Flessenpost lezer Rick Hortensius stuurde ons een prachtig filmpje toe

Bergense magic 'red cows' Ongekende schoonheid van het duingebied én zijn bewoners

Flessenpost lezer Rick Hortensius stuurde ons een prachtig filmpje toe

Rick werkt al meer dan 10 jaar als freelance filmmaker en tegenwoordig ook als beeldend kunstenaar. In ‘zijn vrije tijd’ bevindt hij zich graag in de natuur en maakt korte natuurfilms van 30 seconden tot 1 minuut. Het kijkt dan lekker weg en je snakt naar meer en ontdekt telkens weer andere details.

In het ”mooie Bergen”, waar hij is opgegroeid vindt hij veel inspiratie in de natuur om dit soort films te realiseren, maar het werkt ook als inspiratiebron voor zijn kunstwerken welke te zien zijn op www.Ijsbrand.art

De prachtige, bijzondere, goudbruin gekleurde Schotse hooglanders grazen in dit uitgestrekte gebied en die kwam hij zomaar onverwachts tegen in onze Kennemerduinen!
Hij draait zijn beelden met een filmcamera, professioneel, in high-speed, anamorphic en in 4K. Door ook gebruik te maken van ‘lange, haarscherpe prime-lenzen’ creëer je het gevoel alsof je heel dichtbij bent. Alsof je haast door de film in de natuur stapt en de Highlanders kunt aanraken. Het is voor hem als filmmaker eveneens de uitdaging om er de juiste muziek bij te vinden om een bepaalde sfeer/ambiance mee te geven, die je niet afleidt maar de natuurlijke ambiance juist versterkt.

Klik hier voor het prachtige filmpje.