Een groep jongeren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor onrust gezorgd in Bergen

Politieagenten bekogeld met glaswerk.

Een groep jongeren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor onrust gezorgd in Bergen

Een groep jongeren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor onrust gezorgd in Bergen.
De groep gedroeg zich agressief richting de agenten die toezicht hielden op de kroeggangers in het centrum van Bergen. Nadat de agenten uitgescholden en bedreigd werden, werd een van de jongens aangehouden.
Een van de jongens pakte een agent beet, bedreigde hem en wekte de indruk dat hij met zijn mobiele telefoon aan het filmen was. Hierop werd hij aangehouden. Daarna werd de sfeer nog agressiever. Een betrokken agent schrijft op Twitter dat de groep zich tegen de politie keerde na de aanhouding, en dat er extra manschappen voor nodig waren om de rust terug te laten keren.
Meerdere eenheden van de politie, waaronder drie honden, werden ingezet. Er werd geweld gebruikt om de jongeren op afstand te houden, maar ze bleven telkens in kleine groepjes terugkomen naar het Plein. Daarom besloot de politie het hele Plein leeg te vegen.

Zaterdagochtend heeft de politie een achttienjarige jongen uit Bergen opgepakt, die van dezelfde vergrijpen wordt verdacht.
De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit en vraagt getuigen zich te melden. Enkele omstanders zouden het incident hebben gefilmd. Agenten zijn op zoek naar het beeldmateriaal.