Eigenzinnige makers lanceren nieuw Bergens mediaplatform Radio voor Jong Nederland

Vrije geluiden en hyperlokale verhalen...

Op zondag 27 november wordt een nieuw lokaal mediakanaal in het leven geroepen door een eigenzinnig collectief aan makers uit Bergen aan Zee. Radio voor Jong Nederland is een online radioplatform voor eenieder die behoefte heeft aan vrije geluiden en hyperlokale verhalen van de Kennemerzandgronden. Van podcasts, interviews, voordrachten, cabaret, live registraties van bands tot aan dj-sets.

Het internetradiostation is gehuisvest in Kolonie Gebouw Voor Jong Nederland in Bergen aan Zee, grenzend aan het bos en strand. Een kunstzinnige plek waar creativiteit ademt en dat een bijzondere culturele geschiedenis kent.
De programma’s worden samengesteld door een eigenzinnige mix aan lokale makers. Journalist Jasmijn Snoijink zoekt uitwegen uit de huidige wooncrisis aan de hand van de geschiedenis van het Kolonie Gebouw voor Jong Nederland in de podcastserie Kraken aan Zee.

Worden trauma’s en tradities doorgegeven via het DNA? Wat voor invloed heeft dit op volgende generaties? Theatermaker Maya Link onderzoekt de geheimzinnigheid rond haar joods-Arabische familieachtergrond.

Amsterdammer Sjoerd Kaandorp duikt met de inbergeringscursus in verhalen van lokalen en zoekt naar wat men drijft in het dorp Bergen. Met gasten als Job Versteeg, Herman Link, Haye van der Werf, Roelandt van Iersel en Ben van den Bosch.

Ook komt er veel muziek aan bod met onder meer de stille wandeling van DJ & producer Tom Trago. Bassist Kasper Kalf gaat te rade bij mede musici over hoe zij te werk gaan in het vak en waar het voor hun ooit begon.

De lancering van Radio voor Jong Nederland wordt gevierd met een luister lounge. Bij het Kolonie Gebouw voor Jong Nederland genieten van warme soep met een silent disco koptelefoon op waarop een aantal podcasts te beluisteren zijn met uitzicht over de duinen van Bergen aan Zee. Het is mogelijk alvast een koptelefoon te reserveren en podcasts te beluisteren via radio.voorjongnederland.nl

Radio voor Jong Nederland / Luister Lounge
27 november 2022, 15.00-17.00 / Verspyckweg 7, Bergen aan Zee
Radio.voorjongnederland.nl