Deel

Deze drankjes zijn 'hot' deze zomer

Hieronder een greep uit het aanbod

Deze drankjes zijn 'hot' deze zomer

Het ijstheemerk Fuze Tea kent bijzondere fusionsmaken zoals Green Tea Mango Kamille én Black Tea Peach Hibiscus. Door het te serveren in een speciaal ontwikkeld glas met ijs, munt en sinaasappelgarnering creëer je de perfect serve. Fuze Tea wordt gemaakt met thee afkomstig van gecertificeerde theeproducenten.

Eén en al fruit in het glas

Wijnproducent Domaine Tariquet staat bekend om haar frisse, zuivere en toegankelijke stijl. De Amplitude is daarvan een goed voorbeeld, gemaakt van 100% gros manseng, een lokale druif die eigenlijk voor (licht)zoete wijnen wordt ingezet. Tariquet maakte er een droge variant van. De amplitude is een en al fruit in het glas; rijpe peer, passievrucht, citrus, exotisch, levendig en een rijke, volle smaak met een fijne frisheid in de finale.

Ice tea Rooibos

Bos heeft een ice tea ontwikkeld die rijk is aan de gezonde superfood rooibos. De roots liggen in het exotische Zuid-Afrika – de enige plek ter wereld waar het magische ingrediënt rooibos te vinden is. Bos biologische ice tea is cafeïnevrij, laag in calorieën en zit vol met antioxidanten. De ice tea is gemixt met 100% natuurlijke fruitsmaken en komt in vijf exotische varianten: Lemon, Green Rooibos & Yuzu, Peach, Lime & Ginger en Watermelon & Mint.

Palm Session IPA

Het frisbittere bier Palm Session IPA combineert een volle smaak met een alcoholpercentage van slechts 3,5 procent. Session IPA wordt in de speciaalbiermarkt als een van de grootste trends van het moment gezien.

Swinkels Family Brewers speelt hiermee in op de trend van smaakvol bier met een lager alcohol-percentage.

Bitter fris

Fïnley speelt in op de vraag van gasten naar non-alcoholische drankjes met een bittere, scherpere smaak. Er zijn nieuwe smaken Bitter-Lemon, Tonic, Ginger Ale en Tonic Zero die zijn aangepast op de smaakvoorkeuren van de Nederlandse consument. Fïnley is bewust wat bitterder en scherper, en duidelijk minder zoet.

Fris bier voor op het terras

Brew Dog Elvis Juice is een American style IPA (alc./vol.: 6,5%) gebrouwen met grapefruit- en sinaasappelschillen. Dat maakt dit bier verfrissend.

De moutbasis is in balans met de intense hop-aroma’s van Amerikaanse hopsoorten. Het bier bevat tonen van dennennaalden.

Pils & citroensap gemixt

RuhrGold Radler is de verfrissende combinatie van RuhrGold pils en puur natuur citroensap. Deze natuurzuivere combinatie is gebrouwen in Duitsland volgens het Reinheitsgebot. Kenmerken: 2,5% alcoholpercentage, 5-7°C is de ideale serveertemperatuur en de smaak is fris, citroen, zurig, licht moutig, subtiel hoppig.

Weizen 0.0%

Na Grolsch 0.0% en de verschillende Grolsch Radlers 0.0% komt Grolsch nu met haar eerste alcoholvrije speciaalbier: Grolsch Weizen 0.0%. Deze Weizen 0.0% is het alcoholvrije alternatief voor Grolsch Weizen.

Grolsch Weizen 0.0% is een natuurtroebel tarwebier. De Grolsch Meesterbrouwers hebben op geheel natuurlijke wijze een alcoholvrije Weizen weten te brouwen met behoud van de volle, frisse Weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit.

0.0 Moskow mule

Amzterdamit Original 0.0 alcohol, whiskey, rum, gin, wodka, tequila en brandy, is een ‘ready to drink’ product, geschikt om een mix te bereiden of ‘straight on the rocks’. De 0.0 Moskow Mule bestaat uit 2 delen Amzterdamit 0.0 Vodka, 1 deel Ginger Beer en 1/4 deel Limoen juice met takje munt. Serveer met een schijfje limoen en een rietje.

Bier voor zonnige dagen

Texelse Bierbrouwerij biedt met Texels Skuumkoppe en de nieuwe variant Texels Seumerfeugel échte terrasdrankjes. Texels Skuumkoppe is een dunkelweizen bier.

Dit bovengistend tarwebier is gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en bevat 6% alcohol. Texels Skuumkoppe is een zacht en doordrinkbaar bier. Texels Seumerfeugel is de nieuwste telg in de Texels familie. Texels Seumerfeugel is een dorstlessend, laag alcohol tarwebier met 3,9% alcohol met frisse citrussmaak en zeekraal.

Biologische Kombucha

Captain Kombucha, een natuurlijke gefermenteerde biologische drank, komt in zes frisse smaken. Captain Kombucha claimt verschillende gezondheidsvoordelen, zo draagt het bij aan een natuurlijke detox en werkt het energieverhogend. Daarnaast bevat het onder andere verschillende aminozuren en enzymen. Het is te verkrijgen in de Original, Ginger Lemon, California Raspberry, Pineapple Peach Splash, Cayenne Pepper en Coconut Summer Beach.

Fris Lentebok

Alfa Lentebok is een fris voorjaarsbier met een citrusachtige smaak. Het wordt gebrouwen met zeer verfijnde aromahopsoorten.
De kleur is diep oranje tot brons door het gebruik van licht gekaramelliseerde mouten. Alc. 6,5% Vol.

Zomerse mocktail

De No. 518 – Happy Lemon Bio is een biologische fruitmelange van appels met een fris citroentje.

Ingrediënten

  • 2 schepjes No. 518 – Happy Lemon
  • scheutje appelsap
  • scheutje citroensap
  • 2 reepjes citroenschil
  • munttakje
  • honing (naar smaak)
  • ijsblokjes

Bereiding
Vul het theezeefje met twee schepjes No. 518 – Happy Lemon. Schenk kokend water in het glas totdat de thee net onder water staat. Laat ca. vijf minuten trekken en verwijder het zeefje. Voeg het appelsap, citroensap, citroenschil en de munt toe. Voeg ijsblokjes toe tot de rand en roer tot de mocktail goed koud is. Breng de thee op smaak met honing en garneer eventueel met een citroenschijfje.

Duits gebrouwen

RuhrGold Weizen is een natuurlijk ongefilterd tarwebier, traditioneel gebrouwen in Duitsland volgens het Reinheitsgebot.
Puur bronwater, gist en geselecteerde tarwemout zorgen voor de karakteristieke zachte Weizensmaak: fruitig, moutig, gist en hoparoma’s. Het bovengistend bier heeft een alcoholpercentage van 5,0%.

Redlove appelsap

Redlove is een appelras met een rood vruchtvlees. Hierdoor krijgt het sap ook een onderscheidende rode kleur. Behalve een lekkere frisse smaak bevat een Redlove appel ongeveer vijftien keer meer antioxidanten dan een gewone appel.

Sparkling rosé cider

De nieuwe aanwinst van Somersby is een lichtzoete rosé cider met een bruisend karakter. De smaak bestaat uit rode kruisbessen en een kruising van zwarte bessen en groene kruisbessen.

Het lichtzoete karakter wordt mooi aangevuld door de ronde body en een fijn, crispy zuurtje.  Alcohol: 4,5% vol.

Fris, fruitig en delicaat

AIX , de uit de Provence afkomstige rosé, is fris en fruitig, delicaat met een crispy smaak. Prachtig rond, harmonieus en gestructureerd met een lange afdronk. Ga voor groot formaat flessen, zodat je gasten samen kunnen genieten.

Natural soda

Royal Club Natural Soda is licht koolzuurhoudend, bevat minder suiker en maar 19 kilocalorieën per 100 ml. Een frisse drank met uitgesproken smaak. De soda heeft verschillende smaken: Blood Orange & Ginger, Wild Berries & Mint en Fresh Lemon & Cucumber.

On Ice Rosé

Schlumberger On Ice Rosé is een eyecatcher met de smaak van fijne bosvruchten met elegante aroma’s. Sprankelend, licht en weelderig met een aanhoudende afdronk.

De rosé is gemaakt volgens de Méthode Traditionelle, afgesloten met een champagnekurk. Serveer de On Ice Rosé in een groot wijnglas met veel ijs. Dosage 50 gr/liter. Ook lekker in cocktailvariaties.

Puur & natuurlijk sap

De pure natuurlijke fruitsappen Appelaere, Perelaere en Sinaasappelaere zijn geliefd bij klein en groot. Voor kinderen zijn ze een fruitige, gezonde traktatie. Volwassenen genieten hiervan als fris en verantwoord tussendoortje, maar bijvoorbeeld ook als smaakvol alternatief voor het aperitief. Bovendien zijn de pure sappen geschikt als basis voor een cocktail of mocktail.

Meer 'Horeca':

Rondje horeca... 46

29 november 2019

Druk weekend voor de boeg

Zelfs in de periode dat Bergen weer een beetje voor ons zelf is, hoeven we ons in de Bergense horeca nooit te vervelen.

Wintershow in voormalig Fabbrica

29 november 2019

Wat en wanneer: Fashion, food & entertainment op zondag 15 december vanaf 15.30 uur

In voormalig Fabbrica vindt deze zondag een heerlijk modespektakel plaats. Professionele mannequins presenteren...

Restaurant Merlet genomineerd maar nét geen winnaar

29 november 2019

Afgelopen week uitreiking Awards voor beste restaurant-design

Restaurant Merlet* in het Noord-Hollandse Schoorl, waar Jonathan Zandbergen in de keuken staat, onderging een grote restyling en heropende...

4,4 procent meer bezoekers in de maanden juli-augustus vorig jaar

29 november 2019

En Bergen profiteert daar van mee...

Nederland blijft groeien als vakantiebestemming. In juli en augustus overnachtten bijna 10 miljoen toeristen in ons land...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… ontdekkingstocht naar een nieuw etablissement

29 november 2019

Door: Jan Roos

Als jongemannen waren we een beetje uitgekeken op Palermo. Natuurlijk waren er meisjes genoeg en konden we aan de bar van Jules Steenis ons te goed doen aan drank en sigaretten, maar...

Bent u Liefhebber?

22 november 2019

Door: Pieter van Dijk

Ja waarvan? denkt iedere lezer nu. Maar ik heb het deze keer over de gebroeders Liefhebber, waar wij ‘de gebroeders van Dijk’ altijd goed...

Drone-ober de oplossing voor het te kort aan horecapersoneel?

22 november 2019

De eerste restaurants zijn er al mee begonnen... (filmpje)

Helemaal genoeg van bediend worden door een barkeeper of serveerster met een slecht humeur? Genoeg van te lang wachten op je bestelling?

Rondje horeca...46

22 november 2019

Interieur Nero in de verkoop

Je kunt als je wilt vandaag nog tot 16.00 uur online een bod doen op een van de 186 kavels van interieurstukken van Nero.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… "als de blaadjes vallen"

Door: Pieter van Dijk

Twee keer per jaar kon je als barkeeper van de Taverne er rekening mee houden dat een aantal van de ‘paradijsvogel’ klanten het op hun heupen kreeg.

Rondje horeca... 45

15 november 2019

Feestje bij Nero

Dat we afscheid gaan nemen van Nero is inmiddels bekend. En als je afscheid neemt van een fenomeen, dan hoort daar natuurlijk een feestje bij.

Boekpresentatie Jonathan Zandbergen’s 'Vijf Seizoenen'

15 november 2019

Waar en wanneer: Restaurant Merlet op donderdag 28 november om 18:00 uur

Op 28 november zal het debuutkookboek van Jonathan Zandbergen worden gepresenteerd in de Lounge van Restaurant Hotel Merlet.

Bistronomie 't Parkje krijgt Bib Gourmand van Michelin

7 november 2019

Bekroning voor uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Nederland heeft er sinds vandaag zeventien restaurants bij met een Bib Gourmand. Daarmee komt het totale aantal restaurants...

Te koop: Café-bar met bovenwoning in het centrum van Bergen

8 november 2019

Café De Vooruitgang in de Kerkstraat

Het betreft hier een exploitatie welke inclusief de inventaris wordt aangeboden, gelegen in het centrum van Bergen, provincie Noord-Holland

Rondje horeca… 44

8 november 2019

Eindelijk groen licht voor het Parkhotel

Eerder deze week was daar dan de lang verwachte aankondiging over de nieuwbouw van het Parkhotel. Mooi om te zien...

Economisch belang horeca groeit met 60 procent in 10 jaar

8 november 2019

De horeca is met 448.000 werkzame personen een van de grootste werkgevers

De horeca wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Dit blijkt uit een analyse van KHN.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Veel te vroeg heengegaan

8 november 2019

Door: Gerard Kohler

Het moet vrijdag 8 oktober 1971 geweest zijn dat ik veel vroeger dan gebruikelijk naar de Taverne ging. Omdat ik in Alkmaar op school zat, had ik die dag vrij.

Is dit de toekomst? Fruit gemaakt met 4D printers

1 november 2019

De maker van Neo Fruit vindt dat de volledige sensuele eetervaring ontbreekt

Fruit kan bij een mens allerlei emoties en verlangens uitlokken, heeft vaak een perfecte natuurlijke verpakking (de schil)...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… This is the end! De oliejongens in town

1 november 2019

Door: Pieter van Dijk

Wie kent de legendarische namen van de oliejongens die in Bergen neerstreken niet? Mike Chambers, Tommy Newman, Colin en Warren Scott, Martin Ross...

Toezicht horeca in Bergen centrum stopt per direct

1 november 2019

Burgemeester Hafkamp: “De afspraak was om de aanwezigheid van toezichthouders na een jaar met elkaar te evalueren"

Vanaf komend weekend lopen er geen toezichthouders meer rond in het centrum van Bergen tijdens de 'uitgaansuren’.

Rondje horeca… 43

1 november 2019

Goed nieuws!

Deze week kwam het bericht door dat de bouw van het Parkhotel nu eindelijk van start kan gaan en dat is dus heel goed nieuws...

Hij is uit... de Lekker 2020. Merlet op plek 40 van beste restaurants van Nederland

1 november 2019

Recensenten roemen het nieuwe interieur, de gerechten en complimenteren de kundige en aanstekelijke zwarte brigade

Restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen is opnieuw de nummer één in de Top-100 van restaurantgids Lekker500

Verbod rookruimtes horeca vanaf april

25 oktober 2019

Boetes die kunnen lopen op tot 4.500 euro

Vanaf 1 april 2020 wordt het verbod op rookruimtes in de horeca gehandhaafd. Daarnaast wil de regering het sluiten van rookruimtes...

Eerste editie After Works bij Wonder's groot succes!

25 oktober 2019

Elke eerste vrijdag van de maand én korting via de Flessenpost

Wat is het weer zwaar geweest deze week! Keihard gewerkt! Niemand verdient meer een borrel dan jij.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Piet Vermeulen

25 oktober 2019

Door: Pieter van Dijk

Al een paar keer eerder heb ik een begin gemaakt om over Piet, Joke en de kinderen te schrijven, maar steeds stelde ik het uit.

Rondje horeca… 42

25 oktober 2019

Het zit er al bijna weer op

Ik weet niet hoe het u vergaan is de afgelopen dagen in ons dorp, maar ik heb met volle teugen genoten van kunst, cultuur, gezellige mensen...

Het roer gaat om bij Brasserie Nero

21 oktober 2019

Na een grondige verbouwing begin volgend jaar met een andere naam weer open

Nero in Bergen sluit per 1 december definitief haar deuren. Om deze na een grondige verbouwing en met een andere naam, begin 2020, weer te openen.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… de Horse Pub

18 oktober 2019

Door: Pieter van Dijk

Mijn laatste dagen in de horeca heb ik in de Horse Pub gewerkt. Natuurlijk was het eigenlijk het domein van broer Jaap, maar ik kwam er als klant altijd...

Rondje horeca... 41

18 oktober 2019

Druk weekje

De gedrukte editie van de Flessenpost is afgelopen week weer in de verspreiding gegaan en dat geeft de redactie de kans om weer even op adem te komen.

Voor in de agenda: Wijnproeverij bij de Gouden Ton

18 oktober 2019

Waar en wanneer: Jan Oldenburglaan op zaterdag 2 november van 14:00-17:00

Doe uw inspiratie op voor de decembermaand of kies uw relatiegeschenken uit! Er staan zo’n 25 wijnen open...

Michelin: Bib Gourmand restaurants 2020 op 7 november

18 oktober 2019

19 nieuwe Bib's

Michelin maakt de Bib Gourmands – een beloning voor restaurants met een goede prijs-kwaliteit verhouding...

Prijsuitreiking Huiswijnverkiezing Bergen 2019

18 oktober 2019

En de oorkondes gingen naar...

Gefeliciteerd met jullie prestatie in de verkiezing 'Wie heeft de beste huiswijn van Bergen'. Van alle wijnen, en dat waren er veertig...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden… Zeepaardje voetbalkroeg

11 oktober 2019

Door: Pieter van Dijk

Zondagmiddag was altijd een ware happening in het Zeepaardje! Meestal was het Jacky Bus zijn dienst, maar soms kwam het voor dat ik met kaarten meer verloren had, dan ik kon betalen...

Rondje horeca... 40

11 oktober 2019

De beste huiswijnen van Bergen en vis, schaal- en schelpdieren

Afgelopen dinsdag mocht ik aanwezig zijn bij de eerste jurering van de drie beste witte en rode huiswijnen in de Bergense horeca, georganiseerd door het Bergense wijngilde. Een aantal uitkomsten zijn best wel verrassend te noemen.

Je bent een liefhebber van een glaasje witte wijn?

11 oktober 2019

Dan hoef je je niet langer schuldig te voelen!

Recent onderzoek heeft aangetoond dat jij je niet schuldig hoeft te voelen na een glas witte wijn.

Terug