Dit jaar een keer zelf oliebollen bakken?
Ook leuk om samen met de kids te doen in de kerstvakantie
Gepubliceerd: 23 december 2022
Dit originele recept voor oliebollen gaat al heel wat generaties mee. Dat is voor een groot deel te danken aan de eenvoudige bereidingswijze van dit recept. Het enige dat je hier voor nodig hebt, is een pak Koopmans Oliebollen en eventueel een handjevol krenten, rozijnen, of gesnipperde appel. Voeg aan de mix alleen een halve liter handwarm water toe. Klop het geheel tot een mooi glad beslag en laat dit drie kwartier rijzen. Daarna kan het oliebollen bakken beginnen. Met die Oudhollandse oliebollenrecept maak je iedereen blij. Begin het nieuwe jaar goed met lekkere oliebollen!
Ingrediënten en benodigdheden
bakgerei
1 pak Koopmans Oliebollenmix Origineel
5 dl of 500 ml handwarm water (38-40°C)
250 g eventueel krenten en/of rozijnen
olie om in te bakken
Bereiding
Wel eventueel de krenten en/of rozijnen en dep ze droog.
Roer de krenten en/of rozijnen door het beslag.
Doe de mix in een beslagkom. Voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.
Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C).
Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie.
Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Maak het oliebollenrecept helemaal compleet door de oliebollen te bestrooien met poedersuiker.
Bron: Koopmans