN toernooi 2024

Het is bijna weer zover!

De tweede editie van het Bergen-OPEN toernooi. Wij als toernooicommissie zijn achter de schermen al hard aan het werk om van dit toernooi een groot succes te maken.

Ieder kind heeft recht op een leuke zomervakantie!

14 juni 2024

Zomer Fun in Bergen, Egmonden, Schoorl, Heiloo en Uitgeest

De zomervakantie komt eraan en veel gezinnen maken enthousiast plannen. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Buitendag “Dino’s in de Duinen”

14 juni 2024

Wanneer: zondag 16 juni

Ga elke derde zondag van de maand op expeditie in de Schoorlse Duinen met het hele gezin. Duik in de groene wereld in en om het Buitencentrum.

Gratis zwemmen voor vaders in De Beeck

14 juni 2024

Zwembad De Beeck is op zondag 16 juni geopend van 09.00 tot 15.00 uur. De stormbaan ligt tussen half 11 en half 2 in het water

Op vaderdag, zondag 16 juni, zwemmen alle vaders gratis in het Bergense zwembad De Beeck. Beide baden zijn geopend en natuurlijk ligt er gezellig spelmateriaal in het bad. Op deze feestelijke dag ligt de Comic Run Stormbaan in het bad. Daag je vader uit om over deze twaalf meterlange stormbaan te klimmen en plons samen in het bad!

Nieuwe teken-, schilder- en boetseer workshops door Pauline Bakker

14 juni 2024

De workshop is geschikt voor mensen die al wat ervaring hebben met tekenen/boetseren...

In het voorjaar en in de zomer is er weer veel creatiefs te doen in Bergen en in de mooie omgeving daarvan!

Karen Boon nodigt je uit bij haar thuis…

14 juni 2024

Wanneer: op 23 juni a.s.

Karen Boon nodigt je uit bij haar thuis op 23 juni in haar Top of Your World, aan de rand van de Noord-Hollandse Duinen voor een Experience Day met een  intiem karakter.

Taxatiemiddag in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee

7 juni 2024

Arie Molendijk werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen

Op dinsdag 18 juni vindt er een taxatiemiddag plaats in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. 

Luisteren naar de nachtzwaluw…

7 juni 2024

Waar en wanneer: Buitencentrum Schoorlse Duinen op zaterdag 15 juni en woensdag 26 juni

Stap op de fiets en speur samen met de gids van Staatsbosbeheer naar de nachtzwaluwen van de Schoorlse Duinen.

Nieuw Bergens koor onder leiding van Wies Kavelaar

7 juni 2024

Waar en waneer: de Ruïnekerk op zondagmiddag 21 juli van 16:00 tot 18:00.

HartKoor Bergen brengt onder leiding van de gepassioneerde zangeres en zangdocent Wies Kavelaar (Wies en de Liefde)...

Nieuwe kunstexpositie vanaf juni tot eind september in Huize Glory in Bergen aan Zee

7 juni 2024

Huize Glory eert met de expositie deze 86-jarige flamboyante Bergense persoonlijkheid...

Atelier Lays is gespecialiseerd in glaskunst. Lagen van diverse soorten gekleurd glas zijn in de oven op elkaar gesmolten, wat resulteert in bijna lichtgevende onder water voorstellingen van vissen en planten. De kunstenares bereikt hiermee een hoge graad van vakmanschap.

Schoorls podium voor jonge musici

7 juni 2024

FONTANA Kwartet en de zangeres Madalena Massano

De Stichting Bachcantate Bergen organiseert een concert waarbij jonge musici een podium wordt gegeven. Deze keer zal optreden:

Open dag Merici Kruidentuin in Bergen

7 juni 2024

Op deze dag kunt u genieten van de fraai aangelegde tuin op het voormalig kloosterterrein van de zusters Ursulinen

Op zaterdag 22 juni van 10.30 tot 14.00 uur organiseert de Tuingroep Merici Kruidentuin in samenwerking met Woongroep Feniks een Open Tuinendag.

Kruidenwandeling door de duinen; van culinaire smaakmakers tot geneeskrachtige toepassingen

7 juni 2024

Waar en wanneer: Buitencentrum Schoorlse Duinen op zaterdag 29 juni en woensdag 3 juli a.s.

Ga op pad en laat je verrassen door de diverse manieren waarop het 'onkruid' om je heen gebruikt kan worden; van culinaire smaakmakers tot geneeskrachtige toepassingen.

Open kerk Petrus en Pauluskerk in juni, juli en augustus

7 juni 2024

De huidige kerk bestaat in 2024 honderd jaar wat in september uitbundig gevierd zal worden...

In de maanden juni, juli en augustus is de Petrus en Pauluskerk gelegen aan de Dorpsstraat 20 in Bergen geopend van maandag t/m vrijdag voor bezoek van 9.00 t/m 12.00 uur. Let op: in de maand juli is de kerk op de woensdagochtend gesloten.

Optredens en evenementen in de Taverne 7 – 11 juni (o.a. La Roska en Klaverjasdrive)

7 juni 2024

Vrijdag 7 juni Freaky Friday met DJ Salinas. Vrijdag kan er weer gedanst worden in de Taverne!

Deze avond niet alleen maar old school funk en disco op 12" vinyl, maar ook early nineties house en hedendaagse hits. Uit de collectie van DJ Gerard Kok, bekend en berucht van destijds The Club en de Berger Meermin, en nu van diverse clubavonden in o.a. Victorie.

Modeltekenen en/of 3d kleischetsen

7 juni 2024

Waar en wanneer: Art Gallery, Tha Banque op zaterdag 8 juni

Iedereen kan meedoen met modeltekenen en/of 3-dimensionaal kleischetsen in Art Gallery, Tha Banque Plein 29 Bergen.

SoundHealing XL

7 juni 2024

Waar en wanneer: Moon Yoga op 16 juni

We zijn super trots dat Laura Rogas een Soundhealing XL bij Moon Yoga Club komt geven. Deze bijzondere experience duurt 1,5 uur. Elk geluid heeft een diepe betekenis en raakt je op cellulair niveau. Er zit helende kracht en intentie in geluid en iedereen kan de lichaamsversterkende gezondheidsvoordelen van Sound Healing ervaren.

Volvo Midsummernight Trophy 2024

7 juni 2024

21 juni is het feest bij Sluispolder!

We vieren dan de langste dag van het jaar met onze sponsor Volvo Ton van Kuyk!

Leuk nieuw Bergens initiatief: kraak de code

7 juni 2024

Leer Bergen nog beter kennen...

Park Meerwijk, het bos en de polder. Je leert spelenderwijs iets over de historie van dit mooie dorp.

Strandyoga in Camperduin

24 mei 2024

Data: 4, 11, 18 en 25 juni en 2 en 9 juli 2024 van 19.15-20.30 uur

Wil je ook eens yoga ervaren op het strand?

Première nieuwe voorstelling van de Karavaan langs het N-H kanaal

31 mei 2024

zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première

Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het N-H Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.

De Leef Theater Productiegroep speelt ‘Familie’, een tragikomedie van Maria Goos

31 mei 2024

Jan besluit zijn kinderen uit te nodigen voor een lang weekend skiën in Zwitserland, omdat zijn vrouw Els niet lang meer te leven heeft

Hij wil een laatste keer samen zijn met het hele gezin om goede herinneringen op te halen. Nadat zij de vallei in gaan om boodschappen te halen, arriveren achtereenvolgens hun zweverige dochter Bibi en haar vrouw Von - een mislukt schrijfster -, en hun conservatieve zoon Nico - een succesvol accountant - met zijn babbelzieke vrouw Sandra.

Optredens en evenementen in de Taverne 31 mei – 2 juni

31 mei 2024

Met o.a. No Smoke (foto)

Vrijdag 31 mei Thank God It's Friday, DJ's Frank & Guido.

33 kunstenaars met nieuw werk op 3 verdiepingen in hartje Bergen

31 mei 2024

Opening Art Gallery Tha Banque, Plein 29 Bergen op zaterdag 1 juni 16.00 uur met live muziek

Met twee zeer getalenteerde jonge jazzmuzikanten!

Twee natuur- en cultuurwandelingen in Bergen aan Zee

31 mei 2024

Wanneer: op woensdag 5 juni en zondag 9 juni

De eerste route gaat langs enkele karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en door de duinen zuidelijk van het dorp.

Huiskamerconcert in Bergen met Floor Wittink, vertelling piano-saxofoon

31 mei 2024

Waar en wanneer: Duinweg 12 op 15 juni om 20.00 uur

In ‘Misschien wisten zij alles’ smeedt Floor Wittink verhalen van Toon Tellegen en muziek van onder meer Schubert, Bach en Ravel samen tot een uniek vertelconcert.

Filmtheater Cinebergen zet haar Vrienden in het allermooiste donker

31 mei 2024

Op maandagmiddag 10 juni en op dinsdagavond 11 juni

Op maandag 10 en dinsdag 11 juni worden de Vrienden van Cinebergen in het mooiste donker, namelijk dat van de cinema gezet. Als dank voor hun trouwe vriendschap vinden er twee speciale voorstellingen plaats van de hartverwarmende film The Movie Teller.

Groot jeugdvoetbaltoernooi in Schoorl

31 mei 2024

Waar en wanneer: tweede editie Jos Wokketoernooi bij DuinrandS op zaterdag 1 juni

Deze editie wordt nog grootser dan vorig jaar. Maar liefst 88 teams uit Amsterdam, Amstelveen, Vleuten, Bergen, Egmond, Schoorl, Warmenhuizen, Velsen, Zaandam, Beverwijk, Uitgeest, Julianadorp, Alkmaar, Blokker en Scharwoude hebben zich aangemeld.

Beweeg & Boetseer SAMEN in De Sanderij

31 mei 2024

Waar en wanneer: de Sanderij Schoorl op 17 juni a.s. Vanaf 12.40 uur ben je welkom

Na het succes van voorgaande workshops ‘Beweeg en Boetseer SAMEN’ staat er weer een nieuwe workshop gepland.

Literaire Wandeling in Groet voor achtste keer

31 mei 2024

Zondag 14 en 28 juli, 4 en 18 augustus 11.00 uur vanaf camping Eldorado, Groet

Voor de achtste keer wordt de literaire wandeling door Groet geprolongeerd als vast onderdeel van het cultureel programma Eldorado Zomerpodium 2024.

“Durven en Doen!”, culturele activiteitendag voor jongeren

31 mei 2024

De workshops worden gegeven in drie leeftijdsgroepen: 6 tot 9 jaar, 9 tot 12 jaar en 12 tot 16 jaar. Er kunnen 60 jongeren meedoen

Dit jaar wordt voor de derde keer de culturele, creatieve activiteitendag “Durven en Doen” georganiseerd, waarbij jongeren door middel van verschillende workshops op het gebied van dans, muziek, beeldend en vloggen, onder begeleiding van ervaren docenten hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen en daarbij leren vertrouwen op hun eigen kracht; het versterken van het groepsgevoel en het plezier beleven met elkaar.

Zeilen op het mooie Alkmaardermeer: verleng je zeilkamp experience!

24 mei 2024

De mate van avontuur kun je mooi opbouwen: eerst lichtere wind en binnenwater en als je je er klaar voor voelt de hogere golven van het IJsselmeer met hardere wind

Ook zo lekker gezeild op zeilkamp? Wist je dat dat op het prachtige Alkmaardermeer ook kan? Deze regionale schat ligt vlak bij!

Gratis workshops en trainingen voor vrijwilligers gemeente Bergen

24 mei 2024

Vrijwilligers gaan, soms, over grenzen. Vooral over hun eigen persoonlijke grenzen

Ben jij VertrouwensContactPersoon (VCP) bij een vrijwilligersorganisatie en wil je je kennis opfrissen?

Terug