Feestelijke opening tijdelijke locatie Berger Scholengemeenschap

Wethouder Wiesehahn: ”Een belangrijk moment in de ontwikkeling van de BSG

Feestelijke opening tijdelijke locatie Berger Scholengemeenschap

Donderdag 7 september is de tijdelijke nieuwe locatie van de Berger Scholengemeenschap aan de Oudtburghweg in Bergen feestelijk geopend. Dit gebeurde gezamenlijk door SOVON-bestuurder René Rigter, rector Reinoud Buijs en wethouder Marco Wiesehahn en in aanwezigheid van leerlingen, werknemers en omwonenden van de tijdelijke locatie. Wiesehahn: ”Een belangrijk moment in de ontwikkeling van de BSG. Ik zie een bevlogen team en betrokken leerlingen. Tijdelijke huisvesting voor de BSG moest bij voorkeur worden gevonden in het dorp Bergen. Met de nodige aanpassingen bleek dat mogelijk op de voormalige locatie van de Mytylschool aan de Oudtburghweg.”

De opening werd muzikaal omlijst door de BSG-huisband die speciaal voor de opening een nummer had geschreven. Nadat de wethouder en rector alle aanwezigen hadden toegesproken, knipten Wiesehahn, Rigter en Buijs het lint door voor de entree en liep de jongste generatie BSG’ers, de nieuwe brugklassers, samen met de oudste leerlingen uit de examenklassen het tijdelijke schoolgebouw in, gevolgd door alle werknemers en omwonenden.

In verband met de renovatie van het BSG-schoolgebouw aan de Rondelaan in Bergen starten alle leerlingen van de Berger Scholengemeenschap (BSG) het nieuwe schooljaar op een tijdelijke nieuwe locatie in Bergen. Ongeveer 770 leerlingen en 100 medewerkers vormen samen de BSG.  Docent maatschappijleer Ger de Haas: “Wij zien vooral blije gezichten, we starten met het vooruitzicht van een prachtig schoolgebouw en hebben zin in het schooljaar op deze prachtig gelegen locatie.” Buurman Niels Bijl, van BSO Bijls Buiten, had lovende woorden voor de samenwerking tussen de omwonenden, de gemeente en de BSG: “We zijn heel blij met de constructieve samenwerking tussen gemeente, BSG en buurt. Vooral het parkeren is voortvarend aangepakt en daar is een mooie oplossing voor gevonden. We zijn opgelucht dat er geen leegstand is in de oude Mytylschool, de BSG is van harte welkom als buren. We kijken uit naar een definitieve bestemming van het terrein.”

Samen met het schoolbestuur SOVON heeft de gemeente Bergen gezocht naar een geschikte locatie. Deze is gevonden in het gebouw van de voormalige Mytylschool De Ruimte. Het gebouw van De Ruimte bleek niet groot genoeg om alle leerlingen van de BSG in onder te brengen, zodoende zijn er aanvullende units en voorzieningen geplaatst. De gemeenteraad heeft op 23 februari 2023 besloten tot financiering van de tijdelijke huisvesting. Daarna is de uitvoering van het plan met spoed in gang gezet. Daarbij zijn informatieavonden georganiseerd en is geprobeerd om zoveel mogelijk rekening te houden met de bedenkingen en suggesties van de buurtbewoners en belanghebbenden. Zo is er bijvoorbeeld een extra parkeergelegenheid naast de tijdelijke locatie gecreëerd.

Photocredit: Hans Brouwers/Habrofotografie

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

Feestelijke opening tijdelijke locatie Berger Scholengemeenschap Feestelijke opening tijdelijke locatie Berger Scholengemeenschap