Dit zijn de fijnste plekjes en terrassen aan het strand in Bergen aan Zee

Het strand van Bergen aan Zee is tot ver buiten Nederland vermaard...

Dit zijn de fijnste plekjes en terrassen aan het strand in Bergen aan Zee

Van jong tot oud, iedereen vermaakt zich op het strand. Van sporten tot uitgebreid zonnen of even lekker uitwaaien, er is voor iedereen wat wils. Maar wist je ook dat een strandbezoek van positieve invloed kan zijn op zowel je fysieke als mentale gezondheid? Des te meer reden om dus vaker naar het strand te gaan!

ZEE & STRAND
Het strand van Bergen aan Zee is tot ver buiten Nederland vermaard. Een lange, blonde kuststrook achter de brede duinenrij, met een weids uitzicht over de Noordzee. Kilometers ruimte voor strandpret en zonplezier in de zomer. En voor eindeloze wandelingen in alle jaargetijden.

ACTIEF EN RELAXT
Het goed toegankelijke strand, met drie strandafgangen, is ideaal om te luieren, maar ook om actief te ontspannen. Er is uitgebreide gelegenheid om bijvoorbeeld te zwemmen, zeilen en kitesurfen. Als je wilt, kun je les krijgen bij een surfschool of met je eigen plank het water op.
Liever wat relaxter? Huur dan een luxe strandstoel of windscherm en geniet van heerlijk niks doen met een glaasje in de hand. Bergen aan Zee biedt precies dat waar je zelf zin in hebt.

VERRASSEN EN VERWENNEN
Er is een grote variatie aan paviljoens. Voor een kleine snack, maar ook voor een lekkere zomerlunch. Tapas met livemuziek bij zonsondergang? Een driegangendiner bij kaarslicht? Bergen aan Zee verrast en verwent je graag. Van beach tot boulevard.

VIER SEIZOENEN
Bergen aan Zee is het hele jaar een bezoek waard. Je kan lange wandelingen of fietstochten maken door het fraaie natuurgebied en de bossen achter de duinen, met z’n zandverstuivingen en verborgen vennetjes. Je laat je imponeren door de woeste zee in het najaar en komt uitwaaien langs de vloedlijn. Met in de winter uiteraard als afsluiting een warme chocolademelk of iets sterkers. Vier seizoenen rust, ruimte en ontspanning.

VAN NOORD NAAR ZUID
Bij de meest noordelijke afgang kom je eerst paviljoen Noord tegen. Ruim van opzet en al jaren bekend om de fijne keuken. Iets verder naar links ligt het merendeels door jongeren bezochte Bada-Bing. Eenvoudig van opzet, maar knoert gezellig.
Bij de zuidelijker gelegen afgang ligt aan de boulevard het knusse familierestaurant De Duinerij met een goede en betaalbare kaart. Pal daar tegenover vind je toprestaurant Zilt. Loop je naar het strand, dan zie je links De Jongens met een prima afhaalcorner en direct daarnaast de surfschool. In de zomer worden er surfcamps georganiseerd. Ook zijn er fijne strandbedden en parasols.
Bij de zuidelijker gelegen hoofdafgang tref je aan de linkerkant het al heel lang bestaande paviljoen Zuid aan met zijn gezellige terras. Aan de rechterkant het knusse paviljoen Blonde waar je nog fijn met de voetjes in het zand kan zitten.

Bij de derde en meest zuidelijk gelegen afgang (Parnassia) moet je eerst wel even een flinke hobbel (duin) nemen, maar de moeite wordt beloond met het fijne paviljoen Soul Beach. Soul Beach is het nieuwe kind van chef-kok Jeroen Klepper en ondernemer Koert-Hans Smit, een gouden duo. De menukaart verrast en verwondert: waar vind je tegenwoordig nog écht goede escargots op het menu?

Loop je nog wat zuidelijker, dan kom je bij de gezellige Botenclub. Velen denken dat dat besloten is, maar niets is minder waar. Je kunt er gewoon neerstrijken en genieten van de altijd aanwezige stoere zeilers.

DUINEN & BOSSEN
Bergen aan Zee is veel meer dan strand en zee. Het kustdorp is omgeven door prachtige natuur waarin je urenlang kunt wandelen, fietsen, paardrijden en genieten van unieke flora en fauna. Aan de zuidkant ligt het Noordhollands Duinreservaat, dat namens de provincie wordt beheerd door drinkwaterbedrijf PWN. Iets naar het noorden vind je de Schoorlse Duinen, dat in handen is van Staatsbosbeheer. Kriskras door beide gebieden lopen kilometerslange wandel- en fietspaden voor eindeloos genieten.

NOORDHOLLANDS DUINRESERVAAT
Het Noordhollands Duinreservaat is met 5300 hectare een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het strekt zich uit van Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Het is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 kilometer breed. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. Door de uitgestrektheid en de afwisselende begroeiing is er een enorme verscheidenheid aan plant- en diersoorten. Het gebied is ook goed toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn en/of een (elektrische) rolstoel of scootmobiel gebruiken. Deze hulpmiddelen, en ook elektrisch aangedreven fietsen met trapondersteuning, zijn daarom toegestaan.

Bron: www. bergenaanzee.com