Fietspad Kogendijk wordt breder

Voor de werkzaamheden moet het fietspad drie weken dicht

Fietspad Kogendijk wordt breder

Het fietspad langs de Kogendijk wordt een stuk breder. Dat is nodig omdat het fietspad een belangrijke fietsroute is en omdat steeds meer soorten fietsen van verschillende snelheden elkaar moeten passeren. Voor de werkzaamheden moet het fietspad drie weken dicht. Dat is van maandag 5 tot en met vrijdag 23 november.

De gemeente Bergen zet in op de fiets: “Een goed en samenhangend fietsnetwerk moet fietsers helpen snel, veilig en comfortabel hun weg te vinden. De gemeente hanteert daarom uitgangspunten over de minimale breedte van verschillende soorten fietspaden.”

Het fietspad langs de Kogendijk wordt verbreed van 2.80 naar 3.50 meter. Zo kunnen alle soorten fietsverkeer in beide richtingen probleemloos naar hun bestemming.

De bestaande verlichting wordt aangevuld met ‘led-puntjes’ op de middenstreep. Die komen op de plekken waar de straatverlichting niet goed komt.

Voor de werkzaamheden is het nodig om het fietspad af te sluiten. Onder meer door de machines en ander materiaal is een veilige doorgang niet meer te waarborgen. Voor fietsers betekent dit omrijden via het Sluispolderpad. De afsluiting gaat maandag 5 november in, vrijdag 23 november om 16.00 uur gaat het fietspad weer open.