Donderdag 4 mei om 14.44 uur vliegt een Avro Lancaster van de RAF Battle of Britain Memorial Flight een flypast over Bergen

Herdenking 4 mei 2023

Bijzonder om dan op de Geallieerde Begraafplaats te zijn, waar 260 airmen zijn begraven. Daar staat op 4 en 5 mei bij elk graf een bordje met informatie over de gesneuvelde en waar mogelijk een foto.
Het 4 mei comité organiseert de herdenkingsdienst in de Ruïnekerk in Bergen. Vanaf 18.00 uur is de deur open en de dienst met sprekers en muziek begint om precies 18.30 uur. De dienst is te volgen via kerkinbergen.nl of rtv80.nl.

Om 19.30 uur start de Stille Tocht vanaf de Kerk. Begeleid door de scouts lopen we in stilte naar de Geallieerde Begraafplaats aan de Kerkedijk, waar na het blazen van de Last Post om 20.00 uur twee minuten stilte wordt gevraagd.

Na het Wilhelmus, begeleid door Bergens Harmonie, vindt de krans- en bloemlegging plaats bij Groot Offerkruis, de Verzetssteen, het Joods Monument, het Propellerblad en voor het Ereveld. Daarna is er gelegenheid om een tulp bij een graf te leggen.

Om 21.00 uur is er een gratis toegankelijk concert in de Ruïnekerk.