Gemeente Bergen doet mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek is van 15 tot en met 24 september a.s.

Gemeente Bergen doet mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september 2023 om draait. We willen iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau inspireren en sport toegankelijker maken voor mensen die normaal gesproken minder interesse hebben in sport. Dit doen we samen met lokale sportaanbieders. Gemeente Bergen grijpt de Nationale Sportweek daarom aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten.

Sport geeft je een boost
Het thema van de Nationale Sportweek is ‘sport geeft je een boost’. Alle inwoners van gemeente Bergen kunnen tijdens de Nationale Sportweek gratis kennismaken met onze sportaanbieders en hun activiteiten. Wethouder sport Marco Wiesehahn, van de gemeente Bergen, benadrukt de meerwaarde  van de sportweek: “Ik hoop oprecht dat heel veel inwoners van onze gemeente eens een kijkje bij sportaanbieders gaan nemen en zich laten verleiden een proefles te nemen. Dat helpt om een fijne plek vinden waar je naar hartenlust kan bewegen. Want we weten inmiddels allemaal dat bewegen zeer belangrijk is voor een ieders mentale- en fysieke gezondheid.”

Doe mee
Een greep uit het aanbod waarmee je deze week kan kennismaken, is bijvoorbeeld een cursus dansfitness van Milady en seniorenfitness bij Oudtburgh. De Sportwandelschool organiseert verschillende wandelactiviteiten, bootcamplessen en een cursus nordic walking. Bij De Beeck kan je deelnemen aan een diversiteit van aquasportlessen, circuittraining en aquajoggen tot aquapaaldansen en PiYoChi. Bij MTB Schoorl kan je kennismaken met mountainbiken, zowel jeugd als volwassenen kunnen deelnemen aan een proefles. Gymvereniging Gymlust in Schoorl en Achilles in Egmond aan Zee hebben aanbod voor jong én oud en ook de deuren van Post aan Zee in Egmond aan Zee staan open voor gratis deelname.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de Nationale Sportweek in gemeente Bergen, kijk dan op https://www.sportenbewegeninbergen.nl/nationale-sportweek-2023

Bij vragen kun je contact opnemen met de buurtsportcoaches van de gemeente Bergen, Elles Kraakman en Eefke de Vos, via [email protected] / 06-29319401 of [email protected] / 06-14418529.