Deelkastjes in de gemeente Bergen

Elkaar helpen én verspilling tegengaan...

Sinds kort hangen er op verschillende plekken in onze dorpen zogenaamde ‘deelkastjes’. Dit zijn kastjes waar mensen boodschappen uit kunnen halen, maar ook in kunnen zetten. Denk hierbij aan houdbare levensmiddelen of verzorgingsproducten. Er is ook veel vraag naar menstruatiemateriaal.

Tot nu toe hangt één kastje in jongerencentrum JOEB in Egmond Binnen en zijn er twee bij wijksteunpunt het Binnenhof in Bergen.

Stichting Welzijn Bergen hangt de komende tijd op verschillende plekken in Bergen, Egmond en Schoorl nog meer deelkastjes op. De bedoeling van de deelkastjes is om verspilling tegen te gaan. Wil je graag een kastje ‘adopteren’ en een plekje geven in je tuin of aan een muur, of wil je meedoen met dit initiatief en zelf een kastje maken of neerzetten?  Neem dan contact op met Stichting Welzijn Bergen. Zo kunnen wij de plekken waar deelkastjes komen in beeld brengen en delen met anderen.

Welzijn Bergen doet bij deze een oproep aan mensen die kunstzinnig zijn en het leuk vinden de kastjes tot kunstobject te maken. Ben je graffiti-artist, kunstenaar of een jongere die zich graag artistiek uit? Laat het ons weten. Wij vinden het leuk als jij een deelkastje de uitstraling geeft die het verdient!

Stuur een mail naar [email protected], of bel naar 072 509 5267 (9.00-12.00 uur) en laat je gegevens achter.