Deel

advertentie

Festivalmaand Filmtheater Cinebergen

Op woensdag 15 januari geeft Cinebergen alvast een voorproefje...

Festivalmaand Filmtheater Cinebergen

Januari staat bij Filmtheater Cinebergen in het teken van de filmfestivals IFFR (International Film Festival Rotterdam) en IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam). Op woensdag 15 januari geeft Cinebergen alvast een voorproefje van de 49ste editie van het IFFR met de stijlvolle, Hitchcockiaanse thriller The Whistlers. Op zondag 19 januari kan worden genoten van het dagprogramma The Best of IDFA on Tour met prijswinnaars en festivalfavorieten van het vermaarde documentairefestival.

IFFR Previewtour – woensdag 15 januari, 20:00 uur
The Whistlers (foto)
Op zijn bekende licht absurdistische wijze snijdt de geweldige Roemeense regisseur Corneliu Porumboiu onderwerpen aan als loyaliteit, corruptie en bureaucratie in deze stijlvolle, Hitchcockiaanse thriller. Politieman Cristie doet dapper mee met het witwassen van drugsgeld door een bende, die hij eigenlijk had moeten oprollen. Maar dan ruiken zowel zijn meerderen als de bendeleden onraad. De hoofdrol in deze spannende en onvoorspelbare neo-noir film is weggelegd voor de inheemse fluittaal ‘El Silbo Gomero’, een gefloten versie van het Spaans, onbegrijpelijk voor de politie en daarom buitengewoon bruikbaar als geheim communicatiemiddel…

The Best of IDFA on Tour – zondag 19 januari, 11:00 uur
The Best of IDFA on Tour is een dagprogramma met prijswinnaars en festivalfavorieten van het vermaarde documentairefestival dat langs filmtheaters door Nederland reist. Op zondag 19 januari doet zij Cinebergen aan. Tijdens de pauze wordt in het knusse theatercafé door Erna Kunst van het Koken een heerlijke lunch geserveerd.

In a Whisper
Winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary
Jeugdvriendinnen Patricia en Heidi groeiden op in Cuba, waar ze allebei studeerden aan de filmacademie. Afzonderlijk van elkaar ontvluchten ze hun vaderland, weg van de malaise en censuur. Wanneer ze, veertig jaar oud inmiddels, voorzichtig opnieuw toenadering zoeken, gebeurt dat op de manier die hun het beste past: via videobrieven. Een gevoelig, tweekoppig verslag van ontworteling, moederschap, filmliefde, vriendschap en vrijheid.

Sunless Shadows
Winnaar van de IDFA Award for Best Directing en openingsfilm van IDFA 2019
In een Iraanse jeugdgevangenis zit een groep minderjarige meisjes hun straf uit voor een zware misdaad: de moord op hun vader, hun echtgenoot of een ander mannelijk familielid. De bijzondere band die filmmaker Mehrdad Oskouei met hen opbouwde is voelbaar in observaties van openhartige onderlinge gesprekken waarin ze vertellen over de gevolgen en redenen voor hun daad.

Voorspel (Foreplay)
Bijzondere juryvermelding binnen de IDFA Competition for Kids & Docs
De meest ongemakkelijke, maar ook spannende uren beleven middelbare scholieren ongetwijfeld tijdens de lessen seksuele voorlichting. Voorspel (Foreplay) laat zien hoe deze lessen worden gegeven op een vijftal Nederlandse scholen. Leerlingen krijgen vragen voorgeschoteld als “Is het iets om naar uit te kijken?” en “Hebben jongens het door als een meisje niet wil?” De antwoorden van de kinderen zijn vaak openhartig, soms verrassend en veelal ontwapenend naïef en streetwise tegelijk.

Collective
Een van de publieksfavorieten
Op 30 oktober 2015 brak er in nachtclub Colectiv in Boekarest een grote brand uit. Het werd een van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden. Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp, vanaf het moment waarop bekend wordt dat 37 van de gewonden zijn gestorven aan bacteriële infecties in lokale ziekenhuizen. Door zijn vasthoudendheid onthult Nanau stukje bij beetje de diepgaande corruptie waar zijn land onder te lijden heeft.

Gevestigd op landgoed ’t Oude Hof in de voormalige houtzagerij de Zwarte Schuur, maakt Cinebergen met 14 voorstellingen per week deel uit van het internationale netwerk van Europa Cinemas. Filmtheater Cinebergen, Eeuwigelaan 7 (navigatie: Roodeweg), Bergen (NH). Voor het actuele filmaanbod: www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072 589 6310, infolijn: 072 581 5914.

advertentie

Meer 'Evenementen':

Kunstenaars in spé opgelet…

3 april 2020

Het hele weekend onder de pannen met de kids

Kunstenaars in spé opgelet: er staat alweer een leuke thuis-knutselopdracht van Studio C klaar: Tekenen met kaartjes! Download de opdrachten en je hebt weer een heerlijke middag! Hier staat de opdracht.

Nu live op TV bij RTV80 vanuit Art Gallery van Rogier Jonk.

3 april 2020

Wanneer: zondag 5 april a.s. tussen 12.00 en 13.00 uur

De Stemming is een nieuw tv-programma bij RTV80 en wordt gemaakt voor, door en met de inwoners van de gemeente Bergen NH.

Bergense Carola vraagt een bijzonder cadeau voor haar verjaardag. Doneer een ‘troostbox’ aan de voedselbank

3 april 2020

De teller staat inmiddels op ruim boven de 600

Afgelopen week ben ik een actie voor de voedselbank Alkmaar gestart. Het is begonnen als een kleine druppel maar het wordt ondertussen een aardige plas.

Kom een palmtakje + ‘kaarsje van hoop’ halen in de Mariakapel van de Petrus en Pauluskerk

3 april 2020

De kapel is dagelijks geopend van ca. 9.00 – 17.00 uur voor gebed, meditatie...

Kerkgangers van de Petrus en Pauluskerk ontvangen normaal gesproken op Palmzondag (a.s. zondag) een gewijd palmtakje.

De Bergense ome Cor(ona) heeft een liedje ingezongen om u allen een hart onder de riem te steken

3 april 2020

Kijk... want in Bergen is er nooit een tekort aan creativiteit (filmpje)

Ome Cor(ona) zingt u het beste toe.

Stuur een kaart naar iemand die je mist of die het gewoon verdient (filmpje)

3 april 2020

De kaarten zijn gemaakt en geschilderd door zijn moeder Mascha Dik-Veldman

Zondag 5 april geeft Bas Veldman gratis één kaart per gezin weg. Als je meer kaarten wil hebben, kosten ze 1,50 euro en dat geld gaat naar zorg in Bergen...

Zit rustig thuiswerken er nu even niet in?

3 april 2020

Hotel Restaurant Victoria in Bergen aan Zee biedt een oplossing

Je eigen werkkamer... Dit kan voor € 30,- de gehele dag bij Hotel Victoria!!!

KinderMuziekFestival brengt muzikale vitaminen in quarantaine

3 april 2020

De clip van Bonita Banana gaat deze zondag, de laatste dag van de landelijke kindermuziekweek, om 10.00 uur in première op het YouTube

Muziektheatergezelschap Samba Salad brengt aanstaande zondag 5 april om 10.00 uur een nieuwe videoclip uit van het nummer ‘Bonita Banana’.

I am not a tourist I LIVE HERE !

3 april 2020

Oude Bergense button met op de achtergrond de Ruïnekerk

Een lezer stuurde ons een foto van deze oude buttton toe, met de vraag: waar, wanneer en vooral waar diende hij voor?

Inholland organiseert Open Dag en je hoeft niet de deur uit

3 april 2020

Wanneer: zaterdag 4 april tussen 10:00 en 14:00 uur

Nieuwsgierige studiezoekers kunnen door de coronacrisis niet naar onze hogeschool komen voor een Open Dag. Hogeschool Inholland is ...

Taverne’s “Thank God It’s Friday” online party

3 april 2020

Schuif de tafels en stoelen maar aan de kant vanavond

Thank God It's Friday in de Taverne is iedere laatste vrijdag van de maand een groot feest! DJ's Frank en Guido zetten de hele tent op zijn kop.

De Bergense Ellen Röst geeft tijdelijk gratis coaching

Ik wil graag tijdens deze coronacrisis mijn expertise als coach aanbieden. Via mijn website https://www.ellenrost-coaching.com

KCB stelt een aantal kleurplaten ter beschikking

3 april 2020

De mooiste resultaten worden beloond met een zet fijne viltstiften, beschikbaar gesteld door de Flessenpost

Voor de jongere kinderen onder ons heeft het KCB een aantal kleurplaten ter beschikking gesteld.

Poëzie in de branding gaat door, maar later dan gepland

3 april 2020

Inzendingen tot 10 april

Het was de bedoeling dat er rond Hemelvaart en Pinksteren weer borden met gedichten aan de vloedlijn zouden staan.

Uitbreiding online dienstverlening via de bibliotheek. O.a. spreekuur Digitale Overheid

27 maart 2020

Tot maandag 6 april betaal je online geen inschrijfkosten als je lid wordt

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard tijdelijk gesloten.

Is er nog nog ergens cultuur te snuiven in Bergen?

27 maart 2020

Zondag 29 maart zijn verschillende delen uit het ‘Stabat Mater’ van G.B. Pergolesi LIVE of LATER te zien in de online-viering

Dat alles is te zien vanuit Bergens oudste godshuis, de Ruïnekerk. Frank van Wijk, Maria Delver en Sabine Kirsten hebben hun medewerking toegezegd.

Leuk initiatief van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Leuk voor de kids: acht prachtige kleurplaten. Downloaden, printen en kleuren maar

Voor alle jonge redders die de hele dag thuis te zitten. Pak je kleurpotloden en stiften erbij, want hier kun je acht super stoere KNRM-kleurplaten downloaden!

Iedereen is nu aan het opruimen. Gooi oude foto’s niet weg!

27 maart 2020

Foto: Toen kon je gezellig op een terras zitten. Hotel Hertenkamp omstreeks 1968

Bent u ook aan het opruimen? En komt u oude foto’s tegen (of dia’s, of filmpjes)? De Historische Vereniging Bergen NH is op zoek

Gratis voor ouderen… Helpdesk Welkom Online

27 maart 2020

Juist nu is online contact nog belangrijker. De Helpdesk Welkom Online beantwoordt vragen zoals: hoe kan ik videobellen

Vanwege het coronavirus start het Ouderenfonds samen met VodafoneZiggo en Samsung de gratis Helpdesk Welkom Online. Bel ons met uw online en digitale vragen, wij helpen u graag verder!

Inschrijving K10D 2020 gewijzigd: start nu op 15 april en sluit op 31 mei

27 maart 2020

Vanwege technische problemen met de website

Dat de “Roaring Twenties” zo zouden beginnen hadden we niet kunnen denken. Het zijn rare tijden waarin we elkaar bijna niet tegenkomen, geen borrel drinken, live spreken, laat staan lijfelijk begroeten.

Advertorial: Boekhandel Thomas in Bergen maakt het u makkelijk

27 maart 2020

Ook een bestelling onder de 15 euro wordt gratis thuis bezorgd

In deze tijd waarin het coronavirus ons levensritme bepaalt, willen wij van Boekhandel Thomas het voor u een beetje aangenamer maken. Plaats uw bestelling via de telefoon of...

Social Distancing werkt optimaal op de fiets. Bovendien sterk je je longen en kun je ook anderen niet besmetten

Wie mobiel wil blijven in tijden van corona, kan het beste overstappen op de fiets. Het vermijden van bussen en treinen verlaagt het risico op infectie omdat het coronavirus voornamelijk ...

Videochatapp Houseparty is opeens gigantisch populair: hoe werkt het?

27 maart 2020

Houseparty is een app waarin je kan videochatten met maximaal acht mensen tegelijkertijd

Terwijl landen wereldwijd op slot gaan en burgers manen binnen te blijven, stijgt de vraag voor apps waarmee mensen tóch met elkaar in contact kunnen blijven

Hulp aan anderen

20 maart 2020

Wat kunt u doen als u een ander wil helpen?

Boodschappen doen voor een ander, de hond uitlaten of gewoon een praatje maken. In de coronacrisis is het nog meer dan anders belangrijk.

Online diensten Bergense bieb

20 maart 2020

We plaatsen regelmatig leuke opdrachten voor kinderen, leerkrachten en ouders op onze website

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn van maandag 16 maart tot maandag 6 april alle vestigingen van de bibliotheek gesloten.

Even wat anders… Hoeveel haringen heeft visleverancier Michel Heusy al schoongemaakt in zijn 36-jarige carrière?

20 maart 2020

Maak kans op vier vers gesneden haringen

Michel Heusy van de gelijknamige viswinkel in Bergen zit al 36 jaar in het vak. Speciaal voor de kijkers en lezers van de Flessenpost uit Bergen...

TV-uitzending viering parochie Bergen, zondag 22 maart om 9.30 uur

20 maart 2020

Beste parochianen, inwoners van Bergen, de Egmonden en Schoorl

Wij richten ons tot u en een ieder die zich op welke manier verbonden voelt met de gemeente Bergen. Wij blijven in gebed verbonden met alle mensen in onze regio...

How Rednecks prepare for the CORONA VIRUS

20 maart 2020

Het virus gaat wereldwijd, maar elk land heeft zo zijn eigen methodes om het tegen te gaan

Natuurlijk zijn we allemaal erg bezorgd om het coronavirus, maar deze Amerikaanse Redneck gaat wel erg ver.

Corona zelftest

20 maart 2020

Middels de onderstaande vragen krijgt u meteen advies of u contact op moet nemen met uw dokter

Heeft u koorts, 38 graden of hoger? Koorts is een gemeten temperatuur boven de 38 graden Celsius, dus geen schatting. Klik hier voor de vragenlijst.

Wetenschappers drukken ons op het hart: ‘Nederlanders, blijf in beweging’

20 maart 2020

Virus bestrijden met beweging

Lege treinen, verlaten snelwegen en keukentafels die dienstdoen als bureau: miljoenen Nederlanders werken noodgedwongen thuis vanwege...

Maak je eigen mondkapje

20 maart 2020

Kwong legt uit: "Met een beetje stof, een stuk elastiek en een naaimachine heb je binnen een half uur een soort mondkapjeshouder

Met Singapore en Taiwan is Hongkong een van de weinige plaatsen waar de verspreiding van COVID-19 tot nu toe veel trager verloopt dan in andere landen.

Live corona-concerten

20 maart 2020

Laat de muziek niet stilvallen...

OK, we weten nu dat het menens is. Te midden van vele andere consequenties is het ook zo dat vrijwel alle live-concerten, voorstellingen etc. boven de 100 bezoekers zijn of worden afgeblazen.

En nu we toch wat tijd over hebben… Online workshop Bier bij Abdij Rolduc op18 april

20 maart 2020

Bier is populair! Steeds meer mensen weten wat over bier

Bier is populair! Steeds meer mensen weten wat over bier. Er zijn ook steeds meer restaurants die speciaalbieren...

Voor de kids: NPO 3 elke middag 2,5 uur live kinder-tv

20 maart 2020

Zapplive Extra moet de komende periode dienen als ‘nationale' huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts

NPO 3 brengt vanaf deze week elke doordeweekse dag van 13.00 tot 15.30 uur een live-programma voor kinderen.

Terug