En dit zijn de andere Bergenaren die dit jaar een lintje ontvingen (foto’s)

Ook het jeugdlintje werd tijdens de Lintjesregen uitgereikt...

En dit zijn de andere Bergenaren die dit jaar een lintje ontvingen (foto’s)

Lees ook: Arthur Dontje benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (22 april 2024) »

Burgemeester Lars Voskuil reikte tijdens de traditionele Lintjesregen dit jaar elf Koninklijke Onderscheidingen uit op verschillende plekken in de gemeente Bergen. Aan kinderburgermeester Tygo Fontijn de eer om een jeugdlintje uit te reiken. “Ik ben buitengewoon trots op onze inwoners die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. De toewijding en betrokkenheid die zij hebben bij de samenleving is een voorbeeld voor ons allen”, aldus burgemeester Voskuil.

De Lintjesregen in de gemeente Bergen ging van start op 21 april met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Op 25 en 26 april werden de andere gedecoreerden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook het jeugdlintje werd tijdens de Lintjesregen uitgereikt.

Jeugdlintje voor tienjarige Jolein (foto 2)
Op haar verjaardag is Jolein ten Have uit Bergen onderscheiden met het jeugdlintje. Jolein is, zelfs met haar jonge leeftijd, al jaren als vrijwilliger actief bij evenementen in de gemeente. Zo helpt zij jaarlijks met Rondje Bergen, waar ze medailles en flessen water uitreikt aan de lopers. Daarnaast is Jolein al drie jaar vrijwilliger voor Stichting Sinterklaashuis. Daar helpt ze met de op- en afbouw van het Sinterklaashuis en zet zich in als Piet Jolein. Op school is zij voor het tweede jaar aangewezen als mediator. In deze vrijwilligersrol zorgt ze er tijdens de pauzes voor dat alle kinderen het fijn hebben. En mochten er conflicten ontstaan, is ze oplossingsgericht bezig om te zorgen dat een ruzie bekoeld en uitgesproken wordt. Kortom een heel sociaal en zorgzaam meisje met een groot hart. “Als je op deze jonge leeftijd al deze vrijwillige taken uitvoert, is dat echt heel bijzonder”, zei kinderburgemeester Tygo Fontijn.

Historische Vereniging Bergen
Drie gedecoreerden ontvingen hun onderscheiding bij ’t Oude Hof in Bergen voor onder andere hun inzet bij de Historische Vereniging Bergen (HVB). De heer Sjoerd Boersma (70) (foto 3) uit Bergen ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet voor de protestantse gemeenschap en activiteiten bij de HVB De bloemen werden overhandigd door de vrouw van de burgemeester Priska. Mevrouw Fien Jansen-de Wit (72) (foto 4) uit Bergen zet zich al ruim 27 jaar belangeloos in voor de HVB. Daarnaast is zij sinds 1982 actief als vrijwilliger bij verschillende verenigingen waaronder de Kunst10Daagse. De heer Theo de Graaff (75) (foto 5) uit Bergen is eveneens onderdeel van de HVB en actief als voorzitter bij de Berger Bridge Club. Allen worden geprezen, omdat men altijd een beroep op hen kan doen.

Vader en zoon de Boer (foto 1)
Onder de gedecoreerden dit jaar was ook een bijzonder duo. De heren Jaap (79) uit Schoorl en Jelle (51) (foto 1) uit Bergen zijn namelijk vader en zoon en mochten beiden een onderscheiding in ontvangst nemen. Jelle voor zijn verbindende en motiverende inzet bij verschillende verenigingen en stichtingen als de Oranje Vereniging Bergen en Stichting Pim van der Putten. Zijn vader Jaap zet zich al twintig jaar in voor verschillende maatschappelijke functies in onze regio en de provincie Noord-Holland.

Inspiratie voor anderen
Tot slot kregen mevrouw Chrystel Cochius (76) (foto 6) uit Schoorl en mevrouw Anna Marie van Dam-Leeuwenkamp (80) (foto 7) uit Groet een lintje opgespeld. Beide vrouwen worden geprezen als voorbeeld en inspiratie voor anderen. Mevrouw Chrystel Cochius is al meer dan vijftien jaar actief als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk in de gemeente Bergen en onder andere actief lid bij wijkvereniging Aagtdorp. Ze is gedreven en verbindt onze samenleving met haar inzet, aldus de voordracht. Mevrouw Anna Marie van Dam geeft al meer dan 50 jaar gymles aan jong en oud bij Gymlust in Schoorl. Zelfs op haar mooie leeftijd van 80 jaar verzorgt ze nog lessen met veel enthousiasme en energie.

De Laatste foto: Negen nieuw koninklijk onderscheiden inwoners tijdens een bijeenkomst voor (oud-)gedecoreerden in de Ruïnekerk vrijdagmiddag. Adri Wittebrood, Josephine Jansen en Arthur Dontje ontbreken op de foto.

Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.

En dit zijn de andere Bergenaren die dit jaar een lintje ontvingen (foto’s) En dit zijn de andere Bergenaren die dit jaar een lintje ontvingen (foto’s) En dit zijn de andere Bergenaren die dit jaar een lintje ontvingen (foto’s) En dit zijn de andere Bergenaren die dit jaar een lintje ontvingen (foto’s) En dit zijn de andere Bergenaren die dit jaar een lintje ontvingen (foto’s) En dit zijn de andere Bergenaren die dit jaar een lintje ontvingen (foto’s) En dit zijn de andere Bergenaren die dit jaar een lintje ontvingen (foto’s) En dit zijn de andere Bergenaren die dit jaar een lintje ontvingen (foto’s)