Een Bergense kunstenaar in tijden van corona

Rob Donders over een boom met een verhaal

Een Bergense kunstenaar in tijden van corona

Deze film laat het proces zien van het maken van een schilderij ten tijde van corona. De isolatie die hij als kunstenaar ervaart, probeert hij weer te geven in dit schilderij. De musea en galeries zijn dicht en het is lastig je werk onder de aandacht te brengen.

Klik hier voor het filmpje.

Rob tekende al sinds zijn vroege jeugdjaren en gaandeweg kregen zijn tekeningen, schilderijen en beeldjes meer vorm, aangemoedigd door mensen uit zijn omgeving. Hij verkiest een grafische opleiding boven de kunstacademie, een keuze die niet makkelijk was. Maar het bleef toch altijd kriebelen om te gaan schilderen. En nu vele jaren verder is Rob als laatbloeier bijna dagelijks in zijn atelier te vinden en maakt eindelijk zijn schilderijen, waar gezien de verkoop grote belangstelling voor is. Zo werden tijdens de laatste Kunst10Daagse bijna al zijn werken verkocht.

De stijl van Rob Donders ontwikkelde zich via surrealistische tekeningen, gedetailleerde aquarellen, bronzen beelden, abstracte werken in acryl tot impressionistische olieverflandschappen waarin de invloeden van Emile Claus en Job Graadt van Roggen voelbaar zijn. De rondom zijn woonplaats Bergen gelegen landschappen, met hun gevarieerde velden, bossen en duinen, zijn voor hem dan ook een niet aflatende bron van inspiratie.

Klik hier voor de website van Rob.