Deel

advertentie

Exclusief voor de Flessenpost: wekelijks een heerlijk recept uit Bergens Kookboek (7)

De Lamoraal Meatloaf +- 8 personen

Exclusief voor de Flessenpost: wekelijks een heerlijk recept uit Bergens Kookboek (7)

Bergens Kookboek veroverde afgelopen jaar de straten van Bergen & Bergen aan Zee. Het kookboek met recepten van restaurants uit de omgeving is een groot succes. Exclusief voor de Flessenpost vind je hier elke vrijdag een recept uit Bergens Kookboek.
Veel kookplezier.

De Lamoraal: Meatloaf
+- 8 personen

Ingrediënten:
1 kilo half om half gehakt
½ witbrood
2 witte uien
2 tenen knoflook
1 eetlepel tijmblaadjes
2 eetlepels peterselie
3 eetlepels melk
1,5 theelepel fijne mosterd
1 eetlepel worcestershire saus
peper en zout naar smaak
100 ml witte wijn

Ingrediënten saus:
100 gram chilisaus
50 gram tomatenketchup
25 gram fijne mosterd
10 gram worcestershire saus
honing naar smaak

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij het witbrood in grove blokjes zonder korst, doe in een mengkom, voeg melk toe en laat even wellen.
Hak de knoflook, ui en de peterselie fijn.
Doe de rest van de ingrediënten inclusief het brood, de knoflook, ui en peterselie bij het gehakt in de kom en kneed dit goed door elkaar.

Bekleed een cakevorm met bakpapier.
(tip: spoel de vorm even om met water, dan plakt het bakpapier beter en ligt het goed in de vorm).
Doe het mengsel in de cakevorm, druk stevig aan zodat er geen lucht tussen zit en zorg dat de bovenkant zo recht mogelijk is.
Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de meatloaf 30 minuten.

Maak intussen de saus. Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en mix dit tot een gladde saus. Roer de saus nogmaals door voordat u deze over de meatloaf smeert.
Haal de vorm uit de oven en giet het overtollige vocht eruit.
Smeer de bovenkant van de meatloaf in met de saus (hou van de saus een beetje over voor de garnering) en bak het in 30 minuten af in de oven. Let op: als de saus begint te karameliseren zet de oven dan op 100 graden.

Haal de meatloaf uit de oven. Snij de meatloaf in plakken van circa 2 cm en garneer met de overige saus.

Tip van de chef: lekker met groenten en aardappeltjes.

Bergens Kookboek is nog steeds te koop bij de volgende verkooppunten:
Boekhandel Thomas
Organic Bergen
BonBonBike
Strandpaviljoen Noord
Bergerac
Bergen Binnen
Stadspaviljoen Noord
De Eerste Bergensche Boekhandel
Én natuurlijk online: https://bergenskookboek.nl/product/bergens-kookboek/

advertentie

Meer 'Food & Wine':

Kikkererwtensalade en Pinot Bianco

13 mei 2022

Wijn-spijs tips van Anouk Mak

In mijn jonge jaren was ik een hele slechte eter, ik lustte praktisch niets. Dat dreef mijn moeder wel eens tot waanzin. Ik weet nog goed dat we voor het eerst kikkererwten voorgeschoteld kregen.

Exclusief voor de Flessenpost: wekelijks een heerlijk recept uit Bergens Kookboek (6)

6 mei 2022

Strandpaviljoen Zuid: Linzencurry met kabeljauw en beurre blanc

Bergens Kookboek veroverde afgelopen jaar de straten van Bergen & Bergen aan Zee. Het kookboek met recepten van restaurants uit de omgeving is een groot succes. Exclusief voor de Flessenpost vind je hier elke vrijdag een recept uit Bergens Kookboek.

Bio Bullshit?

6 mei 2022

Cuno’s wijnen…

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost. Daarnaast koopt en verkoopt hij exclusieve wijnen die zeer schaars zijn. Kijk op www.cunovanthoff.nl

Exclusief voor de Flessenpost: wekelijks een heerlijk recept uit Bergens Kookboek (5)

29 april 2022

Panna cotta met rood fruit van The Bourbon Room

Bergens Kookboek veroverde afgelopen jaar de straten van Bergen & Bergen aan Zee. Het kookboek met recepten van restaurants uit de omgeving is een groot succes. Exclusief voor de Flessenpost vind je hier elke vrijdag een recept uit Bergens Kookboek. Veel kookplezier.

De wijnen uit Kreta

29 april 2022

Door: Renée Bakker

Afgelopen zaterdag hadden we in de winkel een van onze importeurs op bezoek, gespecialiseerd in wijnen uit Kreta. Dat hoor je niet zo vaak hé? Wijn uit Kreta. Nou, het is verdraaid lekker.

Exclusief voor de Flessenpost: wekelijks een heerlijk recept uit Bergens Kookboek (4)

22 april 2022

Duinvermaak - Melanzane alla Parmigiana

Bergens Kookboek veroverde afgelopen jaar de straten van Bergen & Bergen aan Zee. Het kookboek met recepten van restaurants uit de omgeving is een groot succes. Exclusief voor de Flessenpost vind je hier elke vrijdag een recept uit Bergens Kookboek.

Koken naar de wijn…

22 april 2022

Door: Anouk Mak

Meestal wordt er eerst een gerecht gekozen en daarna een passende wijn. Maar het kan net zo goed andersom. Dit gerecht is hier dan ook uit voortgekomen.

Manzanilla Olé

15 april 2022

Cuno’s wijnen

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost.

Exclusief voor de Flessenpost: wekelijks een heerlijk recept uit Bergens Kookboek (3)

15 april 2022

Roel van Oostrum – executive-chef – blooming

Bergens Kookboek veroverde afgelopen jaar de straten van Bergen & Bergen aan Zee. Het kookboek met recepten van restaurants uit de omgeving is een groot succes. Exclusief voor de Flessenpost vind je hier elke vrijdag een recept uit Bergens Kookboek. Veel kookplezier.  

Exclusief voor de Flessenpost: wekelijks een heerlijk recept uit Bergens Kookboek

8 april 2022

Steak tartaar ‘Surf & Turf’ van Remco Sterk – chef-kok, 4 personen

Bergens Kookboek veroverde afgelopen jaar de straten van Bergen & Bergen aan Zee. Het kookboek met recepten van restaurants uit de omgeving is een groot succes. Exclusief voor de Flessenpost vind je hier elke vrijdag een recept uit Bergens Kookboek.

De kurkentrekker van opa & oma

8 april 2022

Door: Renée Bakker

Mijn opa & oma zijn 55 jaar geleden getrouwd. Op hun trouwdag hebben ze een kurkentrekker cadeau gekregen. Vijfenvijftig jaar later sta ik afgelopen vrijdag te klooien met die kurkentrekker met de gedachte: ‘voor dit soort dingen neem ik dus de volgende keer mijn eigen kelnersmes mee’, ‘hoezo hebben zij niet een kelnersmes’, ‘hoe werkt dit?’

Pindasoep én wijn…

1 april 2022

Door: Anouk Mak

Mijn moeder kon koken als de beste. Ik was gek op haar pindasoep en heb in het verleden regelmatig haar recept gebruikt.

Exclusief voor de Flessenpost: wekelijks een heerlijk recept uit het Bergens Kookboek

1 april 2022

Gestoomde gamba’s met knoflook van restaurant de Oude Prins (2 personen)

Bergens Kookboek veroverde afgelopen jaar de straten van Bergen & Bergen aan Zee. Het kookboek met recepten van restaurants uit de omgeving is een groot succes geworden. Exclusief voor de Flessenpost vind je hier elke vrijdag een recept uit Bergens Kookboek. Veel kookplezier.

Poor-man’s Amarone voor de show-off drinker…

26 maart 2022

Cuno’s wijnen

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad.

Eindelijk… we kunnen weer buiten BBQen

25 maart 2022

21 Barbecuetips...

De lente is officieel begonnen en dat betekent dat de barbecue bij veel huishoudens weer regelmatig tevoorschijn komt.

Voor de liefhebbers…

18 maart 2022

De Hollandse asperges zijn weer in aantocht

Door het zachte winterweer verwachten Nederlandse aspergetelers de eerste asperges uit volle grond al eind maart te kunnen steken. Dat is ongeveer twee weken eerder dan gebruikelijk, vertellen kwekers uit Limburg en Noord-Brabant. ,

De Bourgogne, een wijnstreek met de mooiste wijnen ter wereld!

18 maart 2022

Door: Sander Rijke

De Bourgogne, een wijnstreek met de mooiste wijnen ter wereld!

Vega/vegan shoarma bowl

11 maart 2022

Door: Anouk Mak

Wijntip: Grüner Veltliner...

Botermalse kool met sukadesteak en pastinaak

11 maart 2022

Door: Ismael Wijnsma

Huiskok Ismael Wijnsma schudt weer een topgerecht voor ons uit zijn mouw. Prachtig om te zien, nog beter om op te eten!

Beste Jonnie, Deel 4

4 maart 2022

Cuno’s wijnen

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost. Daarnaast koopt en verkoopt hij exclusieve wijnen die zeer schaars zijn. Kijk op www.cunovanthoff.nl

Een onderschat visje…

4 maart 2022

Ansjovis. Ingeblikt, ingelegd in zuur of vers van de grill

Dit kleine visje leeft in grote scholen over de hele wereld. Er zijn ongeveer 150 soorten ansjovis en minimaal net zoveel verschillende bereidingswijzen. In elk land waar hij gevangen wordt, is hij geliefd en houden ze er hun eigen tradities en bereidingswijzen op na. Vers, gepekeld of juist ingelegd in zuur, de veelzijdige ansjovis kan het allemaal hebben.

Bijzonder recept: Surinaamse kippenlevertjes

25 februari 2022

Door Bergenaar Stenley Joemrati

Hoe te beginnen...

Het laatste nieuws van de Rioja

25 februari 2022

Door: Renée Bakker

Als ik dit schrijf, ben ik druk met het inpakken van mijn koffers, want als jullie dit lezen kom ik net terug van vier dagen Barcelona. Ik verheug mij er ontzettend op, even weg van die regen en storm.

Je hebt zoet, zout, zuur, bitter én umami

18 februari 2022

Door: Anouk Mak

Ik was inspiratie aan het opdoen voor een lekkere maaltijd en stuitte op een veganistisch gerecht waar shiro miso in gebruikt wordt.

Beste Jonnie, Deel 3

11 februari 2022

Cuno’s wijnen

Wijnexpert Cuno van ’t Hoff schrijft over zijn favoriete wijnen en is mede bekend als auteur van zijn wijncolumns in onder andere Playboy en het Financieele Dagblad. En nu dus ook in de Flessenpost. Daarnaast koopt en verkoopt hij exclusieve wijnen die zeer schaars zijn. Kijk op www.cunovanthoff.nl

Misschien wel het lekkerste deel van het varken. Buikspek

11 februari 2022

Hoe het te bereiden...

Buikspek (varkensbuik) wint de laatste jaren aan populariteit. Het is ook een veelzijdig stuk vlees. Je kunt varkensbuik bijvoorbeeld smoren, braden of ...

Muscat, muscadelle, muscadet huh?

4 februari 2022

Door: Renée Bakker

Zoals ik al vaker vermeld heb, is de wijde wereld van wijn niet bepaald overzichtelijk: al die namen, synoniemen, kruisingen, klonen en ga zo nog maar even door. Maar … zo verschrikkelijk interessant!

Ik had al enige tijd ontzettend veel zin in burrata en dan bedoel ik echte goede romige burrata

28 januari 2022

Door: Anouk Mak

Bij De Story Bistrobar in Bergen hebben ze dat. Ik heb daar een keer pizza met burrata gegeten en die was zo goed. Sinds die tijd popt de gedachte aan burrata af en toe in mijn hoofd op.

Hout, koud, oud

14 januari 2022

Door: Renée Bakker

Hout ja, niet voor in de kachel. Of nou ja, sinds vorig jaar hebben mijn ouders een houtkacheltje. Daar wordt flink in gestookt deze koude dagen.

Beluga linzen met spinazie-aardappelpuree

7 januari 2022

Door: Anouk Mak

Na de feestdagen, voorzien van veel en lekker eten én een overvloed aan bubbels, hadden we de behoefte op 2 januari om zelf weer achter de pannen te staan. Een niet te ingewikkelde, lekkere en gezonde maaltijd stond op het programma. Mijn dochter wierp een blik in de voorraadkast en zag een pak Beluga linzen staan. ‘Dit gaan we eten vanavond’ zei ze.

Kristal in de wijn. Hoe komt dat nou?

3 december 2021

Door: Renée Bakker

Je kent het wel. Het laatste slokje van je wijn zit vol met een soort doorzichtig spul, het lijkt op suiker of glas. Hoe komt dat nou?

Champagne de Venoge

26 november 2021

Anouk praat ons bij over het vloeibare goud

Een bezoek aan het wijnhuis Champagne de Venoge was een van mijn missies toen we vorige week een paar dagen vertoefden in de Champagnestreek. Het primaire doel van de reis was Champagne proeven en inkopen voor www.cavastore.nl

Partij Ons Dorp
close-link
Terug