Een eenvoudig maar heerlijk najaars/wintergerecht
Portobello-paddenstoelen gevuld met kaas en spek
Gepubliceerd: 25 november 2022
Binnen een halfuurtje staat het gerecht op tafel…
Ingrediënten – Voor 2 mensen
4 grote portobello-paddenstoelen
olijfolie
halve zoete ui
150 gr roomkaas
150 gr spek in kleine blokjes
150 gr geraspte mozzarellakaas
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
zout
pimienta
gehakte peterselie
champignons, kaas en spek
Een perfecte combinatie! Dat is wat we vandaag gaan eten, heerlijke portobello-paddenstoelen gevuld met kaas met spek.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de paddenstoelen en verwijder de steeltjes. Leg ze ondersteboven op de bakplaat, doe er een beetje olijfolie op en rooster ongeveer 10 minuten. Doe tijdens het braden een scheutje olijfolie in een pan, hak de ui heel fijn en bak deze ongeveer 5 minuten tot hij bruin begint te worden.
Voeg het spek toe en kook nog een paar minuten, haal dan van het vuur en voeg de roomkaas toe aan het mengsel.
Haal de champignons uit de oven en voeg een beetje zout en peper toe. Schep het mengsel dat we hebben bereid op elk van de paddenstoelen en bedek het met de Parmezaanse kaas en de mozzarellakaas.
Bak opnieuw met de oven en gratineer gedurende 5 minuten.
Als de kaas goudbruin is, is de portobello klaar om warm gegeten te worden. Garneer met een beetje peterselie!
Klik op de foto voor een uitvergroting.