Gezinsdrama op het strand Egmond aan Zee

Vader van gezin overleden. Dochter naar het ziekenhuis. Zoontjes gered

Gezinsdrama op het strand Egmond aan Zee

De beruchte muistromen voor de kust van Egmond aan Zee hebben opnieuw voor een drama gezorgd. Een Duitse vader is verdronken toen hij het leven van zijn twee jonge zoontjes in nood wilde redden. Zijn oudere dochter kwam op de intensive care terecht. Er volgt alarm voor de KNRM-stations Egmond en Petten alsmede de Egmondse Reddingsbrigade (ERB).
Zij werden via de 112-meldkamer gealarmeerd, nadat twee jongetjes in het water in nood leken te zijn gekomen. Hun vader en volwassen zus sprongen de zee in om ze te redden. Omstanders hebben de broertjes uiteindelijk naar de kant gehaald. Vervolgens kwamen de vader en zijn dochter, hun zus, door een muistroom in de problemen.

De reddingboot Adriaan Hendrik en de waterscooter van de Egmondse Reddingsbrigade zijn vrij snel na het alarm in het zoekgebied en beginnen met het maken van zoekslagen. Niet veel later assisteert de bemanning van de ERB de omstanders om ook de laatste drenkeling uit het water te halen.
Op het strand ontfermen de bemanningen van de toegesnelde ambulances en het MMT zich over de drenkelingen, geassisteerd door de bemanningen van de terreinvoertuigen van de KNRM & ERB.

De vader die zijn twee zoontjes wilde redden komt ondanks alle inspanningen van hulpverleners te overlijden. Hun zus is opgenomen in het ziekenhuis.

Foto’s (KNRM): Actie KNRM en ERB in volle gang.

Klik op de foto voor een uitvergroting.