Deel

advertentie

De woke vertrutting van Holland

Column: Rob van de Pas

De woke vertrutting van Holland

Zo.., ga er maar even lekker voor zitten. Columnist Robbie heeft zin in een stevig stukkie. Zit je tegen een winterdip of burn-out aan te hikken, heb je wéér ruzie met je vrouw, vriend of die slopende relatie waarin je ronddoolt? Hoppa, sla mij deze week maar over of herpak jezelf na het therapeutisch lezen van mijn tweewekelijkse.
En dan morgen niet tegen mijn goede vriend gaan lopen zeiken dat ‘hij iets moet doen aan Rob van de Pas’, want dat is toch een kansloze exercitie en mijn 06 staat keurig op mijn website, als je lef hebt, sneuneus!

Al een beetje een idee waar deze column naar toe gaat? Mooi en vooral verder lezen!

Sint Nicolaas
Morgen arriveren, per pakjesboot, Sint Nicolaas en zijn zwarte pieten weer in ons land. Of moet ik hier eigenlijk schrijven dat:  een genderneutrale bejaarde met een religieuze achtergrond en gelijkwaardige  medewerkers met kleur ons multiculturele landje voor een tijdelijk verblijf aandoen?
En dat die genderneutrale en kindvriendelijke bejaarde bij voorkeur enige afstand neemt tot het kleine grut, want je weet het maar nooit met die fascistoïde en kinderbloed-drinkende elite in ons land. Want ook de blanke (lees: witte) Sint is mogelijk een dictatoriale handlanger van The Great Reset. Mark my words! Al dat speelgoed is technisch gemanipuleerd om onze kids in de gaten te gaan houden en dan maar te zwijgen over die pepernoten. Die worden gewoon gemaakt bij Pfizer, Moderna of Janssen.

Je kunt dan wel een orthodoxe antivaxxer zijn én je bakfietskids tegen van alles en nog wat willen beschermen. Gisteren, op 11 november dus, heeft Sint Maarten de snoeptasjes van die kleine bedelaars al volgestopt met gemanipuleerde negerzoenen, fout tropisch zoethout, Haagse hopjes, polkabrokken en jodenkoeken. Allemaal fout snoep! Niet woke.

Woke Wappies
Want je moet tegenwoordig ‘woke zijn’. Bewust zijn van de racismeproblematiek en vooral veel doorgeslagen aandacht hebben voor sociale misstanden. Ja, want een buurtwinkel vol hamburgers, blanke vla, Quaker ontbijtgranen, zigeunersaus en mannenbier is absoluut niet woke.
De Hollandse samenleving wordt steeds meer gedomineerd door zeikerds, vertrutters, wappies en bloedzuigers.  Je moet tegenwoordig echt oppassen wat je doet, wat je zegt  of opschrijft. Voor je het weet, staat er een actiegroep voor je deur te schreeuwen dat de vrije meningsuiting exclusief is voorbehouden aan de hardst schreeuwende die toevallig dan bij jou voor de deur staat. Wat een gotspe!

Boemerang

Vorige week zondag liepen er weer ‘honderdduizend’ mensen in Den Haag te protesteren tegen de huidige coronaregels en als het een beetje tegenzit, worden vanavond diezelfde regels aangescherpt. Dan hebben de querulanten, dwarsliggers, autonomen en anarchisten weer hun eigen ongelijk aangetoond. Gaan we weer, juist wat die wappies niet willen, krijgen ze als een nieuwe boemerang in hun nek.

Iberisch schiereiland
Hoe zit dat dan in Spanje en Portugal?  Waarom gaat daar niemand de straat op en zie je nauwelijks blèrende antivaxxers?  Waarom is het Iberisch schiereiland corona-technisch ‘groen’ verklaard? Ik wil het u graag duiden. Spanje en Portugal werden ongekend hard geraakt door de coronacrisis en als gevolg daarvan stonden in Madrid de lijkkisten metershoog rond de ijsbaan opgestapeld, de crematoria moesten ‘nee’ verkopen en de Spanjaarden moesten bijna twee maanden binnenblijven. Spanjaarden en Portugezen houden niet van bínnen zitten. Die leven op straat, op de terrasjes met familie en hun vrienden.  Dus gingen de Spanjaarden en Portugezen massaal in de rij staan voor een vaccinatie, met als resultaat dat in Portugal 98% van de twaalfplussers is gevaccineerd en in Spanje hebben ze inmiddels 90% vaccinaties bereikt bij twaalf jaar en ouder. En het grappige is dat veel Spanjaarden de mondkapjes onverplicht gewoon blijven dragen.

Labbekakkerig gedrag
Als rechtgeaarde democraat heb ik altijd geleerd dat je rekening moet houden met de grootst mogelijke minderheid binnen de politieke en bestuurlijke  entiteiten of bewegingen waarin je actief bent. Daar blijf ik mij ook hard voor maken. Maar wat nu als een kleine minderheid van 13% van ons land bewust of onbewust die grote meerderheid gijzelt met labbekakkerig of quasi-principieel gedrag? Ja, dan komt er een moment dat die grote zwijgende meerderheid óók een keer de straat op gaat en roept: ‘Haal potverdomme nú die prik op of blijf de komende acht weken lekker thuis, met je gezeik!’

Al is het alleen maar om een maatschappelijke tweedeling te voorkomen.

Robbie

advertentie

Meer 'Columns':

Bye, bye Betonnetje Bakema

26 november 2021

Column: Rob van de Pas

Eindelijk.., we gaan bouwen op het Plein in Bergen. En dat werd tijd. Sinds de jaren 80 wordt er al gesproken over een complete renovatie of ‘make-over’ van het centrale winkelhart van Bergen.

Allemaal vragen…

26 november 2021

Column: Kauw

Ik hoorde dat er weer honderden kippen zijn geruimd vanwege de vogelgriep. Die krijgen de kans niet om anderhalve meter van elkaar te zitten.

M/V

19 november 2021

Column: Kraantje

‘De feminisering van de maatschappij heeft toch wel z’n hoogtepunt bereikt met het fenomeen dat iedereen tegenwoordig zijn eigen gender mag bepalen.’ ‘Hoe bedoel je?’ ‘Het aantal genderidentiteiten is volgens de laatste...

Prik op stuk

19 november 2021

Column: JoMo

Ik heb lange tijd buiten Nederland gewerkt en om in verre continenten te kunnen wonen, moest ik langs het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam om mijn inentingen te halen voor pokken, malaria, gele koorts, cholera, tetanus, polio, tyfus en wat dies meer zij.

In de rij

12 november 2021

Column: Kauw

Waar mensen zijn, kan je ons vinden. Dus dat was deze week bij de HOED in de Nassaulaan, waar sinds kort de lucht weer zo mooi in de vijver spiegelt. Daar stond een lange rij om de griepprik te halen.

Klaas en het zwarte pieten

5 november 2021

Column: JoMo

In Lochem, Wijhe, AA en Hunze, Ameide, Tienhoven aan de Lek, Brielle, Katwijk, Alphen aan de Rijn, Cadzand, Beverwijk, Heemskerk en in vele andere gemeentes wordt nagedacht over het bouwen voor eigen inwoners; de zogenaamde doelgroepenverordening.

Ethisch Reveil

5 november 2021

Column: Kraantje

‘Het duurde maar tien dagen, maar wat was het toch weer heerlijk dat ons dorp weer bruiste. Dat we het middelpunt van kunst en levendigheid waren. Dat hebben we toch wel even gemist, afgelopen jaar.’

D-Day 2.0 en BOOBIE TRAP

29 oktober 2021

Column: Rob van de Pas

Mijn KunsttienDaagse 2021 had deze week een min of meer ‘gewelddadig’ tintje. Vorige week donderdag was ik de marketingmanager van mijn wederhelft Ingrid, die haar boek BOOBIE TRAP aan vijftig vrienden en kennissen presenteerde in restaurant LadyPapa.

Volg de vlag

29 oktober 2021

Column: Kauw

Op het muurtje van de Ruïnekerk zitten wij graag het laatste nieuws door te nemen, ondertussen af en toe een beestje tussen het mos wegpikkend.

Even een vakantiebreak…

22 oktober 2021

Column: Kraantje

Columniste Kraantje is de sombere Nederlandse herfst even ontvlucht. Dus deze week geen column van haar hand. Geniet Kraantje!

Een plekje voor mijn heilige koe

22 oktober 2021

Column: JoMo

Terwijl het stadhouderloze tijdperk zich voortsleept en we nog geen idee hebben over de inhoud van het regeerprogramma, praten we in de gemeenteraad van Bergen over de hoogst interessante kwestie van het berm-parkeren versus het groenstrook-parkeren.

Langs het tuinpad van founder Hendrik…

15 oktober 2021

Column: Rob van de Pas

Laat ik beginnen met mijn felicitaties op te schrijven voor de mannen en vrouwen van POD. De nieuwe Partij ONS DORP. Prachtig VVD-blauw logo met een skyline vol kerken en de vuurtoren van Egmond aan Zee. Hier is echt goed over nagedacht.

Hangplek

15 oktober 2021

Column: Kauw

Ik zat op het platte dak bij Steff’s. Beneden zag ik een groepje hangouderen zitten. Waarover spraken zij? Ik deed even als een luistervink en keek over de rand.

Ik haat kunst…

Column: JoMo

Tijdens mijn slentering langs de Schoorlse Kunsten, werd ik getroffen door het T-shirt van de vrolijke en creatieve duizendpoot Steven de Peven met het opschrift ‘Ik haat kunst’.

De Magere Mannetjes

1 oktober 2021

Column: Rob van de Pas

Uit de titel van mijn tweewekelijkse column mag u rustig afleiden dat het niet over mij en de dikke vrienden van De Puddinkjes gaat.

Oude begraafplaats

1 oktober 2021

Column: Kraai

Vanaf het einde van een tafel wacht ik geduldig de situatie af. “Moet je kijken hoe die kauw zit te gluren naar jouw bord”. “Ja zeg, toevallig las ik dat kauwen, ondanks hun kleine hersenpan,
hele intelligente vogels zijn”.

Imposter Syndroom

24 september 2021

Column: Kraantje

Neem jij taart bij je koffie, je was toch helemaal op de “clean eating” tour?!’ ‘Ach wat maakt het nog uit, de meteorologische herfst is begonnen, het bikini seizoen is over en nu mag ik van mezelf een cheat-day hebben.’

Een schop onder je kont

24 september 2021

Column: JoMo

Weer een roedel ministers opgestapt. De achtergebleven tolken en koks in Afghanistan kunnen fluiten naar hun enkeltje Amsterdam en de vrouwen worden weer opgesloten in hun in puin geschoten huizen. Twintig jaar kommer en kwel en we zijn weer terug bij af. Klimaatproblemen hebben ze daar niet of het moeten de kruitdampen zijn uit de boedel wapens en ander schiettuig, die door de buitenlandse legers zijn achtergelaten.

Kleur bekennen

17 september 2021

Column: Rob van de Pas

Als je als columnist ‘kleur bekent’ is de kans groot dat de lezer vanuit zijn of haar perceptie een dubbele bodem zoekt. In mijn communicatietrainingen roep ik vaak: ‘Laat OMA maar thuis hoor!’ Wie is OMA dan..? OMA staat voor...

Natuurbescherming?

17 september 2021

Column: Kauw

Kauw zocht wat vrienden op in ’t Hof. Daar zijn de geruchten ook doorgedrongen dat de gemeente fors gaat ingrijpen. Er moeten 23 bomen worden gekapt… Kauwenfamilies in de scheve oude lindes zijn compleet gestrest.

Andere Koek…

10 september 2021

Column: Kraantje

‘Dit was wel weer een week om nog lang van na te genieten; de zon is letterlijk en figuurlijk achter de wolken vandaan gekomen. Stralend weer, blije mensen op het strand, de terrassen, lange rijen bij de ijssalons, zomerjurkjes...

De helaasheid der dingen

10 september 2021

Column: JoMo

Ik moest aan dit boek van Dimitri Verhulst denken, toen ik de week aan mij voorbij zag trekken. In dat boek formuleert Verhulst de onnavolgbare zin: 'God schiep de dag en wij slepen ons er doorheen', in dit geval een week gevuld met voorvallen, waaronder een zonovergoten weekeinde...

Niet te geloven…

3 september 2021

Column: Kauw

Zoveel respons als ik kreeg op mijn vorige verhaal. Eerst maar even vertellen dat de wethouder ook Kauw leest en graag met mij wilde kennismaken en zo geschiedde.

PPIO’21! Nieuwe wijn in oude zakken?

3 september 2021

Column: Rob van de Pas

We krijgen een nieuwe politieke beweging in Bergen. De lokaal bekende Hendrik Borst (64) en mede aandeelhouder van Flessenpost Nederland BV heeft het initiatief genomen om een politieke partij te starten.

Schandalig

27 augustus 2021

Column: Kraantje

‘Heb je nog trek in wat calorie-arms om lekker van te smullen?’ ‘Caloriearm? Altijd goed, hoewel je met deze zomerse temperaturen je bikini body zelden maar hoeft te tonen.’ ‘

Verwarring

27 augustus 2021

Column: JoMo

Als ik mij erger aan het bombastisch exhibitionisme van de Gayparade, ben ik homofoob. Als ik mij verzet tegen godsdienstextremisme, ben ik een heiden.

‘Rectalificatie!’

20 augustus 2021

Column: Rob van de Pas

Twee weken geleden werd mijn column in onze digitale muurkrant De Flessenpost van Bergen bijna, let wel bijna de Charly Hebdo-ervaring van ons Madurodam aan Zee.

Klaar mee…

20 augustus 2021

Column: Kauw

Chagrijnig zit ik in de toren van de Ruïnekerk. Waarom ik mij zo rot voel? Ik heb nu al meer dan 50 keer verteld over een of andere misstand hier in dit ‘lieftallige dorp’. En wat denk je? Je schiet er geen fluit mee op. Erger nog, men vindt het wel amusant, zo’n kauw die zich uitlaat over zaken die ertoe doen.

Komkommertijd?

13 augustus 2021

Column: Kraantje

‘Van de week liep ik naar mijn kledingkast en werd ik intens verdrietig. Schaamde je je voor al je aankopen, kreeg je last van geweten, dat je CO2 afdruk zo groot is?

Rare sporten

13 augustus 2021

Column: JoMo

Er zijn veertig sporten met een Olympische status. Er komen nieuwe bij en sommige verdwijnen weer. Het duiven schieten is bijvoorbeeld geschrapt. In 1900 werden er nog 300 levende duiven afgeknald, waarvan 21 door de Belg...

Bergen! Wat gaan we doen?

6 augustus 2021

Column: Rob van de Pas

Als ik naar de huidige deplorabele situatie in het centrum van Bergen kijk, dan vraag ik mijzelf hardop af: ‘Hoe lang nog? Hoe lang laten we deze situatie bestaan?

Twijfels

6 augustus 2021

Column: Kauw

In het bos tegenover museum Kranenburgh reed een vervaarlijke machine met bovenin een man met een zaagmachine. Hij keek goed naar de bomen en zaagde er daarna de dooie takken uit.

Olympisch klatergoud

30 juli 2021

Column: JoMo

Toen Pierre de Coubertin in 1890 de Olympische Spelen nieuw leven inblies, kon hij niet vermoeden hoe zijn idealen 130 jaar later volledig vermorzeld zouden zijn. De Coubertin had bij de start...

Vakantie

30 juli 2021

Column: Kraantje

Columniste Kraantje is de sombere Nederlandse zomer even ontvlucht. Dus deze week geen column van haar hand. Geniet Kraantje!

Terug