Gaat de Sinterklaasintocht wel door dit jaar?

Diverse steden hebben het kinderfeest inmiddels gacanceld ivm corona

Gaat de Sinterklaasintocht wel door dit jaar?

Grote sinterklaasintochten zijn volgens de burgemeesters van diverse steden in den lande ‘niet handhaafbaar of te regisseren’. “Het gaat om drukke bijeenkomsten met meer dan 250 personen. De noodverordening staat dat niet toe. Anderhalve meter afstand van elkaar houden is niet te doen en daarnaast ook niet te controleren of te handhaven. Daar komt nog eens bij dat luidkeels zingen niet mag en dat hoort nou eenmaal bij een sinterklaasintocht.”

De regioburgemeesters hebben daarom besloten dat de grote sinterklaasintochten dit jaar worden overgeslagen. “Dat is natuurlijk heel erg jammer, maar wel de beste keuze.”

Kleine sinterklaasvieringen op scholen
Het afgelasten van de grote plaatselijke sinterklaasintochten wil niet zeggen dat kinderen dit jaar helemaal niet zien dat Sinterklaas aankomt. De veiligheidsregio wil de nadruk meer leggen op kleinschaligere vieringen op scholen, buurthuizen of sportverenigingen.
Hoe dat vormgegeven gaat worden, is volgens de veiligheidsregio aan gemeenten zelf. Veel gemeenten moeten zich daar nog over buigen.

Ook het wel of niet aanwezig zijn van zwarte pieten zal met de organisaties besproken worden.