Deel

Gaat Bergen ook aan de hippe urban fiets?

13 x hippe fietsen voor in de stad of... dorp

Gaat Bergen ook aan de hippe urban fiets?

Foto: Blackstar Bamboo Bikes. What’s in a name: Deze fietsen heten niet zomaar Bamboo Bikes, nee deze zijn echt van bamboo gemaakt. En met hun slogan laten Blackstar Bikes al zien dat ze erg populair zijn “The bas news is everybody wants one. The good news is every frame is unique.”

Prijs: 849 euro


Vigour lady van Roetz-bikes

Deze semi sportieve stadsfiets is van Roetz bikes, waar fietsen worden gemaakt die geïnspireerd zijn op vroeger. Deze editie lijkt uit de vorige eeuw te komen, maar heeft een urban tintje door het rood in de crèmekleurige banden en het fel witte frame. Wat ook vet is, is dat de kettingbeschermer uit hout bestaat en het zadel en de handvatten dezelfde bruine kleur hebben.

Prijs: 599 euro voor gewone Roetz bikes (e-bikes zij 2499 euro)


 

VANMOOF F serie

Vriendlief rijdt inmiddels op een VANMOOF, een fietsmerk dat je overal in Amsterdam tegenkomt. Wat overigens niet zo gek is, want dit is ook de plek waar hun kantoor is gevestigd. VANMOOF maakte echte stadsfietsen die er strak en urban uitzien. Totaal anders dan wat we van andere merken gewend zijn en hun slogan is dan ook: VANMOOF is born from a love for bicycles and a hunger for change. De mat-zwarte uit de F serie vind ik op dit moment het mooist:

Prijs: 598 euro


Heavydutynl van Gazelle

Het zou mij niets verbazen als je bij het merk Gazelle vooral denkt aan je ouders die je vertellen dat ze goede fietsen  maken of aan 2 rode windjacks die achter elkaar door ons polderlandschap fietsen. Toch kwam ik ook deze hippe lifestyle fiets van Gazelle in Utrecht tegen. De banden hebben een felle oranje kleur en het frame is mat beige. Voor mannen is er ook een versie waarbij het oranje verwisseld is voor kobaltblauw en het frame meer een antracietgrijze kleur heeft.

Prijs: 799 euro


BRIK Sec fiets

Een fiets zonder poeha, want een goede fiets heeft dat niet nodig vinden ze bij BRIK fietsen. Een fel turquoise kleurtje hebben de damesfietsen dan weer wel en zowel het zadel als de handvatten zijn van bruin leer. Wat deze fiets ook bijzonder maakt, is dat hij geen ketting heeft. Geen… ketting?! Nope. In deze fiets zit een cardan. Dat betekent nooit meer kettingen die eraf schieten en je fiets moeten omdraaien om hem er weer op te krijgen.

Prijs: 739 euro


Azor bikes

Ook het merk Azor bikes heeft heel wat hippe fietsen. Waaronder deze Schouwen fiets met zwart frame in een soort driehoekige structuur. Volgens sommigen lijkt het net op de stalen structuur die ook in de Eiffeltoren is gebruikt.

Prijs: 789 euro


Batavus hommage

Batavus valt eigenlijk een beetje in hetzelfde rijtje als Gazelle, maar ook zij hebben een fiets die perfect in de stad past: de Hommage fiets. De fiets heeft een vintage uiterlijk en deze versie is in groen, zwart en blauw te krijgen.

Prijs: 449 euro


Veloretti fietsen

Dit is het Caféracer model van Veloretti. Een vintage stadsfiets die in allemaal verschillende kleuren verkocht wordt. Denk aan minty mint, appeltjes groen, james brown, pumpkin of dakota red. Ook Veloretti is net als VANMOOF in hartje Amsterdam gevestigd. Alle fietsen kun je van een leren Brooks zadel voorzien of van een voorframe met of zonder mandje.

Prijs: 369 euro


Shinola fietsen

Oké, dit is eigenlijk zo’n merk waar ik alleen maar over kan dromen. Maar daarom niet minder leuk om deze urban fiets in dit lijstje te vermelden. De Shinola fietsen lijken uit de fifties te komen, vooral deze roze met witte details: The Bixby-fiets.

Prijs: 1950 euro


LEKKER Jordaan fiets

Geïnspireerd door Amsterdam en gebouwd in Australië, dat zijn de LEKKER fietsen. De fietscultuur van Amsterdam komt in de fietsen samen met de laid back beachcultuur van Australië. Onderstaand vind je het model Jordaan, maar ze hebben ook meer sportieve fietsen.

Prijs: 548 euro


Van Stael van Gazelle

Gazelle heeft nog een pareltje van een fiets, namelijk de stoere Van Stael bike. De fiets heeft een mix van een bruin en grijze kleur, voorop kun je een rekje laten  plaatsen en in 2014 heeft de fiets een award gewonnen voor het industriële ontwerp.

Prijs: 649 euro


Cortina Chrono

Een omafiets met versnellingen van het merk Cortina. Het is een beetje een retro-achtige fiets die perfect in de stad past. Bekijk Cortina damesfietsen en bekijk hier Cortina herenfietsen.

Prijs: 423,95


Ticino 8d fiets in Glacier Blue

Deze Ticino fiets vind je in Kiwi en Glacier blue en is tegelijk modern als vintage. Perfect voor in de stad dus en wat ook heel relaxed is, is dat deze fiets heel wat versnellingen heeft. Tegenwind is dus ook geen probleem!

Prijs: 799 euro

advertentie

Meer 'Lifestyle':

‘Extra vitamine K kan ernstig ziekteverloop door coronavirus voorkomen’

5 juni 2020

Coronapatiënten die op de IC terechtkomen of overlijden, hebben een heel laag vitamine K-gehalte

Dat hebben artsen van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen ontdekt.

De juiste ingrediënten voor een gezonde leefstijl

5 juni 2020

Jouw gezondheid in één handige app

Steeds meer mensen hebben een chronische ziekte, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Dat heeft vaak met onze leefstijl te maken.

Té steriel is ook niet gezond

29 mei 2020

We doen in deze tijd allemaal ons best om zoveel mogelijk virussen en bacteriën te ontwijken

Volgens onderzoek van kenniscentrum Nivel hebben de coronamaatregelen van de afgelopen maanden dan ook tot minder infectieziekten geleid.

Je kind effectief helpen met schoolwerk? De Bergense Mirte Vels helpt je op weg

Een kind en zijn huiswerk, je kunt er een boek over schrijven. En als je dat doet, ontkom je niet aan passages over de worstelingen die jouw zoon of...

Hele volksstammen hebben tekort aan vitamine D

22 mei 2020

Vaak lage vitamine D-waarde bij ernstig zieke coronapatiënten

De dagelijkse behoefte kan al na een aantal minuten zonnen worden bereikt. Maar dan moet je op jaarbasis wel voldoende buiten zijn...

Kinderen bezorgd over het coronavirus? (filmpje)

22 mei 2020

3 tips voor ouders!

Kinderpsycholoog Anke Klein geeft drie tips voor ouders om goed om te gaan met de angsten en zorgen van hun kind.

Wat doet de coronacrisis met onze psyche? (filmpje)

Sociaal psycholoog Paul van Lange (Vrije Universiteit) zocht uit hoe de #coronacrisis ons mentaal beïnvloedt

Weken thuiszitten, weinig mensen zien en 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Wat doet dat met onze psyche?

Sex in het coronatijdperk. Hoe werkt dat, of juist niet

15 mei 2020

Kan ik nog seks hebben nu het coronavirus in Nederland aanwezig is?

Het is de bedoeling dat je 1,5 meter afstand houdt tot anderen. Op die afstand kun je natuurlijk geen seks hebben.

Een lekkere knuffel… dat is wat ik nu mis

8 mei 2020

Waarom aanraking (van jezelf en een ander) zo heilzaam is

In deze coronatijd is het extra afzien, want we raken tegenwoordig onze smartphone vaker aan dan de mensen die we liefhebben.

Droom jij ook anders de laatste tijd?

8 mei 2020

Veel mensen zeggen meer en levendiger te dromen in de coronacrisis

Studies uit China en het Verenigd Koninkrijk tonen aan dat mensen in deze tijd angstiger zijn en korter of slechter slapen.

Kinderen (thuis) opvoeden in het coronatijdperk

1 mei 2020

Hoe blijf je in quarantaine een goede opvoeder, ook al wil je dat kind af en toe achter het behang plakken?

Menigeen worstelt met de vraag: hoe blijf ik de ouder die ik wil zijn, nu mijn lontje korter wordt? De Vlaamse gezinspsycholoog Nina Mouton geeft antwoord.

Hooikoorts of corona: “Het zijn twee totaal verschillende ziektebeelden”

24 april 2020

Er zijn heel veel pollen in de lucht. Het betekent dat veel mensen last hebben van hooikoorts

Mensen met hooikoorts moeten veel niezen, hebben geïrriteerde traanbuizen en snotteren. Maar hoe weet je nou of je last hebt van hooikoorts of dat...

Er bestaan helaas geen wondermiddelen om je te beschermen tegen virussen, aldus deskundigen

24 april 2020

Wel hou je met gezond eten, genoeg slaap en regelmatig bewegen je afweer zo goed mogelijk op peil

Op sociale media vliegen de goedbedoelde adviezen je om de oren: extra vitamines, knoflook, superfoods. Die tips zijn vrijwel zeker nutteloos in de strijd tegen het coronavirus.

Een lage weerstand en je immuniteit verhogen: symptomen en behandeling

17 april 2020

Wat zijn de symptomen van een verzwakt immuunsysteem?

Een verzwakt immuunsysteem kan voor problemen zoals allergieën, astma of eczeem zorgen. Ook kan het auto-immuunziektes ...

Slaap je slecht in deze tijd?

17 april 2020

Veel mensen ervaren sinds de coronacrisis slaapproblemen

In hoeverre de mate van dat stresshormoon invloed heeft op je slaap, verschilt per persoon. Wel heeft ieder mens een bioritme...

Ga jij de #VitamineChallenge aan?

10 april 2020

Vitamines voor iedereen die werkt in een ziekenhuis!

Opschalen naar 2400 IC-bedden betekent meer vraag naar mondkapjes en beademingsapparatuur, maar ook een nog hogere druk voor de ziekenhuismedewerkers die echt een zware periode ingaan. Laten we hen nu steunen! Doneer vitamines aan artsen, verpleegkundigen, schoonmakers en alle anderen die keihard aan het werk zijn en een beetje extra weerstand goed kunnen gebruiken. Dus: Don’t Spread Corona, Spread Vitamines! Accept the #VitamineChallenge, doneer fruit aan een ziekenhuis en daag drie anderen uit om deel te nemen! Ga nu naar www.vitaminechallenge.com/Noord-Holland Uiteraard is dit initiatief strijkstok-vrij. Met jouw deelname steun je ook de lokale groenteboeren die de fruitmanden gaan bezorgen bij de ziekenhuizen en allemaal beloofd hebben de manden extra vol te maken. Een echte win-win situatie dus! We roepen ook alle bedrijven en organisaties op om fruitmanden te doneren aan ziekenhuizen. Dit kan via www.vitaminechallenge.com/bedrijf Benieuwd hoe er in het ziekenhuis gereageerd wordt op jouw fruitmand? Like dan omdatikjeliefvind.nl op Facebook voor de foto’s.

Sport als wapen tegen corona

3 april 2020

Sporten verbetert onze natuurlijke weerstand en dat is momenteel de enige afweer die we hebben tegen het coronavirus

Niet alleen de immuniteit verbetert. Bewegen is goed voor ons lichaam en brein. We beginnen aan onze derde quarantaineweek...

“Zelfvertrouwen vergroten en jezelf kunnen zijn”

3 april 2020

Er zijn gelukkig meerdere manieren om extra zelfvertrouwen te krijgen

Je hebt vast weleens iemand tegen je horen zeggen dat je gewoon "jezelf moet zijn". Waar dit hoogstwaarschijnlijk goed bedoeld was

Zomertijd. Waarom de klok verzetten?

27 maart 2020

De zomertijd doet meer met jou dan je denkt

Even een opfrissertje: de zomertijd is ingevoerd zodat we meer gebruik maken van het daglicht en daarmee energie bezuinigen.

Arts Hilde De Smet, “Wat kunnen we doen om ons immuunsysteem te versterken”

27 maart 2020

Indien u de informatie nuttig vindt, gebruik ze, en zo niet, staat het u vrij ze naast u neer te leggen

Om ons niet weerloos overgeleverd te voelen aan die grote onzichtbare, microscopische vijand die alomtegenwoordig is, in de lucht die we inademen, in elke handdruk, elke kus, elk menselijk contact?

Coronavirus/Covid-19 – welk vitamine C-supplement moet ik nemen?

20 maart 2020

Wat kun je nu het beste doen als preventie en eventueel als therapie tegen een dergelijk virus?

Hier volgen algemene richtlijnen.

Vijf drankjes om je immuunsysteem een boost te geven

20 maart 2020

Hoe sterker je immuunsysteem is, hoe kleiner de kans dat je ziek wordt

Als je onverhoopt toch ziek wordt, helpt je immunsysteem je om sneller te herstellen. Stress, slaapgebrek en een ongezond eetpatroon...

Tips en adviezen om het coronavirus te voorkomen

13 maart 2020

Wanneer moet ik de huisarts bellen?

Hoe voorkom ik dat ik het nieuwe coronavirus krijg? In het kort...

Meer Nederlanders drinken hooguit een glas alcohol per dag

13 maart 2020

Vorig jaar gaf 41 procent van de volwassenen in een enquête aan geen alcohol te drinken of zich te beperken tot een glas per dag

Steeds meer Nederlanders drinken geen alcohol of hooguit een glas per dag. Zij voldoen daarmee aan de richtlijn van de Gezondheidsraad.

Loop, loop, loop… totdat je er net niet bij neervalt

6 maart 2020

Het herstelt de hersenen, bestrijdt zorgen en geneest stress

De onderzoekers voerden een experiment uit op cavia’s om te doorgronden of bewegen van positieve invloed is op het zenuwstelsel.

Even niet lekker in je vel zitten, het overkomt iedereen weleens. Toch is dit lastig…

6 maart 2020

Met deze tips voel je je weer beter...

Je wil het niet, maar bent vaak chagrijnig, schiet onnodig uit je slof en je voelt je moe en terneergeslagen.

Werk juist nu aan je weerstand en immuunsysteem

28 februari 2020

Voorkomen... is beter dan genezen

Eet déze 22 ingrediënten en jouw weerstand wordt een onneembaar fort.

En als het coronavirus de Heerlijkheid bereikt…

28 februari 2020

Hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen...

Voorjaarstrends 2020

21 februari 2020

Dít ga je komende lente zien!

Voorjaarstrends? Ja het voorjaar staat alweer voor de deur! Oké, misschien is 'voorjaar' nog iets te optimistisch. Maar, voor de fashionwereld gelden gelukkig andere regels!

Maak je lichaam stressbestendig met deze 10 tips

1 mei 2020

Pas op voor een burn-out

Meditatie schakelt de fight-or-flight reactie uit en het parasympatische zenuwstelsel in.

Waarom je juist nu chocolade moet eten!

14 februari 2020

Goed nieuws. Chocolade is hét middel om van een verkoudheid af te komen

Professor Alyn Morice houdt zich al jaren bezig met medische kwesties rondom verkoudheid.

Valentijnsdag… wat liefde met je doet

14 februari 2020

De eerste maanden van verliefdheid zie je alles wat minder scherp

Je lichaam draagt daar zijn steentje aan bij. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek gepubliceerd in The Journal of Comparative Neurology.

We zouden veel, veel… meer moeten wandelen

7 februari 2020

Wandelen als medicijn

We moeten veel meer wandelen. Het is goed voor lichaam en geest. Dat betoogt de Ierse neurowetenschapper Shane O’Mara.

Een glas rode wijn staat gelijk aan een uur zweten in de sportschool

7 februari 2020

Hoe dat kan? Franska zocht het uit...

Je kunt natuurlijk sporten als je fit wilt worden, maar je kunt ook gewoon een fles rode wijn opentrekken.

Terug