Ga je binnenkort op vakantie buiten Europa?

Maak op tijd een afspraak voor vaccinaties en advies...

De vakantieperiode komt in zicht, en veel mensen hebben al vakantieplannen. Het is belangrijk om te weten welke gezondheidsrisico’s er op uw bestemming zijn en welke extra vaccinaties u nodig heeft. GGD Hollands Noorden heeft een speciaal spreekuur voor reizigers.
Vooral voor (sub)tropische landen en landen in Oost-Europa zijn er speciale gezondheidsadviezen, bijvoorbeeld over (voedsel)hygiëne, maar ook over ziektes die je kunt krijgen. Malaria is natuurlijk een bekend voorbeeld, maar zo zijn er nog veel meer ziektes die je liever niet op je vakantiebestemming op wil lopen.

De GGD kan helpen om goed voorbereid op reis te gaan, en gezond weer terug te komen. Wij informeren je graag tijdens ons reizigersspreekuur. Je kunt dan ook meteen terecht voor vaccinatie(s). Maar: wacht niet te lang met het maken van een afspraak.

Gaat u op vakantie naar een bestemming in Oost-Europa of buiten Europa maak dan op tijd een afspraak. U kunt een afspraak inplannen via de website van de GGD: www.ggdhn.nl, via https://www.ggdreisvaccinaties.nl of telefonisch op 088-0100530.