Exclusief voor de Flessenpost: wekelijks een heerlijk recept uit Bergens Kookboek
Steak tartaar ‘Surf & Turf’ van Remco Sterk – chef-kok, 4 personen
Gepubliceerd: 8 april 2022
Bergens Kookboek veroverde afgelopen jaar de straten van Bergen & Bergen aan Zee. Het kookboek met recepten van restaurants uit de omgeving is een groot succes geworden. Exclusief voor de Flessenpost vind je hier elke vrijdag een recept uit Bergens Kookboek.
Veel kookplezier.
Steak tartaar ‘Surf & Turf’ van Remco Sterk – chef-kok
4 personen
Ingrediënten
400 gram gedraaid tartaar
12 gepelde gamba’s
4 sjalotten gesnipperd
40 gram gehakte peterselie
20 gram gehakte kappertjes
20 gram gehakte augurken
twee mespunten kerriepoeder
2 theelepels paprikapoeder
100 gram mayonaise
2 theelepels mosterd
een paar druppels Worcestershiresaus
peper
zout
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten, behalve de gamba’s, in een kom en meng het geheel luchtig met een vork. Houd dit vooral luchtig, anders wordt het een gehaktbal. Zet het geheel in de koelkast.
Bak de gepelde gamba’s in olijfolie en laat ze vervolgens afkoelen.
Haal de steak tartaar uit de koelkast en plaats de ring op een bord.
Verdeel het geheel in vieren en vul de ronde ring met de steak tartaar. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
Verwijder de ring en maak de steak op met de gebakken gamba’s.
Tip van de chef: garneer je gerecht met stukjes tomaat, augurk, komkommer of andere ingrediënten naar eigen smaak. Maak het af met wat druppels mayonaise om de tartaar heen.
Bergens Kookboek is nog steeds te koop bij de volgende verkooppunten:
Boekhandel Thomas
Organic Bergen
BonBonBike
Strandpaviljoen Noord
Bergerac
Bergen Binnen
Stadspaviljoen Noord
De Eerste Bergensche Boekhandel
Én natuurlijk online: https://bergenskookboek.nl/product/bergens-kookboek/