Elf nieuwe appartementen op lokatie Elkshove

Bestaande appartementen worden gesloopt

Aan de Elkshove (bij de brandweerkazerne) staat nu een gebouw met acht appartementen, die eigendom zijn van Kennemer Wonen. Het bleek financieel niet haalbaar om de appartementen te renoveren; het gebouw wordt gesloopt. Het pand heeft nu twee woonlagen en een kap.

Het nieuwe gebouw heeft drie woonlagen en een plat dak. De appartementen zijn zo’n 70 vierkante meter groot en krijgen een buitenruimte (tuin of balkon) en een aparte berging op de begane grond. De sociale huurprijs wordt 763 euro per maand. De driekamerwoningen zijn met een rollator toegankelijk en er is een lift. De woningen worden gasloos en op het dak komen zonnepanelen. De gemeente gaat het parkeerterrein aan de achterkant opnieuw aanpassen en extra parkeerplaatsen creëren. Toewijzing van de woningen zal via het SVNK plaatsvinden, het samenwerkingsverband van sociale verhuurders in Noord-Kennemerland.

Het plan hoeft niet langs de gemeenteraad, omdat het minder woningen bevat dan de norm van achttien. Na de zomer kunnen omwonenden een zienswijze geven op het besluit van het college van b en w.