Foto van de week… Flessenpost 39 spoelt aan op Schiermonnikoog strandpaal 12

Arda Algra en Frans Kroon uit Overveen vonden hem eerder deze week

Foto van de week… Flessenpost 39 spoelt aan op Schiermonnikoog strandpaal 12

Hun verhaal: afgelopen week waren wij, mijn man en ik, ons jaarlijks terugkerende midweekvakantie op Schiermonnikoog aan het vieren. Op 20 november heb ik jullie flessenpost gevonden! Ongeveer 500 meter van de vloedlijn en pakweg 6 km ten oosten van de laatste strandafslag. Een plek waar niet veel mensen komen, zeker niet in de herfst.

Wij waren daar omdat we Willemsduin, het laatste baken op Schiermonnikoog, wilden bereiken. We verzamelden al wandelend het zwerfafval. We hadden het idee dat na de ramp met de MCS Zoe er nog veel plastic te vinden zou zijn op verlaten plekken. Dat viel overigens heel erg mee. (Het kleine microplastic was te micro: hebben we niet gezien.) En daar, bij strandpaal 12, lag jullie fles te schitteren in de zon.

Erg verrassend toen bleek dat het flessenpost was!  Zoals jullie kunnen zien, waren de briefjes niet al te goed meer te lezen. Wel kon ik gelukkig het mailadres ontcijferen. En de prijs? Ik kan komen skiën op de skibaan van Bergen? Begreep ik dat? Ongeveer 35 jaar geleden heb ik eens op de baan geskied. Ik dacht toen dat ik goed kon skiën, maar op de borstelbaan bleek skiën 10x moeilijker te gaan dan in de sneeuw. Dat viel me erg tegen weet ik nog: ik was toch niet zo goed als ik dacht.

We vonden het erg leuk en spannend de fles te openen. Dit maakte de toch al prachtige wandeling helemaal compleet. (EN we hebben Willemsduin gehaald. Met de fles op de rug, met natte voeten en vieze kleren door de duindoornbessen.)
Ik hoop iets van jullie te horen.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Foto van de week… Flessenpost 39 spoelt aan op Schiermonnikoog strandpaal 12 Foto van de week… Flessenpost 39 spoelt aan op Schiermonnikoog strandpaal 12 Foto van de week… Flessenpost 39 spoelt aan op Schiermonnikoog strandpaal 12 Foto van de week… Flessenpost 39 spoelt aan op Schiermonnikoog strandpaal 12