Gevulde aubergine-waaiers. Italië op z’n best!
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 24 februari 2023
Deze aubergines uit de oven zijn echt heerlijk comfortfood! Alleen al de geur in de keuken doet je verlangen naar Italië! Je kunt dit gerecht als hoofdmaaltijd eten, maar ook als bijgerecht serveren.
Ingrediënten:
– 2 aubergines
– 6 pruimtomaten
– 2 bollen mozzarella
– basilicum
– 12 plakken serranoham
– potje pesto
– oregano, grove peper
– pecorino om te raspen
– olijfolie
Snijd de aubergines vakkundig in zodat er een waaier ontstaat en besmeer de waaiers royaal met pesto. Leg tussen elke waaier een plakje serranoham, 2/3 plakken tomaat, stukje mozzarella, paar basilicumblaadjes en bestrooi dit geheel royaal met oregano en peper. Zout is in principe niet nodig, want de serranoham geeft veel smaak af. Drizzle wat goede kwaliteit olijfolie erover, ik gebruikte Elizondo, en zet het geheel 25 minuten in de oven op 180 graden. Rasp aan het eind flink wat pecorino over het geheel en sluit de oven nogmaals gedurende 5 à 10 minuten.
Geniet ruim!
May Anema