Deel

Deze drankjes zijn 'hot' deze zomer

Hieronder een greep uit het aanbod

Deze drankjes zijn 'hot' deze zomer

Het ijstheemerk Fuze Tea kent bijzondere fusionsmaken zoals Green Tea Mango Kamille én Black Tea Peach Hibiscus. Door het te serveren in een speciaal ontwikkeld glas met ijs, munt en sinaasappelgarnering creëer je de perfect serve. Fuze Tea wordt gemaakt met thee afkomstig van gecertificeerde theeproducenten.

Eén en al fruit in het glas

Wijnproducent Domaine Tariquet staat bekend om haar frisse, zuivere en toegankelijke stijl. De Amplitude is daarvan een goed voorbeeld, gemaakt van 100% gros manseng, een lokale druif die eigenlijk voor (licht)zoete wijnen wordt ingezet. Tariquet maakte er een droge variant van. De amplitude is een en al fruit in het glas; rijpe peer, passievrucht, citrus, exotisch, levendig en een rijke, volle smaak met een fijne frisheid in de finale.

Ice tea Rooibos

Bos heeft een ice tea ontwikkeld die rijk is aan de gezonde superfood rooibos. De roots liggen in het exotische Zuid-Afrika – de enige plek ter wereld waar het magische ingrediënt rooibos te vinden is. Bos biologische ice tea is cafeïnevrij, laag in calorieën en zit vol met antioxidanten. De ice tea is gemixt met 100% natuurlijke fruitsmaken en komt in vijf exotische varianten: Lemon, Green Rooibos & Yuzu, Peach, Lime & Ginger en Watermelon & Mint.

Palm Session IPA

Het frisbittere bier Palm Session IPA combineert een volle smaak met een alcoholpercentage van slechts 3,5 procent. Session IPA wordt in de speciaalbiermarkt als een van de grootste trends van het moment gezien.

Swinkels Family Brewers speelt hiermee in op de trend van smaakvol bier met een lager alcohol-percentage.

Bitter fris

Fïnley speelt in op de vraag van gasten naar non-alcoholische drankjes met een bittere, scherpere smaak. Er zijn nieuwe smaken Bitter-Lemon, Tonic, Ginger Ale en Tonic Zero die zijn aangepast op de smaakvoorkeuren van de Nederlandse consument. Fïnley is bewust wat bitterder en scherper, en duidelijk minder zoet.

Fris bier voor op het terras

Brew Dog Elvis Juice is een American style IPA (alc./vol.: 6,5%) gebrouwen met grapefruit- en sinaasappelschillen. Dat maakt dit bier verfrissend.

De moutbasis is in balans met de intense hop-aroma’s van Amerikaanse hopsoorten. Het bier bevat tonen van dennennaalden.

Pils & citroensap gemixt

RuhrGold Radler is de verfrissende combinatie van RuhrGold pils en puur natuur citroensap. Deze natuurzuivere combinatie is gebrouwen in Duitsland volgens het Reinheitsgebot. Kenmerken: 2,5% alcoholpercentage, 5-7°C is de ideale serveertemperatuur en de smaak is fris, citroen, zurig, licht moutig, subtiel hoppig.

Weizen 0.0%

Na Grolsch 0.0% en de verschillende Grolsch Radlers 0.0% komt Grolsch nu met haar eerste alcoholvrije speciaalbier: Grolsch Weizen 0.0%. Deze Weizen 0.0% is het alcoholvrije alternatief voor Grolsch Weizen.

Grolsch Weizen 0.0% is een natuurtroebel tarwebier. De Grolsch Meesterbrouwers hebben op geheel natuurlijke wijze een alcoholvrije Weizen weten te brouwen met behoud van de volle, frisse Weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit.

0.0 Moskow mule

Amzterdamit Original 0.0 alcohol, whiskey, rum, gin, wodka, tequila en brandy, is een ‘ready to drink’ product, geschikt om een mix te bereiden of ‘straight on the rocks’. De 0.0 Moskow Mule bestaat uit 2 delen Amzterdamit 0.0 Vodka, 1 deel Ginger Beer en 1/4 deel Limoen juice met takje munt. Serveer met een schijfje limoen en een rietje.

Bier voor zonnige dagen

Texelse Bierbrouwerij biedt met Texels Skuumkoppe en de nieuwe variant Texels Seumerfeugel échte terrasdrankjes. Texels Skuumkoppe is een dunkelweizen bier.

Dit bovengistend tarwebier is gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en bevat 6% alcohol. Texels Skuumkoppe is een zacht en doordrinkbaar bier. Texels Seumerfeugel is de nieuwste telg in de Texels familie. Texels Seumerfeugel is een dorstlessend, laag alcohol tarwebier met 3,9% alcohol met frisse citrussmaak en zeekraal.

Biologische Kombucha

Captain Kombucha, een natuurlijke gefermenteerde biologische drank, komt in zes frisse smaken. Captain Kombucha claimt verschillende gezondheidsvoordelen, zo draagt het bij aan een natuurlijke detox en werkt het energieverhogend. Daarnaast bevat het onder andere verschillende aminozuren en enzymen. Het is te verkrijgen in de Original, Ginger Lemon, California Raspberry, Pineapple Peach Splash, Cayenne Pepper en Coconut Summer Beach.

Fris Lentebok

Alfa Lentebok is een fris voorjaarsbier met een citrusachtige smaak. Het wordt gebrouwen met zeer verfijnde aromahopsoorten.
De kleur is diep oranje tot brons door het gebruik van licht gekaramelliseerde mouten. Alc. 6,5% Vol.

Zomerse mocktail

De No. 518 – Happy Lemon Bio is een biologische fruitmelange van appels met een fris citroentje.

Ingrediënten

  • 2 schepjes No. 518 – Happy Lemon
  • scheutje appelsap
  • scheutje citroensap
  • 2 reepjes citroenschil
  • munttakje
  • honing (naar smaak)
  • ijsblokjes

Bereiding
Vul het theezeefje met twee schepjes No. 518 – Happy Lemon. Schenk kokend water in het glas totdat de thee net onder water staat. Laat ca. vijf minuten trekken en verwijder het zeefje. Voeg het appelsap, citroensap, citroenschil en de munt toe. Voeg ijsblokjes toe tot de rand en roer tot de mocktail goed koud is. Breng de thee op smaak met honing en garneer eventueel met een citroenschijfje.

Duits gebrouwen

RuhrGold Weizen is een natuurlijk ongefilterd tarwebier, traditioneel gebrouwen in Duitsland volgens het Reinheitsgebot.
Puur bronwater, gist en geselecteerde tarwemout zorgen voor de karakteristieke zachte Weizensmaak: fruitig, moutig, gist en hoparoma’s. Het bovengistend bier heeft een alcoholpercentage van 5,0%.

Redlove appelsap

Redlove is een appelras met een rood vruchtvlees. Hierdoor krijgt het sap ook een onderscheidende rode kleur. Behalve een lekkere frisse smaak bevat een Redlove appel ongeveer vijftien keer meer antioxidanten dan een gewone appel.

Sparkling rosé cider

De nieuwe aanwinst van Somersby is een lichtzoete rosé cider met een bruisend karakter. De smaak bestaat uit rode kruisbessen en een kruising van zwarte bessen en groene kruisbessen.

Het lichtzoete karakter wordt mooi aangevuld door de ronde body en een fijn, crispy zuurtje.  Alcohol: 4,5% vol.

Fris, fruitig en delicaat

AIX , de uit de Provence afkomstige rosé, is fris en fruitig, delicaat met een crispy smaak. Prachtig rond, harmonieus en gestructureerd met een lange afdronk. Ga voor groot formaat flessen, zodat je gasten samen kunnen genieten.

Natural soda

Royal Club Natural Soda is licht koolzuurhoudend, bevat minder suiker en maar 19 kilocalorieën per 100 ml. Een frisse drank met uitgesproken smaak. De soda heeft verschillende smaken: Blood Orange & Ginger, Wild Berries & Mint en Fresh Lemon & Cucumber.

On Ice Rosé

Schlumberger On Ice Rosé is een eyecatcher met de smaak van fijne bosvruchten met elegante aroma’s. Sprankelend, licht en weelderig met een aanhoudende afdronk.

De rosé is gemaakt volgens de Méthode Traditionelle, afgesloten met een champagnekurk. Serveer de On Ice Rosé in een groot wijnglas met veel ijs. Dosage 50 gr/liter. Ook lekker in cocktailvariaties.

Puur & natuurlijk sap

De pure natuurlijke fruitsappen Appelaere, Perelaere en Sinaasappelaere zijn geliefd bij klein en groot. Voor kinderen zijn ze een fruitige, gezonde traktatie. Volwassenen genieten hiervan als fris en verantwoord tussendoortje, maar bijvoorbeeld ook als smaakvol alternatief voor het aperitief. Bovendien zijn de pure sappen geschikt als basis voor een cocktail of mocktail.

Meer 'Horeca':

Rondje horeca... 31

16 augustus 2019

Sneu

Eerder deze week werd bekend dat Café MontBlanc bij de bushalte aan het Plein per direct stopt. Uitbater Tim Bakker...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden…

15 augustus 2019

Door: Hanneke Roos

Vanaf mijn veertiende jaar ging ik stiekem met mijn vriendinnen naar de Tortilla Bar. Ik weet nog dat ze het aan het beschilderen waren.

Café MontBlanc stopt per direct

14 augustus 2019

Na vijf jaar gaat de stekker er uit

Tim, de uitbater van de MontBlanc meldde vandaag aan de Flessenpost het volgens, "Lieve mensen...

Reactie voorzitter KHN op rookvrije terras

9 augustus 2019

KHN pleit voor een gastvrije horeca, maar is tegen een wettelijk rookverbod op terrassen

“Wij zijn de huiskamer van de samenleving. Wij bieden plek aan rokers en niet-rokers.

Rondje horeca... 30

9 augustus 2019

Bergen op zijn best…

Gelukkig trokken de buien op tijd weg, zodat we afgelopen woensdag met z’n allen weer hebben kunnen genieten...

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden…

9 augustus 2019

Door: Frits Bakker

Vanaf 1980 woon ik in Amsterdam. Ik was na mijn afkickperiode bij de Jellinek niet meer teruggegaan naar Bergen omdat ik bang was om terug te vallen in mijn oude bestaan van drank, drugs...

Horeca doet stap terug in plastic verpakkingen

2 augustus 2019

Vijf plastic verpakkingen die vanaf 2021 verboden zijn, en de alternatieven...

Het is definitief: er komt een Europees verbod op plastic wegwerpartikelen. De richtlijn wordt omgezet in Nederlandse wetgeving en dat betekent...

Rondje horeca... 29

2 augustus 2019

Uit eten bij het nieuwe Fisher’s in Bergen aan Zee

Begin juli openden Dirk Majewski en zijn dochter Romy visrestaurant Fisher’s (boven het Zeeaquarium) in Bergen aan Zee.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden…

2 augustus 2019

Door: Peter van Vleuten

Het was in de vroege jaren 80. Ik had al enige tijd achter de bar gestaan in het bovencafé van De Lamoraal, biertjes tappend...

Voor de bierliefhebbers onder ons...

26 juli 2019

Bud(weiser) wil Nederlandse markt opschudden

Met de introductie van ‘King of Beers’ Bud hoopt Bierbrouwerij AB InBev de Nederlandse biermarkt op te schudden. Het ‘grootste biermerk ter wereld’...

Rondje horeca... 28

26 juli 2019

Bergen en zijn horeca verleden

Na een oproep van de Flessenpost op Facebook met de vraag: “In welk café, discotheek die nu niet meer bestaat, kwam jij vroeger”, kwamen vele honderden reacties.

Anekdotes uit de Bergense horeca uit lang vervlogen tijden…

26 juli 2019

Pieter van Dijk

Na een oproep van de Flessenpost op Facebook met de vraag, “In welk café, discotheek kwam jij vroeger, wat nu niet meer bestaat”, kwamen vele honderden reacties.

Rondje horeca... 27

19 juli 2019

Zomer

Tot nu toe liet de zomer het wat mij betreft nog wel een beetje afweten. Maar tja… zo fijn als de zomer vorig jaar was, is natuurlijk wel heel uniek te noemen.

Even een dagje... weekendje buiten Bergen?

12 juli 2019

Hier vind je de top 100 van de fijnste terrasjes in Nederland

De Terras Top 100 2019 is bekend. Honderd terrassen hebben twee rondes van anonieme vakjurybezoeken...

Rondje horeca... 26

12 juli 2019

Vakantie ervaringen in de horeca

Dit jaar ging mijn reis naar de Cycladen in Griekenland. Ik kan het u aanbevelen, althans… een aantal eilanden van deze groep.

Hoe technologie de komende jaren de horeca gaat beïnvloeden

12 juli 2019

David Maartense blogt over technologische ontwikkelingen die ook in de horeca een rol zullen gaan spelen

Onlangs was ik op een congres waar werd verteld dat Uber de mogelijkheid heeft om de prijs van een taxirit aan te passen aan de hand van...

Rondje horeca… 25

21 juni 2019

Lekker weekend voor de boeg

En met lekker bedoel ik dan ook echt letterlijk lekker, want Heerlijk Bergen op Wielen gaat vandaag vrijdag de 21ste van start...

Bergen aan Zee krijgt een heus visrestaurant, genaamd: Fisher’s

21 juni 2019

Vanuit het schip ligt de vis binnen twee dagen op je bord

Een betere plek voor een visrestaurant in Bergen aan Zee is nauwelijks denkbaar, namelijk boven het Zeeaquarium en met uitzicht op de Noordzee.

Grandioos jubileumfeest ter ere van 'Mister Pilaren' Ad Besseling

21 juni 2019

Alleen als je 50 jaar in de (Bergene)horeca zit… krijg je een originele Flessenpost

Afgelopen maandag bezochten vele honderden (bekende) Bergenaren én bekende Nederlanders de jubileumreceptie...

Rondje horeca… 24

14 juni 2019

De Pilaren en 50 jaar Ad Besseling

Aankomende week viert Ad Besseling zijn 50ste werkzame jaar bij het Huis met de Pilaren, bijgenaamd… de huiskamer van Bergen. Als 17-jarige jongen...

Advertorial: De oplossing voor het tekort aan horecamedewerkers is hier!

Fabio, één van de horecatoppers uit Italië, aan het werk in Utrecht.

De economie groeit en dat is goed nieuws voor de horeca. Mensen gaan vaker de deur uit om culinair te genieten of te verblijven in een hotel.

Oester Happy Hours weer terug bij Bistronomie 't Parkje

14 juni 2019

Vanaf nu weer elke vrijdag tussen 16.00 uur en 20.00 uur.

Heerlijke bistronomische oesters happen op het verwarmde terras.

Rondje horeca… 23

7 juni 2019

Genieten en daar... kan ik me ook op verheugen

Afgelopen donderdag was ik te gast (met aangename tafelgenoten) bij paviljoen Noord in Bergen aan Zee. Er was een Champagne proeverij...

Jaarlijkse Nieuwe Haring Party bij Eetcafé de Lamoraal

7 juni 2019

Wanneer: woensdag 12 juni a.s

Op woensdag 12 juni a.s. vanaf 17.00 uur zullen de schalen met nieuwe haring en bijbehorende spiritualiën...

Toerisme zorgt voor impuls, maar tekort personeel drukt winstgroei horeca

7 juni 2019

De horeca heeft in 2018 opnieuw groei van de winst laten zien

De horeca heeft in 2018 opnieuw groei van de winst laten zien, maar deze nam met 11% wel duidelijk af ten opzichte van de 20% in het voorgaande jaar.

Rondje horeca… 22

31 mei 2019

Wat zijn we toch rijk bedeeld in Bergen

Ik roep wel eens gekscherend dat een flessenpost uit Warmenhuizen waarschijnlijk maar vier keer per jaar hoeft uit te komen...

Landal GreenParks krijgt nieuw park: Landal Berger Duinen

31 mei 2019

72 luxe recreatiewoningen

Landal GreenParks krijgt er een vakantiepark bij in de Noord-Hollandse duinstreek tussen de dorpen Bergen en Schoorl.

Kan de Bergense horeca wat van Castricum leren?

31 mei 2019

Lang leven de zij-instromers...

Het geldt voor veel zaken in het leven: met de juiste papieren kom je een eind, maar met het juiste karakter kom je nog veel verder.

Het Zeeuwse mosselseizoen extra vroeg dit jaar

24 mei 2019

Normaal is de start rond eind juni

Deze week is het seizoen van de Zeeuwse mosselen begonnen, extra vroeg dit jaar.

Welke cocktails en mixdrankjes zijn deze zomer populair?

24 mei 2019

Top-5 cocktails en top-3 mixdrankjes

Dat cocktails zo populair zijn in de zomer is geen verrassing als we kijken naar de top-5. Daarin staat de Mojito namelijk met stip bovenaan...

Rondje horeca…21

24 mei 2019

Walking dinner bij VV Bergen

Op uitnodiging van voorzitter Henk Borst was ik aanwezig bij een business-meeting bij onze lokale voetbalclub VV Bergen.

Rondje horeca… 20

17 mei 2019

Een ultieme verwen avond/nacht in eigen dorp (met sfeerfoto's)

Omdat ik besloten had om voor de gedrukte zomereditie van de Flessenpost een artikel over het prachtige Villa Kranenbergh op de Ruïnelaan te schrijven

Advertorial: Wat voor opleiding zoek je?

17 mei 2019

Wil jij je verder ontwikkelen in de horeca of je omscholen tot een functie in de horeca?

Klaar met de middelbare school en op zoek naar een mbo- of hbo-horecaopleiding in jouw omgeving of wil je...

Terug