Eigenaar Dirk Kat van Bistronomie ’t Parkje, “tijdelijke sluiting”
Nota bene op mijn 69ste verjaardag moet ik U met deze brief over bovenstaand besluit informeren!
Gepubliceerd: 15 april 2022
Als groot liefhebber van culinaire maaltijden en mooie wijnen startte ik in juli 2016 met veel enthousiasme Bistronomie ’t Parkje met als doel om hoog kwalitatieve en gezonde maaltijden te serveren en wijn minnend Bergen te voorzien van een prachtige gevarieerde wijnkaart. Ik dacht mijn ervaringen als gast, kruidenier en voedingsdeskundige te kunnen gebruiken om hiervan een succes te maken. Per slot van rekening, wat is het verschil tussen een bord en een winkelmandje? Beide behoren kwaliteit tegen een scherpe prijs en service te bevatten. Uiteindelijk heeft mijn visie geleid tot de BIB-gourmand erkenning in 2020 (kwaliteit voor een scherpe prijs!).
Wel heb ik zwaar onderschat dat horeca erg persoonsgebonden is en dat was nou net niet helemaal de bedoeling, hetgeen bleek uit de meest gestelde vraag in de afgelopen jaren: “is Dirk er niet?”
Dus dan moet je kiezen voor de juiste mensen die op jouw winkel passen. Maar hoe moeilijk is dat om jouw visie over te dragen op anderen! Na de coronaperiode van voorjaar 2021 heb ik een ploeg geformeerd met veel ambitie, die na een proefperiode van een jaar de Bistronomie voor eigen rekening en risico wilde gaan runnen. Dit team heeft besloten om de proefperiode niet voort te zetten. Uiteraard wil ik het team bedanken voor hun inzet en respecteer ik hun besluit.
Het besluit van mijn team maar ook de chronische personeelstekorten in de horeca, voornamelijk veroorzaakt door de coronaperiode en de onbegrijpelijke maatregelen die de overheid, als gevolg daarvan, de horeca oplegde, heeft me gedwongen Bistronomie ’t Parkje per 25 april 2022 TIJDELIJK te sluiten.
Ik heb horecamakelaar Adhoc de opdracht gegeven om een geschikte pachter te vinden die met mij op één lijn zit om de activiteiten van Bistronomie ’t Parkje voort te zetten. Ik hoop dat we dat snel voor elkaar krijgen zodat U niet te lang onze culinaire kwaliteit en gastvrijheid hoeft te missen.
Tot het zover is, hebben we nog een aantal leuke activiteiten te gaan.
PASEN 17 en 18 APRIL zijn we geopend voor een heerlijke paaslunch of paasdiner. Reserveer dus snel!
Het weekend van 22 april is het laatste weekend dat we geopend zijn met als speciale avond VRIJDAG 22 APRIL. Die avond zitten we geheel zonder bedienend personeel, dus Anja en ik moeten zelf aan de bak. Samen met een aantal vrienden en vriendinnen waarvan U sommige straks vast wel zult herkennen, willen we er een gezellige “afscheidsavond” van maken. Reserveer dus snel op onze website Parkje.com.
We beginnen die vrijdag met het ouderwetse oesterhappen vanaf 14:00 uur onder het genot van een glas heerlijke champagne. Vanaf 19:00 uur serveren wij het diner uit. Ik zou het ontzettend fijn vinden als we U mogen begroeten.
Vanaf maandag 25 april zal Bistronomie ’t Parkje dus tijdelijk haar deuren sluiten, maar ik hoop U snel weer te zien, samen met de nieuwe exploitant van Bistronomie ’t Parkje!
Hartelijke culinaire groet en mijn bijzondere dank voor Uw trouwe bezoek.
Dirk E. Kat
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.