Dringende oproep: blijf weg van het strand

Storm Pia raast vandaag over het land...

Door de zware windstoten die uit het westen komen, worden de strandopgangen in de gemeente Bergen mogelijk instabiel. Daarnaast verplaatst het zand zich snel wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Daarom een dringende oproep aan iedereen: blijf weg van het strand.

Als een strandopgang instabiel is, levert dit gevaarlijke situaties op. Zo kunnen hulpdiensten het strand niet op en is er dus geen hulpverlening wanneer iemand in nood is. Dit geldt ook voor hulpverlening op het water. Door de stevige wind uit westelijke richting wordt het zand sneller dan gebruikelijk afgevlakt en opgestuwd. Hierdoor loopt men het risico in kuilen of naast een duin te vallen.

Dit is een unieke situatie, omdat de wind direct uit het westen komt. Meestal is er sprake van wind uit meerdere richtingen waarbij deze gevolgen uitblijven. De gemeente Bergen en exploitanten van ondernemingen op het strand verwijderen waar mogelijk spullen die kunnen wegwaaien. Morgenochtend worden alle strandopgangen gecontroleerd of de toegang weer veilig is.