Duurzaam vakantiepark Heerehof in Schoorl blinkt uit tussen grote spelers in vakantiebranche

'Samen streven naar een duurzame toekomst, waarin natuurbehoud en recreatie hand in hand gaan'

Duurzaam vakantiepark Heerehof in Schoorl blinkt uit tussen grote spelers in vakantiebranche

Aan de voet van de Schoorlse Duinen bevindt zich sinds de zomer van 2022 het kleinschalige vakantiepark Heerehof. Hier vind je geen massa en energie consumerende faciliteiten als zwembaden, sauna’s of jacuzzi’s maar twaalf duurzaam ontwikkelde duinlodges waar een luxe, ontspannen vakantie in de natuur, vlakbij zee centraal staat.
Vooral de laatste jaren is de vakantiebranche flink aan het veranderen; internationaal opererende ketens domineren de markt, zijn op overnamepad en breiden massaal uit. Hoe heeft een klein park als Heerehof zijn plek gevonden tussen de grote reuzen in deze vakantiebranche, waar schaalgrootte, winst, kostenreductie en automatiseren overheerst?

In het afgelopen jaar heeft Park Heerehof zich zeer succesvol in de markt gezet; de unieke kleinschalige, groene locatie direct aan het duingebied is hierin een belangrijke factor. Ook duurzaamheid maakt een significant onderdeel uit van het succes: Heerehof heeft zich ingespannen om een duurzaamheidsvisie te integreren in alle aspecten van het park. Park Heerehof denkt hiermee niet alleen uniek te zijn in de regio maar zelfs in heel Nederland.

‘Juist door de toename van massa in de vakantiebranche, zien we dat gasten speciaal op zoek gaan naar een kleinschalig, persoonlijk en duurzaam alternatief in een natuurrijke omgeving. We werken er dan ook hard aan om de ecologische voetafdruk van een verblijf op ons park zo klein mogelijk te houden en te blijven innoveren met vooruitstrevende initiatieven op het gebied van duurzaamheid’, aldus Theo de Vries, mede-eigenaar van Park Heerehof. ‘Persoonlijke service en direct contact met de gasten staan bij ons hoog in het vaandel.’ Dat dit wordt gewaardeerd, is overal terug te lezen in de lovende gastreviews.

Vanaf de bouw van de Duinlodges op het park is er al goed nagedacht over duurzaamheid. Er is geen gebruik gemaakt van betonbouw maar van houtskeletbouw met natuurlijke isolatiematerialen, FSC hout en natuurlijke materialen voor de afbouw. Geleverd en gebouwd door regionale bedrijven.
Park Heerehof werkt zonder gasaansluiting en is voorzien van een centraal bio fuel systeem voor het verwarmen van de Duinlodges op het park. Dit systeem is milieuvriendelijk en maakt gebruik van gecertificeerde samengeperste houtpellets, die een duurzaam alternatief vormen voor fossiele brandstoffen. ‘Veel van onze gasten zijn erg geïnteresseerd in de manier waarop onze Duinlodges verwarmd worden en nemen graag een kijkje bij deze bijzondere installatie. Ze raken hierdoor geïnspireerd om ook thuis duurzame aanpassingen te gaan maken.’

Op diverse Duinlodges zijn zonnepanelen geïnstalleerd om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. ‘Het doel is om het vakantiepark eind 2024 volledig op zonne-energie en het bio fuel systeem te laten draaien en daarmee zelfvoorzienend te worden in de energievoorziening’, zegt Theo de Vries. Met de diverse laadpalen en oplaadpunten voor elektrische auto’s op het terrein, moedigt het park haar gasten aan om ook op vakantie elektrisch te rijden.

Park Heerehof is vastbesloten om voortdurend te blijven innoveren op het gebied van duurzaamheid en haar gasten op persoonlijke wijze te enthousiasmeren voor de unieke, natuurrijke omgeving van Schoorl. ‘We zijn verheugd dat onze inspanningen hebben geleid tot het succes van dit mooie, kleinschalige park als parel tussen de massale vakantieparken, terwijl er niets is ingeboet aan de vakantiebeleving’, zegt Theo de Vries. ‘Gasten zijn dagelijks verrast door de rust en de schitterende natuur die je hier in Schoorl vindt. We geloven dat het van cruciaal belang is om verantwoordelijkheid te nemen voor ons milieu en willen een positieve impact maken op duurzamer vakantievieren in deze regio. Samen streven naar een duurzame toekomst, waarin natuurbehoud en recreatie hand in hand gaan.’

Klik op de foto voor een uitvergroting.