Gegratineerde bloemkoolschotel (foto’s)
Met gekruid gehakt, aardappelpuree en krokant kaaslaagje...
Gepubliceerd: 28 oktober 2022
Deze ovenschotel met bloemkool en gehakt is herfst/winter comfort food ten top.
Wat ik zo leuk aan ovenschotels vind, is dat je je keuken al kan opruimen terwijl de schotel in de oven staat. Bijna geen opruimwerk meer na het eten!
Ik maak graag een grotere portie van deze ovenschotel met bloemkool, aardappelpuree en gehakt, zodat we de middag erna restjes kunnen eten. Die zijn bijna nog lekkerder!
We gebruiken verse bloemkool. Gebruik kant en klare aardappelpuree.
Voorbereiding: 10 mins
Koken: 45 mins
Oven: 35 mins
Totaal: 1 hr 30 mins
INGREDIËNTEN
500 g aardappelpuree
300 g gehakt varkens-kalfs
400 g bloemkool
gedroogde uitjes optioneel
200 g gratinkaas
nootmuskaat
INSTRUCTIES
Rul de gehakt in de koekenpan en voeg kruiden (kerrie) naar wens toe. Vet de ovenschotel in en voeg de gehakt toe. Doe een laag (2 cm) aardappelpuree over de gehakt. Bestrooi met gedroogde uitjes.
Kook de bloemkool enkele minuten en laat uitlekken in een vergiet. Drapeer over de aardappelpuree en voeg wat nootmuskaat toe. Voeg daarna de kaas toe en strooi daar wat droge Italiaanse kruiden overheen. Zet voor 35 min in de over op stand 180 gr.
Eet smakelijk…
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.