Galerie Klein Zwitserland (Schoorl) moet helaas de deuren sluiten

Ondernemers Harold en Mirjam kondigden dat eerder deze week op social media aan: Helaas, het is zover

En uiteindelijk valt het doek voor kunstcentrum en ontmoetingsplek Klein Zwitserland aan de Duinweg in Schoorl. Het pand is verkocht en het is vooralsnog onbekend wat er nu met het pand gaat gebeuren.

De kunstondernemers Harold & Mirjam zijn verdrietig maar vooral heel dankbaar voor de drie jaar waarin zij het pand hebben mogen beheren. “Wat is hier veel gebeurd”, zeggen zij. “Kunst, kunst, heel veel kunst maar ook trouwerijen, condoleances, feesten en partijen, buurtborrels, tangodansen, muziek, Kunst10Daagse, Schokevenementen, theater, yoga, en er is hier zelfs iemand geridderd.

Er is veel contact tussen kunstenaars geweest, er zijn heel veel discussies tussen kunstenaars geweest en mooie stellingen en onnozelheden uitgewisseld. Er zijn ook kruisverbanden ontstaan en er is vooral veel gelachen met soms een traan. Bezoekers hebben zich vooral verwonderd en verbaasd over de hoeveelheid, de diversiteit en het niveau van de kunstwerken. Maar ook over de bijzondere plek die zich vaak onverwacht tijdens het wandelen of fietsen zomaar als een pareltje aandiende.

En nu is het over. Dat is altijd lastig maar Harold en Mirjam gaan op zoek naar een andere locatie en zullen de Flessenpost op de hoogte houden. Zij danken alle kunstenaars, bezoekers en andere betrokkenen van harte en gaan weer verder op pad naar nieuwe avonturen.
Als iemand een mooi idee heeft over een nieuwe locatie of mogelijkheden houden Harold & Mirjam zich van harte aanbevolen. Per 19 juni is Klein Zwitserland definitief gesloten.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.