Update: Alkmaarder aangehouden na steekpartij in Bergen

Volgens de politie ligt de oorzaak mogelijk in de relationele sfeer

Dinsdagavond rond 23.20 uur kregen de hulpdiensten een melding van een steekincident in een woning aan de Kerkedijk in Bergen. De politie heeft een 35-jarige Alkmaarder opgepakt. Het slachtoffer, een 22-jarige man uit Bergen, is kort na het incident naar het ziekenhuis gebracht.

Meerdere politie-eenheden zijn dinsdagavond in actie gekomen na een melding over een mogelijke steekpartij bij een woning aan de Kerkedijk in Bergen. De omgeving van de ‘plaats incident’ werd door de politie ruim afgezet. Omwonenden wisten te melden dat er bloed op straat lag.

Een steekincident aan de rand van Bergen. Hoe dát mogelijk is snappen ook de buren niet van de Iraakse familie die in dit overwegend kalme dorp al twintig jaar het hoekhuis aan de Kerkedijk bewoont. Het is de plek waar dinsdagavond een 22-jarige man uit Bergen werd neergestoken.

Volgens de politie verkeert de man buiten levensgevaar. ,,Verder kunnen we nog niks zeggen over de toedracht, omdat het onderzoek nog volop gaande is.’’

De 35-jarige man uit Alkmaar die in verband hiermee werd aangehouden zou mogelijk familie van de Iraakse bewoners kunnen zijn, merkt een buurvrouw woensdagochtend op. ,,Zij hebben een stuk of zeven kinderen, ook van rond die leeftijd. Dus het zou een zoon kunnen zijn. Maar toch lijkt me dat heel erg onwaarschijnlijk, want het zijn stuk voor stuk ontzettend lieve en behulpzame mensen die er wonen. Dus nee, daar kan ik mij absoluut niets bij voorstellen.’’

Netjes en rustig

Het stukje Kerkedijk ligt aan de oostkant van Bergen. Een rustig gelegen blok van vier rijtjeshuizen, haaks op eenzelfde blok met nog eens vijf rijwoningen. Ervoor een klein parkje met gras en bomen. De huizen zien er netjes uit, vooral dat van het Iraakse gezin waarvan deze ochtend de voor- en achterdeur door de politie verzegeld blijken te zijn.