EP W. van der Steen Electro zoekt opvolger

Wim en Conny willen eind 2024 met pensioen gaan...

EP W. van der Steen Electro zoekt opvolger

Het Flesje spreekt deze week met het echtpaar Wim (66) en Conny van der Steen-Ranzijn (63) in het ruime appartement boven hun zaak ‘EP W. van der Steen Electro’ aan de Breelaan 29A in Bergen. Het is de mooie woning van hun voorgangers en pandeigenaren Jan en Kitty Brakenhoff-Legdeur. Kitty (88) luistert aandachtig mee en geeft af en toe wat historische wetenswaardigheden prijs.

Het geanimeerde gesprek gaat over drie families met middenstanders die hun geld hebben verdiend in de electronica-handel én over wie de vierde generatie wil worden?!  Want volgens Wim en Conny kan het niet zo zijn dat er vanaf 1 januari 2025 géén winkel in huishoudelijke apparaten meer is in Bergen. De huur is inmiddels wel formeel opgezegd.

Wit- & Bruingoed
Al sinds 1935 kent Breelaan 29 een vaste en vertrouwde plek voor de verkoop van het zogenaamde ‘wit- en bruingoed’. Een term uit de tijd dat alle huishoudelijke apparaten wit waren en radio’s en televisies per definitie van een houten en bruine kast waren voorzien.
Inmiddels is er veel veranderd in de wereld van electronica, hoewel de meeste wasmachines nog altijd wit zijn.

Historie
In 1929 begonnen Ide Min en Jan Wittebrood aan de Bergense Stationsstraat hun handel in wasautomaten, hanglampen, gloeilampen, zekeringen en radio’s. Nadat de nieuwbouw op de Breelaan in 1935 werd opgeleverd werd de winkel voortgezet op de huidige locatie.
In 1961 gingen Jan en Kitty Brakenhoff-Legdeur  aan het werk bij ‘Wittebrood Electro’ en zeven jaar later werden zij de nieuwe eigenaar onder de naam ‘Electrotechnisch Bureau JJ Brakenhoff’. Op 31 juli 1978 treedt Wim van der Steen (20) als ‘jong broekie’ in dienst bij de firma. Hij leert het electronicavak tot in de puntjes en wordt het vertrouwde gezicht van de Firma Brakenhoff.

Van der Steen Electro
Per 1 januari 1996 krijgt Wim de kans om samen met zijn vrouw Conny het bedrijf over te nemen en wordt de naam veranderd in ‘W. van der Steen Electro’. Bergen behoudt op deze manier een verkoop-, advies- en servicepunt voor allerhande electronische activiteiten. Vooral door het hoge serviceniveau van ‘W. van der Steen Electro’ en hun vakbekwame en enthousiaste medewerkers Carlo, Pepijn en Karin weerstaan ze met speels gemak het geweld van de prijs-dumpende electroreuzen zoals Media Markt, BCC en Electro World.
Daarbij ondersteund als formulelid van E.P. (Electronic Partner)

Volgens Google en de website heeft 99.47% van de regionale klanten goede tot zeer goede ervaringen met EP W. van der Steen Electro op basis van maar liefst  570 beoordelingen.

Pensioen lonkt
Eind 2024 hoopt het ondernemersechtpaar Wim en Conny van der Steen een opvolger(s) te hebben gevonden om hun goedlopende electronicawinkel te kunnen overnemen. Wim wordt dit jaar 67 en na bíjna 47 jaar sjouwen met wasmachines, droogtrommels, koelkasten en tv-schermen wordt het wel tijd om af te bouwen. Het pensioen met veel meer tijd voor de hobby’s lonkt.

Aantrekkelijk overnametraject
Een toekomstige overnamepartij kan in ieder geval rekenen op ondersteuning en begeleiding van het echtpaar Van der Steen. Wim: ”Conny en ik zijn bereid om ná de overname nog één tot maximaal twee jaar de nieuwe eigenaren in raad en daad bij te staan. Ik stel mij zo voor dat we op afroep nog een aantal dagdelen tot enkele dagen beschikbaar zijn. Voor die gewerkte uren krijgt de nieuwe eigenaar maandelijks een factuurtje. Net zo lang tot ze het helemaal zelf kunnen rooien.”
Echtgenote Conny vult aan: “En vergeet niet dat onze Pepijn én Karin, die inmiddels ook alle klanten kennen, graag met de nieuwe eigenaren door willen gaan. We bieden dus een heel aantrekkelijk overnametraject met veel know how, begeleiding en advisering… en voorlopig hoeft onze naam ook niet van de gevel hoor…!”
Wim van der Steen sluit lachend af: “Maar de tijd van wasmachines twee hoog naar de zolder sjouwen, is echt per 1 januari 2025 voorbij hoor. Ik wil ze natuurlijk wél zeggen hoe je dat het beste kan láten doen…!”
Overnamekandidaten kunnen gewoon binnenlopen op de Breelaan 29 en een afspraak maken met Wim en Conny en hun adviseurs. Of gewoon even bellen: 072-5812204.

Door: Rob van de Pas

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

EP W. van der Steen Electro zoekt opvolger EP W. van der Steen Electro zoekt opvolger