Deel

Filmpje van de week...

Zandduinen van de Sahara, maar dan in Bergen

Filmpje van de week...

Een fraai filmpje van Richard de Vries, “Ik voelde me alsof ik in de schoonheid van de woestijn was, zoals de zandduinen van de Sahara, en hierdoor werd geraakt.
Alle ruzies, getwist en oorlogen zouden misschien minder zijn, als we ons bewust zouden zijn van de schoonheid waarin we leven. Er is waarheid in het ontdekken van schoonheid van het leven, die ons helpt verder te gaan dan negativiteit, en de beperkende religies en politieke systemen”.

Klik hier voor het filmpje

Meer 'Films':

Filmpje van de week...

16 februari 2018

Uitgever van het Flesje, Harry Steunenberg spreekt vogelfilm in

Een korte film over vogels in en rond de gemeente Bergen. Vink de vogels die je ziet af en test je vogelkennis. Peter Bosman schreef een boek, de Vinkgids en maakte de Vinkfilm.

Agenda Cine Bergen t/m donderdag 22 februari

16 februari 2018

Médecin de campagne. Een heerlijke tragikomedie

Heerlijke tragikomedie van Thomas Lilti rond de geliefde plattelandsarts Jean Pierre die op een dag zelf ernstig ziek wordt, waarna hij de praktijk moet delen met de mooie Nathalie. Dat gaat niet zonder slag of stoot.

Agenda Cine Bergen t/m woensdag 14 februari

The Leisure Seeker met Helen Mirren en Donald Sutherland

The Leisure Seeker. Amerikaans debuut van de Italiaanse regisseur Paolo Virzi voert Helen Mirren en Donald Sutherland op als senioren die, voordat hun laatste krachten het begeven, met hun camper The Leisure Seeker nog een grootse roadtrip willen maken.

Filmpje van de week...

2 februari 2018

Klankmagie van de Canto Ostinato op harp

Museum Kranenburgh organiseerde op 28 januari jl. een dag rondom de bedwelmende klankmagie van de Canto Ostinato. Dit muziekstuk, gecomponeerd door Simeon Ten Holt, houdt musici en publiek tot op de dag van vandaag in zijn greep.

Agenda Cine Bergen t/m donderdag 8 februari

2 februari 2018

C’est la vie!

In C’est la vie! krijgt het cateringbedrijf van Max de opdracht om een prestigieus huwelijksfeest te verzorgen in een zeventiende-eeuws kasteel. De druk om het perfecte feest af te leveren, begint echter al snel zijn tol te eisen bij Max en zijn personeel.

Agenda Cine Bergen t/m 31 januari

26 januari 2018

Onbekende klassieker van Jean-Luc Godard vertelt het verhaal van de actrice Nina (prachtige Anna Karina) die geleidelijk wegglijdt in de prostitutie.

Vele Hemels boven de Zevende is de sfeervolle verfilming van Griet op de Beeck’s debuutroman. Le Redoutable gaat over het leven van de grote wereldcineast Jean-Luc Godard. Naar aanleiding van deze film zijn er twee meesterwerken van Godard in een vernieuwd digitaal jasje uitgebracht, te weten Vivre sa Vie en Le Mépris. En tenslotte het overweldigende A Ciambra, waarin de 14-jarige Pio zich geroepen voelt om de zorg op zich te nemen van zijn omvangrijke, in een krottenwijk levende familie.

Filmpje van de week...

26 januari 2018

De Schoorlse Duinen zijn de hoogste (54 m) en breedste (5 km) duinen van Nederland

In het noorden grenst het natuurgebied aan de Hondsbossche zeewering, in het zuiden aan het PWN-gebied en in het westen aan de Noordzee. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Agenda Cine Bergen t/m 25 januari

19 januari 2018

Deze week bij Cinebergen Paddington 2

Zelden zo’n goede vervolgfilm gezien als de tweede Paddington. Deze familiefilm die jongleert met emmers nostalgie en een lans breekt voor medemenselijkheid, is een instant klassieker.

How to survive the Dutch weather

19 januari 2018

The Netherlands is a great country, except for this one thing

The Netherlands is a great country, except for this one thing: the climate. With an average of 100 minutes of rain per day, this place is just very, very wet. Here's how to survive... the Dutch weather!

Agenda Cine Bergen t/m 19 januari

12 januari 2018

Deze week bij Cinebergen het in Cannes dubbel bekroonde You Were Never Really Here, dat een karakterstudie is vermomd als misdaadfilm. Met een ongekende Joaquin Phoenix in de hoofdrol.

Een heerlijk filmpje gemaakt door Maxim van Heezen

Titel: Dunes. Een prachtige sfeerimpressie van onze omgeving. Zonsopgang in de Bergense duinen.

Terug