Flessenpost uit Schagen behaalt mijlpaal…

Vandaag 4 maart rolt bij de Schagenezen de 100ste editie in de mailbox

Inmiddels is in de gemeente Schagen en de regio het Flesje een begrip geworden. Wekelijks groeit het aantal lezers en dat zijn er al vele duizenden.

Het fenomeen Flessenpost ontstond zeventien jaar geleden en werd bedacht en uitgevoerd door uitgever Harry Steunenberg. Op de hoek van de bar van het bekende café d’Alderliefste naast de Ruïnekerk in Bergen werden onder het genot van een wijntje de plannen uitgewerkt. De reden? Soms verdient een gemeenschap meer dan de vaak wat obligate lokale sufferdjes. De informatie moet breder en vooral actueler zijn en ook lekker makkelijk op je smartphone te lezen zijn. De Flessenpost uit Bergen wordt tot ver over de landsgrenzen heen gelezen en wordt niet alleen door de lezers, maar ook door de ondernemers zeer gewaardeerd. Datzelfde geldt inmiddels voor editie Schagen.

Afgelopen jaar is ook de eerste editie van de Flessenpost Egmond uitgekomen en begin april 2021 ging editie Alkmaar van start. Later dit jaar zal de eerste editie in Castricum het levenslicht zien.

Lieve Margreet, namens alle andere Flessenposters van harte gefeliciteerd en we wensen je een geweldige en succesvolle derde jaargang toe.

www.flessenpostuitschagen.nl

Foto: de ondertekening twee jaar geleden van de samenwerkingsovereenkomst.