Gespreksavond voor bezoekers van natuurgebied Vliegveld Bergen

Waar en wanneer: sportcomplex De Meent op 15 juni a.s.

De provincie organiseert op deze datum een gespreksavond over het natuurgebied Vliegveld Bergen. Het gebied is zeer geliefd bij hondenuitlaatservices en hondenbezitters. Honden mogen hier echter niet loslopen vanwege het verstoren van broedende vogels en grazende schapen.

Beschermen van natuur
Vliegveld Bergen ligt grotendeels in het Natuurnetwerk Nederland, waar de provincie de natuur de ruimte geeft zodat de biodiversiteit aan dier- en plantsoorten toeneemt. Dat is nodig want de natuur staat onder druk. In het gebied broeden weidevogels, zoals de grutto en de kievit.

Bezoekers, ook met honden, kunnen wandelen op en rond de paden. Maar niet op de natuurgraslanden. Vooral loslopende honden kunnen broedende vogels verstoren en maken het vee van slag. Daarnaast zijn uitwerpselen van honden zeer schadelijk voor vee en de planten die beschermd worden. Vorig jaar zijn er borden geplaatst om bezoekers te laten weten dat het een natuurgebied betreft. Deze borden zijn beschadigd of verwijderd door derden.

Gesprek
De gespreksavond gaat over het uitlaten van honden in het natuurgebied. De provincie hoort graag van de bezoekers welke behoeften er zijn voor het uitlaten van honden, maar wil zelf ook aangeven hoe het natuurgebied gebruikt kan worden.

Direct aanmelden of meer informatie
Hondenuitlaters en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de gespreksavond. Deze vindt plaats op woensdag 15 juni van 19.00 tot 21.00 uur in sportcomplex De Meent, Terborchlaan 301 in Alkmaar. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden bij Sylvia Fens, via [email protected]. Er is plaats voor maximaal 30 personen.