Een super fijn zomers gerecht en heel eenvoudig te maken…
Salade Caprese (buffelmozzarella, tomaat, pesto en pijnboompitjes)
Gepubliceerd: 29 juli 2022
Even een snelle Italiaanse salade voor zo’n warme avond als vandaag: Salade Caprese. Deze salade wordt in Italië als voorgerecht gegeten en soms ook wel Insalata Tricolore genoemd. De drie kleuren in deze salade komen overeen met de Italiaanse vlag. Het gebruik van de beste ingrediënten is een must!
Ingrediënten:
4 st tomaten
2 st buffelmozzarella
basilicum
20 g pecorino
olijfolie
zout
peper
pijnboompitjes
Instructies:
Maak een pesto op basis van ongeveer 20 blaadjes basilicum (aantal naar inzicht), de pecorinokaas, de olijfolie en een snufje zout.
Snij de tomaten en de buffelmozzarella in dunne plakjes.
Maak het bord op door een plakje tomaat neer te leggen, een plakje tomaat, een plakje buffelmozzarella, een beetje zelfgemaakte pesto en weer een plakje tomaat, plakje buffelmozzarella, pesto, enzovoort.
Bak als laatste de pijnboompitjes zachtjes in de koekenpan en strooi over de salade.
Druppel olijfolie over het gerecht en bestrooi met zout en versgemalen peper.