Dit zijn de foodtrends van 2023
De populairste voorspellingen op een rijtje...
Gepubliceerd: 20 januari 2023
Ieder jaar voorspellen de grote foodplatforms de foodtrends voor het komende jaar. Ook voor 2023 is er al een flinke lijst uitgebracht met de nieuwste trends.
Alternatieve pasta
Pasta is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze keukens. Van penne tot ravioli, alle varianten zijn mega-populair. Maar er is een nieuwe beweging ontstaan binnen de pastawereld. Pasta van linzen, groenten of andere groente- of vegan-varianten verschijnen in de schappen. “Better homes & gardens” en “Martha Stewart” voorspellen dat deze varianten in 2023 steeds vaker in onze menu’s zullen opduiken.
Sweet and spicy
Zoet en pittig, volgens velen wordt deze smaakcombinatie de nieuwe hit. De van origine Zuid-Koreaanse combinatie zien we ook steeds vaker terug in de westerse keukens. Zoete chilisaus, chocolade met peper, pittige honing en gefrituurde kip met een saus van aardbeienjam en hete saus zijn voorbeelden van wat we kunnen verwachten.
Dadels als zoetstof
Deze vrucht is al een tijdje populair. Maar komend jaar zal de de dadel waarschijnlijk veelvoudig gebruikt gaan worden als vervanger voor zoetstoffen. Je ziet het al vaak in voedingsrepen, maar volgens Martha Stewart zal het ook in baksels en gerechten vaker terugkomen.
Vintage recepten
Er ontstaat weer liefde voor recepten uit het verleden. Het blijkt dat steeds meer mensen plezier beleven aan nostalgische maaltijden. Dus trek dat kookboek van je overgrootmoeder maar uit de kast want het is tijd voor echte klassiekers.
Meer paddenstoelen
Paddenstoelen zijn onwijs lekker, maar ook gezond en duurzaam. Op menukaarten in restaurants schieten de shiitakes, portobello’s en oesterzwammen dan ook als paddenstoelen uit de grond. Na deze toename in restaurants verwachten we dat ze ook weer steeds vaker thuis gegeten zullen worden.
Lees hier verder.
Bron: 24kitchen.nl