Deel

advertentie

Drugshol op het Binnenhof

Column: Rob van de Pas

Drugshol op het Binnenhof

We hebben in Bergen Centrum dus een drugshol. Althans, een woonhuis op het Binnenhof waarin de handel in allerhande verdovende middelen wordt gefaciliteerd. T.K. en zijn levenspartner M. B. zijn de bewoners van de vermeende snuiftent. Vorige week vrijdag werd middels een ingezonden brief in ons Flesje gewag gemaakt van de onverkwikkelijke situatie in én rond het coke-appartement. Nog hetzelfde weekend ontstond er een behoorlijke polemiek op social media en werden zelfs namen genoemd en eerdere incidenten omtrent mogelijke overlast gevende drugsactiviteiten geduid. Uit de Facebook-verhalen bleek dat het hasj-kot al ruim 15 jaar wordt genoemd in zaken die het daglicht slecht verdragen. Verdachte drugsactivist T.K. was blijkbaar niet gediend van al deze publiciteit en stond in de nacht van zaterdag op zondag op mijn telefoon tussen de ‘gemiste oproepen’. Later die morgen kreeg ik het ‘verlichte heerschap’ persoonlijk aan de lijn en werd mij te verstaan gegeven dat ik ‘voortaan goed over mijn schouder moest kijken…’.

Als je T een beetje kent en je weet hoe hij zich, met wandelstok, voortbeweegt, dan kun je zijn teksten niet echt als bedreigend interpreteren. Eén keer blazen en het miezerige mannetje ligt voor minstens 10 tellen of langer op zijn stramme rug.

Nee, T.K. is van het uiterst laffe soort. Die doet dat niet zelf, die belt een kickboxertje met een volledig gefrustreerde testosteronspiegel en een IQ van rond de 80. Lijntje coke in mediterrane neusgaten en rammen maar. Naast de pseudo-bedreigingen aan mijn adres liep m’n goede vriend én bekende Bergenaar Jan Roos het zonder enige waarschuwing diezelfde dag wel behoorlijk op. T.K.. had namelijk bedacht dat zijn buurman, Jan Roos dus, weleens de aanstichter zou kunnen zijn geweest van de ongewenste publiciteit rond zijn drugshandeltje aan het lommerrijke Bergense Binnenhof. Resultaat: twee pizza’s op de grond, gebroken neus, blauw oog en een stevige hersenschudding.

Maar Cokey Tony heeft met zijn actie om Jan Roos in elkaar te laten meppen behoorlijk buiten de waard gerekend. Jan heeft op Twitter namelijk 128.000 volgers, op Facebook 1000 vrienden en goede banden met de rebellenclub SBV van Fred Vos. Ook goed voor 5000 kritische Law & Oder types. So don’t mess with #La Vie Jan Roos.

Al betreft het een privézaak, Jan Roos weet letterlijk en figuurlijk mensen te mobiliseren. In 2015 regelde hij 427.939 geldige verzoeken voor het Oekraïne Referendum. Jan is in bepaalde kringen redelijk populair en in diezelfde kringen zijn de mensen redelijk wars van volwassen kereltjes die puberbreinen met drugs vergiftigen.

Wat Cokey Tony zelf allemaal in zijn neus stopt of in zijn aderen spuit is zijn ding, maar van minderjarigen blijf je met je ranzige poten af.
Volgens de lokale Hermandad zijn het vooralsnog slechts zeer zware vermoedens wat Cokey Tony en zijn ‘partner in crime’ betreft en moeten politie en justitie de bewijzen nog boven tafel weten te krijgen. Cokey Tony is pas schuldig als de rechter dat heeft bepaald en nu al knokploegen sturen werkt contraproductief.

Prima, als hij maar wel weet dat hij nu 24/7 onder cameratoezicht staat en dat de eerste de beste misstap tot sluiting van het pand leidt. Cokey Tony kan dan, wat mij betreft, de rest van zijn leven doorbrengen in een aso-container in een of andere Vogelaarwijk. Opzouten én weg uit Bergen.

Rob van de Pas

advertentie

Meer 'Columns':

Vakantie…

18 september 2020

Column: Kraantje

Kraantje is even met vakantie. Haar eerstvolgende column kunt u lezen op vrijdag 2 oktober a.s.

Inspraak en iedereen heeft gelijk

18 september 2020

Column: JoMo

Dolf en Benito maken ruzie op het schoolplein en er vallen rake klappen. Met gescheurd overhemd en een blauw oog meldt de verliezer zich bij de surveillerende meester.

Een praatje

11 september 2020

Column: Kauw

Op het Plein zitten twee oudjes op het bankje. “Weet je Jaap, wij liepen als kind toch zeker nog zo’n tien kilometer op een dag hè”. Het schijnt dat men nu amper de twee kilometer haalt.”

Vroegâh was alles betâh

11 september 2020

Column: Rob van de Pas

Vroeger was alles anders. Echt waar, alles was anders en waarschijnlijk ook véél beter. Je wist gewoon waar je aan toe was, want niet elke verandering is tenslotte een verbetering.

Asociaal, Obsoleet

4 september 2020

Column: Kraantje

‘Als er een ding is dat in deze tijd duidelijk wordt, is wat er toch een aso’s zijn. Het lijkt wel of het er ook steeds meer worden.’

Aan het krassen herkent men de oude reiger

4 september 2020

Column: JoMo

Elke donderdagavond speel ik een partijtje tennis; een typische mannenavond. Op alle drie banen van De Molenkrocht worden...

Psychologie van de ‘koude grond’

28 augustus 2020

Column: Rob van de Pas

Tijdens mijn dagelijkse wandeling door ons Bergerbos liep ik vanmorgen, voorzien van ‘twee oortjes’ en Spotify, inspiratie op te doen voor mijn tweewekelijkse column.

De maakbare mens

28 augustus 2020

Column: Kauw

Zittend op een scherm bij Lady Papa kon ik als notoire luistervink het gesprek opvangen van twee stellen. Ik vermoed vakantiegangers die...

Het betere milieu

21 augustus 2020

Column: Kraantje

‘Gelukkig is het over, het is afgelopen met het tropische weer. Ik trok het niet meer, echt ik liep de hele dag te puffen van de hitte.

Vrijheid

21 augustus 2020

Column: JoMo

In Nederland dien ik rechts te rijden en te stoppen voor een rood licht. Daar stoor ik me al heel lang aan. Ik voel mij beperkt in mijn bewegingsvrijheid en beknot in mijn keuzes.

Aluhoedjes aan zee…

14 augustus 2020

Column: Rob van de Pas

Laat ik beginnen met het uitleggen wat een ‘alu-hoedje’ is.

Verdeeld…

14 augustus 2020

Door: Kauw

Hoe hoger een kauw vliegt, hoe groter de kans dat hij de leider is. Dat is namelijk de moedigste kauw van allemaal. Hij stelt de regels...

Buitensporig

7 augustus 2020

Column: Kraantje

‘Het neemt toch toe hè? Ik was er al bang voor maar dat het zo wijdverbreid is vind ik schrikbarend.’

Inprenting

7 augustus 2020

Column: JoMo

Als mijn geiten het weiland delen met schapen en paarden, verloopt dat vredig, maar vrienden worden ze niet.

Anderhalve meter

31 juli 2020

Column: Kauw

“Dat is niet volgens de regels, geen anderhalve meter!”, hoorde ik een man in een groen pak roepen. Even verderop stonden jongelui bij elkaar geklit.

Robbie complottie eindelijk ontmaskerd

31 juli 2020

Column: Rob van de Pas

BILDERBERGEN aan ZEE* ‘Ladies and gentlemen, we got him’: dit zei een van de belangrijke onderzoeksjournalisten van Follow The Money...

Hokjes denken

24 juli 2020

Column: Kraantje

‘Wat lees ik nu weer, musea in Nederland dreigen om te vallen?’ ‘Nou dat is niet zo gek met al die coronaregels...

Het wordt stil in oktober

24 juli 2020

Column JoMo

De huizenprijzen blijven maar stijgen. De bouwproductie kan de vraag bij lange na niet bijhouden.

Robbie! De nieuwe coverboy van Qyoutis

17 juli 2020

Column: Rob van de Pas

‘Hoe ouder hoe gekker’, zult u na het lezen van mijn tweewekelijkse bijdrage aan de digitale muurkrant De Flessenpost van Bergen misschien denken?

Diversiteit

17 juli 2020

Column: Kauw

Omdat al het geschreeuw van die kleine kauwen mij echt te veel werd, zocht ik de rust op in het bos.

Deug Niet

10 juli 2020

Column: Kraantje

‘Normaliter ben ik altijd dolblij als de vakantie begint, maar het is allemaal anders dit jaar hè. Het lijkt alsof we de vakantie...

Reces

10 juli 2020

Column JoMo

Ik had er eerlijk gezegd niet meer op gerekend. Het is stil in de gemeentepolitiek. Ik hoor niets meer van opstandelingen, dwarsliggers en oproerkraaiers.

Beste Bergense kaaskoppen

19 juni 2020

Column: Rob van de Pas

Ik ben hélemaal klaar met dat gezeik over ‘institutioneel racisme’ in Nederland.

Over vroeger…

19 juni 2020

Column: Kauw

Allemaal etensresten vlak voor de deur door al die tafeltjes in de tuin van de Ruïnekerk. Om maar eens met twee titels van Bergense boeken te spreken...

De Vreemdeling

12 juni 2020

Column: Kraantje

‘Ze heeft het overleefd hè, wat een kanjer is het toch?’ ‘Je schoonmoeder die corona had?’ ‘Nee joh, Femke.’ Femke?’ Femke, de burgemeester van Amsterdam.

Live matters

12 juni 2020

Column JoMo

Wat begon met de verstikkende moord op de Afro-Amerikaanse George Floyd door wederom een Amerikaanse politieagent, leidde tot wereldwijd protest...

Er was eens 1 juno

5 juni 2020

Column: Kauw

Ik zat een tijdje wat wanhopig op een fietsstuur nadat ik had gecontroleerd of er brood of koek in de fietstas zat.

Tussen Bergense BOA’s en Mokumse RAMBOA’s

5 juni 2020

Column: Rob van de Pas

Sinds de intelligente lockdown hebben de hulpagenten (BOA’s) een nieuwe status en EGO-vergroting gekregen. Ze zijn door premier Mark Rutte en...

Zwanenzang

29 mei 2020

Column: Kraantje

‘Ben jij ook klaar voor de versoepeling?’ ‘Klaar voor? Ik kan niet wachten tot ik eindelijk weer eens legaal een terrasje mag pakken.

Digitaal, analoog of oraal…

29 mei 2020

Column JoMo

Ik wist niet dat het bestond, maar heb het nu voor het eerst meegemaakt: de digitale inloopavond. Het betrof in dit geval Bergen Oost.

Ik hoorde dat de gemeente niet moeilijk zal doen

22 mei 2020

Door: Kauw

Wij lijden aan afkickverschijnselen van het zoeken naar eten en weinig kunnen vinden. Laatst zag ik een echte waaghals bij de deur van...

Bergense Boomer Beweging

22 mei 2020

Column: Rob van de Pas

Wat is dat toch met die ‘politieke oudjes’? En dan bedoel ik de generatie 1945-1964. De babyboomers en waar de internetmeme (digitale grap) ‘OK Boomer’ aan is ontleend.

Hoe heurt het eigenlijk?

15 mei 2020

Column: Kraantje

‘Het lijkt langzamerhand alsof we toch een beetje van het slot af gaan en er eindelijk weer eens wat reuring is in ons dorp. Heerlijk toch?’

Royaal gebaar aan Vlaanderen

Column: JoMo

Waarom komt alle narigheid uit Brabant? Met carnaval worden alle schulden vereffend en onder een sluier van alcohol is er...

Terug