Exclusief voor de Flessenpost: wekelijks een heerlijk recept uit het Bergens Kookboek
Gestoomde gamba’s met knoflook van restaurant de Oude Prins (2 personen)
Gepubliceerd: 1 april 2022
Bergens Kookboek veroverde afgelopen jaar de straten van Bergen & Bergen aan Zee. Het kookboek met recepten van restaurants uit de omgeving is een groot succes geworden. Exclusief voor de Flessenpost vind je hier elke vrijdag een recept uit Bergens Kookboek.
Veel kookplezier.
Gestoomde gamba’s met knoflook van restaurant de Oude Prins
2 personen
Ingrediënten
3 bosuitjes
8 wilde gamba’s
100 gram Chinese of wilde spinazie
4 teentjes knoflook
6 eetlepels sla-olie
saus
1 mespunt zout
½ eetlepel kristalsuiker
6 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sla-olie
Bereidingswijze
Snijd de knoflook fijn en bak de helft hiervan ongeveer 30 seconden in 1 eetlepel hete sla-olie. Doe het vuur uit, laat een minuut afkoelen en voeg daarna de andere helft knoflook toe.
Stoom de gamba’s met de knoflook erop in 6 minuten gaar. Je kunt er ook voor kiezen om de gamba’s te bakken.
Bak de spinazie kort tot het is geslonken. Hou je van knoflook, bak dan wat extra knoflook mee met de spinazie.
Doe de ingrediënten voor de saus in een pannetje en warm dit langzaam op tot de suiker is opgelost.
Verwarm 6 eetlepels sla-olie tot het heet is.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Verdeel de spinazie over het bord en leg de gamba’s met knoflook erbovenop. Verdeel nu de ringen bosui over de gamba’s. Giet vervolgens de hete sla-olie over het gerecht en maak het daarna af met de aangemaakte sojasaus.
Bergens Kookboek is nog steeds te koop bij de volgende verkooppunten:
Boekhandel Thomas
Organic Bergen
BonBonBike
Strandpaviljoen Noord
Bergerac
Bergen Binnen
Stadspaviljoen Noord
De Eerste Bergensche Boekhandel
Én natuurlijk online: https://bergenskookboek.nl/product/bergens-kookboek/