Dirk Kat moet hooibalen van zijn land verwijderen

Voorzieningsrechter, "een dwangsom tot maximaal € 100.000,- bij niet naleven van de uitspraak"

Buurman Wouter Hubers is in het gelijk gesteld tijdens een kortgeding vandaag, dinsdag 26 juli, tegen Dirk Kat, miljonair, horecaondernemer en telg uit de supermarktfamilie achter de DekaMarkt en tevens buurman van Hubers.

Zijn tuin grenst aan een weiland dat in het bezit is van Kat. Aanleiding tot de blokkade met hooibalen zijn de bouwplannen die Kat voor het Parkhotel  in het centrum van het dorp heeft waarbij Hubers volgens Kat steeds dwars ligt.

Kat had in juni de muur van hooibalen geplaatst langs de erfgrens van zijn buurman. De advocaat van Kat meldde tijdens de zitting dat het meer ging om het boerenprotest te ondersteunen. Daar ging de voorzieningenrechter, na een bezoek aan de locatie, niet in mee. De rechter verklaarde dat dit alleen maar gezien kan worden als treiterij. Kat moet binnen vier werkdagen de hooibalen verplaatsen en wel op een manier dat buurman Hubers er geen hinder meer van ondervindt. Verder werd bepaald dat Kat een dwangsom krijgt van € 10.000 per dag als hij in gebreke blijft met een maximum van € 100.000,- Verder werd Kat veroordeeld voor de proceskosten begroot op € 1500,-

Een artikel over dit item verscheen eerder in de Volkskrant.