Deel

Gember... het grote wondermiddel van 2018?

Dit gebeurt er met je lichaam als je iedere dag gember eet!

Gember... het grote wondermiddel van 2018?

Gember is één van die ingrediënten die al van oudsher veel wordt gebruikt in de geneeskunde. De gemberwortel heeft veel positieve effecten op onze gezondheid.

Klik hier voor het filmpje

Toch wordt gember door slechts weinigen echt regelmatig gegeten, maar dit zal waarschijnlijk veranderen na deze lijst over de gunstige eigenschappen van gember. Gember kan niet alleen in warme gerechten worden verwerkt, het is ook heerlijk om gemberthee te drinken, of om kaas met gember te serveren bij de borrel.

Wist je dit al over gember?

1. Gember is goed voor het hart.

Gember kan het cholesterol gehalte verlagen, zo blijkt uit onderzoek. In een 45-daagse studie van 85 mensen met een hoog cholesterolgehalte, verminderde 3 gram gemberpoeder per dag het cholesterol aanzienlijk. Een lager cholesterolgehalte vermindert het risico op hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en beroertes.

2. Ginger helpt bij verkoudheid.

Velen zijn van mening dat gember verhoudheidsklachten verlicht en zelfs een verkoudheid kan voorkomen. Gember werkt ontstekingsremmend en als antioxidant. Gingerol, de actieve stof in verse gember, kan volgens studies het risico op infecties helpen te verminderen.3. Ginger helpt bij misselijkheid.Misselijkheid is altijd vervelend, maar gember kan hierbij helpen. Studies tonen aan dat gember ondermeer misselijkheid verlicht tijdens de zwangerschap en na een operatie.

3. Ginger helpt bij misselijkheid.

Misselijkheid is altijd vervelend, maar gember kan hierbij helpen. Studies tonen aan dat gember ondermeer misselijkheid verlicht tijdens de zwangerschap en na een operatie.

4. Het is goed voor de maag.

Gember is een klassiek huismiddeltje bij buikgriep en andere maagklachten. Gember vermindert een opgeblazen gevoel, verbetert de spijsvertering en kan helpen bij diarree.

5. Ginger kan migraine verlichten.

Dagelijks gebruik van gember verhoogt het aandeel ontstekingsremmende stoffen in de bloedsomloop. Gember helpt ook tegen misselijkheid tijdens een migraine-aanval. Studies hebben aangetoond dat gember ten minste even effectief is als Sumatriptan, een geneesmiddel vaak wordt voorgeschreven bij migraine. Uit een test met 100 patiënten die regelmatig aan acute migraineaanvallen leden, bleek dat gember en Sumatriptan even effectief waren. De bijwerkingen van gember waren echter milder dan die van Sumatriptan.

6. Het helpt bij gewichtsverlies

Gember versnelt de spijsvertering. Van gember eten val je niet af, maar het is een geweldige aanvulling als je in vorm wilt blijven. Uit een studie van Columbia University blijkt dat het gemakkelijker is om honger te weerstaan als je ‘s ochtends of ‘s avonds gember eet.

7 Het kan helpen bij diabetes

Één studie wees uit dat gember de insulinegevoeligheid verbetert bij mensen die diabetes type 2 hebben.

8 Het kan de symptomen van artrose verzachten

In de traditionele Indonesische geneeswijze wordt rode gember gebruikt om pijn bij artrose te bestrijden. Een klein onderzoek heeft uitgewezen dat gember behandeling – traditioneel bereid gember compres of een standaard gember compres – de symptomen van mensen met chronische artrose zou kunnen verzachten.

9. Gember poeder kan menstruatiepijn significant verlichten

Gember was in staat om de pijn even effectief te verlichten als de geneesmiddelen mefenamic zuur en ibuprofen. Dit wil zeggen dat gember gezond en pijnverlichtend is!

Gezondheidsvoordelen van gember

1. Gember kan pijn verlichten

Een onderzoek aan de Universiteit van Georgia wees uit dat dagelijkse suppletie met gember de spierpijn met 25% verminderde. Van gember is ook gebleken dat het de pijn tijdens de menstruatiecyclus vermindert.

2. Gember Vermindert ontsteking

Artrose is een veel voorkomend gezondheidsprobleem dat de degeneratie van de gewrichten in het lichaam met zich meebrengt, waardoor gewrichtspijn en stijfheid ontstaan.

3. Gember kan het risico op hartaandoeningen verminderen

In een recent onderzoek onder deelnemers met diabetes type 2, ontdekten onderzoekers dat 2 gram gemberpoeder elke dag de bloedsuikerspiegel verlaagde en leidde tot een algemene vermindering van 10% over een periode van 12 weken.

4. Gember kan de cholesterolniveaus verlagen

Een 45 dagen durende studie met 85 mensen met een hoog cholesterolgehalte concludeerde dat elke dag 3 gram gemberpoeder significante verlagingen van het cholesterolgehalte veroorzaakte.

5. Gember kan anti-kanker eigenschappen hebben

Een stof in gember bekend als 6-gingerol is bestudeerd als een alternatieve behandeling voor verschillende soorten kanker.

6. Gember kan de hersenfunctie verbeteren

Oxadatieve stress en chronische ontsteking zijn twee factoren die het verouderingsproces kunnen versnellen en een belangrijke aanjager van de ziekte van Alzheimer en andere aan leeftijd gerelateerde cognitieve stoornissen kunnen worden.

Meer 'Lifestyle':

Gaat jouw leven er binnenkort ook zo uitzien?

16 maart 2018

De grens tussen kunst en commercie vervaagt met HomePod

Ze komt thuis na een lange, ogenschijnlijk geestdodende kantoordag. 'Hey Siri, zet iets aan wat ik leuk vind', zegt de vrouw tegen een apparaat met een gladronde vorm...

Zomertrend 2018

16 maart 2018

Gigantische opblaaseilanden voor de hele familie

Vorige zomer dobberde iedereen nog rond op een eigen opblaas-flamingo, maar daar komt nu verandering in. Deze gigantische flamingo, eenhoorn en pauw zijn geschikt voor maar liefst zes personen.

Zo... de winterkleding kan de kast in, maar wat zijn de voorjaarstrends?

9 maart 2018

Romantisch, bloemen, ruches en strikken

Als je de modetrends van deze lente en zomer zou moeten omschrijven met één woord, dan is dat ‘romantisch’. Met veel bloemen, ruches en strikken.

Dit zijn de zomer reistrends 2018

2 maart 2018

De winter is bijna voorbij, dus er mag weer gefantaseerd worden over de volgende vakantie

Als we de trendwatchers mogen geloven, dan gaan we weer mooie reizen maken in 2018. Watch and dream! Verdiep je alvast in de reistrends van aankomende zomer en houd dat vakantiegevoel stevig vast. Dit zijn dé vakantietrends.

Klaar met die kraaienpootjes? Wij hebben de oplossing (en het is géén botox).

2 maart 2018

Ouder worden we allemaal, en daar kunnen we nog wel mee leven.

Doei rimpels, hallo stevige huid. We kennen allemaal het gezegde: schoonheid komt van binnenuit. Blijkt te kloppen als een bus.

Gezondheid... ben jij goed bezig?

23 februari 2018

Wat blijkt, vrouwen die regelmatig een alcoholisch drankje nuttigen, leven langer

Af en toe een lekker cocktailtje of een wijntje, daar zeggen wij echt geen nee tegen! Ben jij dit weekend van plan om weer een lekker drankje te nuttigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou.

Wijn maakt je relaxed en whiskydrinkers zijn huilebalken

16 februari 2018

Mensen aanzetten tot beter nadenken over de alcohol die ze drinken.

Waar de één ongelooflijk wild en vrolijk wordt van een drankje, krijgt de ander zin om over politiek te praten. Een enkeling wordt bijzonder emotioneel. Dat ligt aan de persoonlijkheid zou je denken. Niet als we de wetenschap mogen geloven.

Droomreis: de Orient-Express brengt je in weelde terug in de tijd

21 februari 2018

Verwacht in de trein geen ordinair restauratierijtuig voor een snelle hap

Het is dé trein voor wie in luxe wil reizen zonder enige vorm van haast: de Orient-Express. De beroemde trein brengt je terug naar de jaren '20, toen reizen nog heel bijzonder was.

Carnaval 2018

9 februari 2018

Waar en wanneer: Niet echt in Bergen… dit weekend

Wij Bergenaren en bewoners van boven de grote rivieren zijn niet echt van het Carnaval, maar wat is het eigenlijk precies voor een feest? Carnaval is oorspronkelijk een Katholiek feest. Carnaval wordt gevierd op de drie dagen voor Aswoensdag.

Hoe komen we die eindeloze lange winter door…

9 februari 2018

Dat we het koud gaan krijgen, weten we inmiddels wel

Na een matige zomer volgde een matige nazomer, en op een paar zonnige dagen in september en oktober na is er dan nu even winter. We hebben echter mazzel gehad dat het nu pas wat kouder is geworden. Tot voor kort kon onze winterjas in de kast blijven hangen.

En... waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie?

2 februari 2018

Waar moeten we nu weer eens naar toe. Lonely Planet weet raad

Elk jaar kiest Lonely Planet de beste bestemmingen voor het komende jaar. Ontdek de top 10 landen, steden, regio’s en Best Value-bestemmingen voor 2018.

Wat is Yoga nou eigenlijk precies?

26 januari 2018

Yogabeoefening gaat om het verbinden van lichaam en geest met elkaar

Veel mensen denken bij Yoga aan zweverige muziek, aan mensen in een ongemakkelijke positie en luchtige praat. Dit is een vertekend beeld. Maar het is echt veel meer dan dat!

Lovende recensies over Vaticaan-thriller ‘Akte van Berouw’ van Bergenaar Chris Houtman

2 februari 2018

Inmiddels tweede druk

'Akte van berouw is een thriller van eigen bodem met grote internationale allure die verder durft te kijken dan onze landsgrenzen.' Dat schrijft uitgeverij Karakter over het in kortgeleden verschenen boek van Chris Houtman.

Prinsjes en prinsesjes die een hofhouding nodig hebben

26 januari 2018

Gun je kind ook eens een teleurstelling...

Sommige (Bergense) ouders willen alles leuk maken voor hun kinderen. Een echtpaar spande kortgeleden een rechtszaak aan tegen de basisschool van hun 7-jarige dochter. De reden was onenigheid over de klassenindeling.

Zo vaak heeft een Bergenaar seks

Het gaat best goed met het seksleven...

Meer dan 90 procent van de mannen geniet ervan. Driekwart van de vrouwen heeft genoeg plezier tussen de lakens, al wordt die twee keer per week niet gehaald.

Val jij ook wel eens in slaap naast je Smartphone?

19 januari 2018

Dat kun je dus maar beter niet meer doen...

Slaap niet met je telefoon in bed of op je nachtkastje dicht bij je hoofd, tenzij de telefoon uit is of in vliegtuigstand staat,’ dat is het advies van het Californische Department of Public Health. Het instituut waarschuwt dat het langdurig gebruik van een mobiele telefoon kan leiden tot...

Facebook is een gevaar voor de samenleving

12 januari 2018

Ex-topman roept op te stoppen

Facebook bedreigt het functioneren van de maatschappij en doet er alles aan om gebruikers verslaafd te maken. Dat heeft ex-topman van Facebook Chamath Palihapitiya gezegd.

“Druk, druk, druk.”

12 januari 2018

Je hoort het jezelf waarschijnlijk elke dag wel eens zeggen...

Ga maar na; een veeleisende baan en een dynamisch gezin, en aan jou de taak om dat alles op geoliede wijze te managen. Logistiek is daarbij heel belangrijk, maar hoe pak je dat aan? 1. Plan logisch en strategisch.

Terug